-->

Sanatate din farmacia Domnului - partea 2



Angina
De la primele semne se face gargară cu oţet. Dacă nu cedează se pun la gât săculeţi fierbinţi cu flori de fân. Ca sa nu se irite pielea, se înfăşoară mai întâi gâtul cu o cârpă udă. Peste zi se sug căţei de usturoi şi salvie.

Acneea
Se pune argila într-un vas de sticlă sau de porţelan şi se adaugă, preferabil, apă de izvor sau de fântână în amestec cu suc de castravete, măr sau zeamă de lămâie. Obţineţi o pastă pe care o veţi întinde pe faţă, în strat subţire, pe care o veţi păstra pana se usucă, apoi o veţi îndepărta cu apă călduţă. Aceste aplicaţii - de 2-3 ori pe săptămână sau chiar zilnic.

Roşii contra acneei
Acneea este o afecţiune frecventă în rândul tinerilor. Boala se caracterizează printr-un flux sebaceu exagerat. Adolescenţii pot rezolva această problemă prin intermediul multor remedii naturale. Unul dintre principalele tratamente naturale adjuvante în menţinerea tenului cu acnee îl reprezintă tomatele. Ele sunt foarte active în curăţirea tenurilor grase, cu puncte negre. Mai întâi se curăţă bine pielea, apoi se aplică mască de ten cu roşii bine zdrobite care trebuie menţinute cel puţin 20 de minute. De mai multe ori pe zi, se pot face tamponări ale obrajilor cu felii de roşii. Aplicaţiile se realizează în cure de 2-3 săptămâni.

Boli ale inimii
Vin pentru afecţiuni ale inimii
10 tulpini proaspete de pătrunjel, cu frunze cu tot, se pun într-un litru de vin natural, la care se adaugă 1-2 linguri de oţet din vin. Se lasă totul să fiarbă 10 minute la foc mic. După aceea, se mai adaugă 300 g de miere pură de albine, şi se lasă încă 4 minute, ca să fiarbă uşor.

Vinul fierbinte se filtrează şi se trage în sticle - care au fost clătite anterior cu puţin alcool tare - după care se astupă bine. Depunerile care se formează pot fi băute fără probleme. Acest vin dă rezultate bune în toate insuficienţele cardiace, dar mai ales în angina pectorală.

Boli ale ochilor
În medicinile tradiţionale este cunoscut faptul că problemele oculare pot fi consecinţa unui exces de voinţă individuală (persoana ţine foarte mult la părerea ei, fără a accepta şi părerile celorlalţi).

E bine să vă analizaţi şi să vedeţi dacă nu cumva e şi situaţia dumneavoastră, în acest caz, va fi necesar să vă transformaţi, să deveniţi mai smerit, rugăciunea sinceră către Dumnezeu fiind una dintre metodele cele mai eficiente în acesta direcţie.

De regulă, problema fundamentală în astfel de cazuri se află la nivelul meridianelor ficat şi vezică biliară şi reflectă o serioasă impurificare a sângelui. Dacă e aşa, atunci rezolvarea va veni în timp, cu o dietă foarte curată şi cu tratament neîntrerupt.

Alimentaţia sănătoasă este cea lacto-ovo-vegetariană, adică total fără carne. Eliminaţi complet toate toxicele din viaţa dumneavoastră: tutunul, alcoolul, cafeaua, aditivii alimentari, zahărul alb şi produsele care conţin zahăr.

Dacă vitalitatea vă permite, ţineţi posturi negre cu apă timp de 3 zile consecutiv, unul pe lună; dacă nu vă simţiţi în stare, postiţi numai cu apă timp de 36 de ore pe săptămână, preferabil de sâmbătă seara până luni dimineaţa, şi ţineţi un regim Oshawa de 10 zile (numai grâu, orez, hrişcă, mei decorticat, sare şi apă). De asemenea, ţineţi postul creştinesc miercurea şi vinerea.

In rest, puteţi mânca lactate, soia, năut, linte, ciuperci, fasole, cereale (orez, grâu, hrişcă, mei, secară, orz, ovăz), fructe (cu măsură), miere de albine. Evitaţi pe cât posibil îndulcitorii artificiali şi toate produsele care îi conţin, pentru că ei sunt toxici pentru organism.

De asemenea, gustul acru va trebui să-l utilizaţi cu moderaţie. Sucul de dovleac comestibil şi cel de morcov sunt foarte bune pentru ochi.
Ca tratament local, vă recomand instilaţii (picături, câte una în fiecare ochi, de 3-5 ori pe zi) cu apă de trandafiri (se găseşte în comerţ) în care s-au macerat petale de crăiţe şi iarbă de silur (5-7 g din fiecare la 100 ml apă de trandafiri, se lasă 24 de ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se păstrează la frigider).
Atenţie! La realizarea maceratului trebuie să folosiţi vase de email sau de sticlă, flambate în prealabil (se pune spirt medicinal în ele şi i se dă foc) şi acoperite.
Intern, veţi lua macerat la rece (4 lin­guri de amestec de plante la l litru de apă plată), câte 200 ml la 2 ore, în 5 prize zilnice, cu înghiţituri mici. La fiecare doză de 200 ml de macerat veţi adăuga o lingură de apă de trandafiri.

Reţeta amestecului de plante din care vă veţi prepara maceratul este: flori de crăiţe 100 g, rădăcină de lemn dulce 75 g, iarbă de urzică 75 g, rădăcină de cicoare 50 g, seminţe de armurariu 100 g, fruze de păpădie 25 g, ţintaură 25 g. Produsele gemoterapice din mlădiţe de afin (70 de picături în 50 ml mace­rat la rece, dimineaţa) şi din muguri de coacăz negru (70 de picături în 50 ml macerat la rece, seara).

Bronşita cronică

Este o afecţiune specifică bărbaţilor de peste 40 de ani şi constă într-o inflamaţie difuză a mucoasei bronşice şi diminuarea himenului bronşic.

Mediul favorabil apariţiei infecţiei este determinat de fumul de tabac şi cel industrial, praf, substanţe poluante sau factori infecţioşi. Se manifestă prin tuse, expectoraţie mucoasă şi mucopurulentă, iar în final dispnee. Netratată, conduce la emfizem pulmonar sau afec­ţiuni cardio-pulmonare.

În cazul acestei afecţiuni, sunt recomandate câteva reţete complexe.

Se prepară o infuzie dintr-o lingură de amestec de flori de ciuboţică, flori de nalbă de cultură, trei fraţi pătaţi, isop şi cimbrişor la 200-250 ml apă clocotită. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Pentru tratamentul bronşitei asmatiforme se foloseşte o altă formulă dintr-un amestec de flori de ciuboţică, isop, frunze de salvie, frunze de pătlagină şi cimbru. Se prepară o infuzie folosind o lingură de plante la o cană şi se beau 2, 3 căni pe zi.

Colita

Colita reprezintă o inflamaţie a intestinului gros, datorată de cele mai multe ori unei dereglări a sitemului nervos vegetativ, suferinţelor unui organ din vecinătatea intestinului şi rareori unei afecţiuni generale. Această boala este foarte des întâlnită, însă, din fericire, se obţin ameliorări considerabile cu ajutorul tratamentelor cu plante.

Recomandări fitoterapeutice
• Preparaţi o infuzie din 1 linguriţă de frunze uscate şi mărunte de afin peste care turnaţi 200 ml apă clocotită. Beţi 2-3 căni de ceai zilnic.

• Peste 1 linguriţă de frunze uscate şi mărunţite de busuioc puneţi 200 mi de apă clocotită. Acoperiţi ermetic vasul cu un capac, iar după 10-15 minute strecuraţi printr-o sită deasă. Beţi întreaga cantitate de ceai dimineaţa, pe stomacul gol.

• Fierbeţi 100 g fructe de smo­chin în 1 l apă rece timp de 15-20 minute. Acoperiţi vasul şi lăsaţi ceaiul să se răcească. Beţi 2-3 căni de ceai pe zi.

• Luaţi înainte de fiecare masă 1 g pulbere de urzică uscată


Colecistita
In acest tratament sunt indicate ceaiuri precum: anghinarea, gălbenele, cicoare.

Ceaiul de anghinare, se prepară din 25 g plantă la 300 ml apă clocotită. Se bea în trei reprize, înaintea meselor principale. Ceaiul se îndulceşte cu miere.

Ceaiul de gălbenele, se prepară din 25 g flori la 250 ml apă. Se bea treptat, în cursul unei zile.

In acelaşi timp se evită prăjelile, răntaşurile, ciocolata, grăsimile, ouăle, smântână, mezelurile şi alcoolul.


Colesterolul

Colesterol mărit

Dieta alimentară: se vor evita grăsimile animale şi vegetale, inclusiv margarina, mezelurile, afumăturile, carnea de porc, viscere, conserve, produse de patiserie, băuturile dulci din comerţ.

Se vor consuma legume, zarzavaturi, fructe (cât mai proaspete şi ne­tratate termic), cel puţin o perioadă (3-6 luni). Este bine ca, măcar o dată la 2 luni, să se facă o cură de sucuri, timp de 6-10 zile: suc de morcovi + sfeclă roşie, suc de morcovi + ţelină.

Se vor mai consuma: ulei presat la rece şi alimente bogate în vitaminele C, A ş iB6.

Se va mai face un preparat din tinctură de usturoi (sau leurdă) şi produse apicole: 175 g macerat (tinctură) de us­turoi sau leurdă + 25 g extract alcoolic de propolis (tinctură de propolis) + 50 g miere de salcâm. Se obţin, în total, 250 g de produs, care echivalează cu apro­ximativ 300 de picături necesare pentru o perioadă de 100 de zile.

Picăturile se administrează progresiv, astfel: dimi­neaţa, se ia o picătură într-o lingură cu apă plată; la prânz, două, iar seara, trei. La fiecare masă se adaugă o picătură, până se ajunge la 25 de picături, respectiv câte 25 de picături la fiecare din cele trei mese, pe parcursul unei zile. Apoi, numărul de picături scade, ajungându-se la una. Este un bun remediu pentru scăderea colesterolului şi veţi vedea efecte semnificative şi pentru cealaltă afecţiune de care sufe­riţi. După 100 de zile, se face o pauză de 60 de zile, apoi tratamentul se reia în acelaşi mod.

Alte cure care pot fi folosite, în paralel cu tinctură de usturoi, sunt:

- cură de lămâie (se bea sucul a 2-3 lămâi, pe zi), timp de 3 luni;

- cură de suc de orz verde sau praf de orz verde;

- tinctură de mesteacăn;

- cătină, pulbere sau tinctură.

Se recomandă şi următoarele infuzii din amestecuri de plante:

- coada calului + trifoi roşu + ventrilică + mesteacăn + frasin + urzică;

- păpădie + pătlagină + anghinare + coacăz negru, ienupăr;

- coajă de salcie + gălbenele + ţintaură + măceş + traista ciobanului.

Mod de folosire: se ia o linguriţă cu vârf din amestecul de plante, peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 5 minute, se strecoară şi se beau 3 căni pe zi. Se utilizează alter­nativ cele 3 formule de plante, în cure de 10 zile.


Constipaţia

Prunele: 8-10 prune înainte de micul dejun.

Constipaţia accentuează intoxicarea. Aşadar, va fi nevoie să beţi multă apă (peste 2 litri pe zi). Luaţi zilnic, pe stomacul gol, o lingură de tarate de grâu şi una de seminţe de in (e necesar să le mestecaţi). La nevoie, la câteva zile - o lingură de ulei de ricin. Faceţi, la două zile, clismă cu minimum 500 ml de macerat la rece obţinut din: frunze de mesteacăn, flori de gălbenele, rădăcină de obligeană; menţineţi lichidul 15 minute înainte de a-l evacua.

O dată pe săptămână, puteţi face clismă cu 1-1,5 litri apă sărată (l lingură de sare grunjoasă neiodată la litru). Beţi zilnic 1,5 litri de macerat la rece obţinut din: frunze de afin, rădăcină de brusture, frunze de dud alb, iarbă de talpa gâştei, frunze de urzică vie, teci de fasole (amestecîn părţi egale).

Produsul Insuveg, vă poate ajuta mult.

Tinctura de ceapă. 30-40 de picături de 3 ori pe zi, în macerat. Următoarele produse gemoterapice: păducel, dud negru, nuc, ienupăr. Oricum, este nevoie de o individualizare a tratamentului.

Colicile

Colicile pot fi întîlnite la diferite organe ale corpului cum ar fi: apendice, intestine, vezica biliară, rinichi. Ele se manifestă prin dureri acute, puternice, care apar intermitent, adică perioadele de accentuare a durerii alternează cu perioade de liniştire a durerii. Aceste dureri se datorează contracţiilor muşchilor organelor respective.
Tipuri de colici
Avînd în vedere organul la care se întîlneşte, există mai multe tipuri de colici:

1.       Colica abdominală - se întîlneşte în infecţiile intestinului subţire şi gros, în indigestii, după mese copioase. De obicei după vărsături sau eliminarea de gaze, colicile încetează. Cel mai frecvent colicile abdominale se întîlnesc la sugari.

2.      Colica apendiculară - afecţiune care constă în jena dureroasă în partea dreaptă a abdomenului care după cîteva ore sau zile se transforma în durere puternică, durere care se accentuează prin apăsarea abdomenului în regiunea respectivă. Concomitent apar şi simptome precum greţurile, vărsături, febra, stare generală precară.
Primele îngrijiri constau în: repaus la pat, comprese reci sau pungă cu gheaţă pe locul dureros, hrana constînd în supe, sucuri de fructe, ceaiuri. Se recomandă prezentarea la spital.

3.      Colica biliară - apare ca urmare a contracţiei muşchilor vezicii biliare sau a căilor biliare (cauzele pot fi un calcul biliar sau/şi o infecţie biliară).

Acest tip de colică se întîlneşte la vîrstă adultă (mai ales la femei) şi este favorizată de alimentaţie (mîncâruri grase, ouă, smîntînă, sarmale) asociată cu oboseala fizică, stări nervoase, supărări, emoţii puternice etc. în general colica se instalează brusc, la cîteva ore după masă (în special după cea de seară), de cele mai multe ori noaptea şi constă în durere puternică situată la nivelul ficatului, sub coastele din partea dreaptă. Durerea este însoţită de agitaţie, frisoane şi adesea febră tranzitor, greţuri şi vărsături, la început bolnavul vărsînd alimente, apoi un lichid galben şi amar (bila). Uneori colica biliară este urmată de o coloraţie subictericâ conjuctivală şi urină hipercromâ pasageră.

Primele îngrijiri: în colică şi în primele zile după, dieta va fi compusă din lichide (ceai, compot, supă de zarzavat), fără alimente colecistochinetice de genul ouălor, maionezei, smîntînei, ciocolatei, a rîntaşurilor, fără ţigări şi cafea. S-a observat că sînt bine tolerate fructele, legumele, carnea slabă.

Tratamentul medicamentos constă în administrarea de anticolinergice (Scobutil, Lizadon), antispastice (No-Spa, Papaverină), şi analgezice (Algocalminul sau Piafenul). Pentru greţuri şi vărsături se vor administra Emetiral, Metoclopramid sau Torecan. De asemenea, se pot folosi ceaiuri sedative, ceai de mentă, muşeţel, cimbrişor care pot fi calmante. Şi în acest caz este necesară prezentarea la camera de gardă a unui spital de urgenţa, dacă fenomenele colicative nu dispar după 10 - 12 ore în care s-au administrat medicamentele mai sus menţionate.

4.      Colica renală - se produce în majoritatea cazurilor din cauza unui calcul urinar care a pătruns pe unul din uretere. Drept urmare, muşchii ureterului se contractă pentru a împinge calculul, în vederea eliminării sale, ceea ce dă naştere la dureri. De cele mai multe ori durerea survine brusc, la ceva timp după un efort fizic, care provoacă mobilizarea calculului. Durerea este puternică, mai intensă pe partea cu calculul, dar poate iradia şi spre regiunile învecinate spre abdomen, spre organele genitale, coapsă. Durerea este însoţită de greţuri şi vărsături, transpiraţie şi senzaţia de a urina des. Urina poate fi închisă la culoare din cauza sîngelui pe care îl conţine, ca urmare a sîngerării căilor urinare după contactul cu calculul.

Primele îngrijiri constau într-o baie caldă, comprese fierbinţi pentru a combate spasmul nervos al ureterului, iar durerea se va combate cu antispastice, analgezice -Algocalmin, Piafen şi antiinflamatorii de tip nesteroidian.

Pentru "spălarea" căilor urinare şi fortârii eliminârii calculului sau nisipului se vor administra multe lichide, în special ceaiuri de: cozi de cireşe, coada calului, mătase de porumb, ceai diuretic etc.

Şi în acest caz prezentarea la spital nu poate fi evitată. Mai mult, după parcurgerea episodului colicativ, trebuie instituit un tratament specific care să se adreseze cauzei (calculului).

Coxatroză

Dieta alimentară: se vor evita grăsimile animale şi vegetale, inclusiv margarina, mezelurile, afumăturile, carnea de porc, viscere, conserve, produse de patiserie, băuturile dulci din comerţ.

Se vor consuma legume, zarzavaturi, fructe (cât mai proaspete şi netratate termic), cel puţin o perioadă (3-6 luni). Este bine ca, măcar o dată la 2 luni, să se facă o cură de sucuri, timp de 6-10 zile: suc de morcovi + sfeclă roşie, suc de morcovi + ţelină.

Se vor mai consuma: ulei presat la rece şi alimente bogate în vitaminele C, A ş iB6.

Se va mai face un preparat din tinctură de usturoi (sau leurdă) şi produse apicole: 175 g macerat (tinctură) de us­turoi sau leurdă + 25 g extract alcoolic de propolis (tinctură de propolis) + 50 g miere de salcâm.

Se obţin, în total, 250 g de produs, care echivalează cu apro­ximativ 300 de picături necesare pentru o perioadă de 100 de zile. Picăturile se administrează progresiv, astfel: dimineaţa, se ia o picătură într-o lingură cu apă plată; la prânz, două, iar seara, trei. La fiecare masă se adaugă o picătură, până se ajunge la 25 de picături, respectiv câte 25 de picături la fiecare din cele trei mese, pe parcursul unei zile. Apoi, numărul de picături scade, ajungându-se la una. Este un bun remediu pentru scăderea colesterolului şi veţi vedea efecte semnificative şi pentru cealaltă afecţiune de care suferiţi. După 100 de zile, se face o pauză de 60 de zile, apoi tratamentul se reia în acelaşi mod.

Alte cure care pot fi folosite, în para­lel cu tinctură de usturoi, sunt:

- cură de lămâie (se bea sucul a 2-3 lămâi, pe zi), timp de 3 luni;

- cură de suc de orz verde sau praf de orz verde;

- tinctură de mesteacăn;

- cătină, pulbere sau tinctură.

Se recomandă şi următoarele infuzii din amestecuri de plante:

- coada calului + trifoi roşu + ventrilică + mesteacăn + frasin + urzică;

- păpădie + pătlagină + anghinare + coacăz negru, ienupăr;

- coajă de salcie + gălbenele + ţintaură + măceş + traista ciobanului.

Mod de folosire: se ia o linguriţă cu vârf din amestecul de plante, peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 5 minute, se strecoară şi se beau 3 căni pe zi. Se utilizează alternativ cele 3 formule de plante, în cure de 10 zile.

În tratamentul extern (pentru coxartroză), se recomandă următoarele remedii:

- baie cu flori de fân, coada calului, ferigă;

- pernă de pedicuţă, aplicată pe locurile dureroase, peste noapte;

- compresă locală cu hrean, varză strivită (caldă). Hrean ras sau făină de muştar (ultimele se amestecă cu apă fierbinte);

- comprese fierbinţi cu flori de păpădie şi/sau frunze de brusture în al­cool;

- frecţii cu tinctură de: tătăneasă, tuia, hrean, ardei iute, castane;

- masaje (după băi şi aplicaţii cu tinctură), cu alifie de gălbenele, tă­tăneasă, flori de drăgaică (sânziene);

- împachetări cu parafină.

De asemenea, în coxartroză, gim­nastica uşoară este foarte indicată pen­tru menţinerea capacităţii funcţionale a articulaţiei şi întârzierea deformărilor structurale. Se va efectua de câteva ori pe zi, timp de 5-10 minute, încet, cu răbdare şi se va evita efortul.

Reflexoterapie - masaj energic al mâinilor şi al picioarelor în zonele: su­prarenale, rinichi, vezică urinară, tiro­idă, paratiroidă, hipofiză.

Acupunctura este indicată în afecţiuni reumatismale şi se obţin rezultate foarte bune şi în asocierea cu tratamentul fitoterapeutic.

Cuperoza
Este o consecinţă a spargerii vaselor capilare şi apare sub forma unei reţele de firişoare roşii, subţiri, cu piele palidă şi fragilă.

Cauzele aces­tei afecţiuni sunt: ereditatea, variaţiile bruşte de temperatură, regim alimentar neadecvat, masaje faciale prea intense, utilizarea neadecavată a unor produse abrazive, folosirea periei electrice la viteze prea mari, utilizare incorectă a vacuumului sau a prosoapelor prea aspre pentru faţă.

Cuperoza nu poate fi corectată total prin tratament cosmetic, dar pot fi evitate accentuarea problemelor şi apariţia unor zone noi. Trebuie respectate contraindicaţiile specialistului cosmetician în ceea ce priveşte masajele faciale, aparatele şi produsele cosmetice utilizate.

Se impune un regim alimentar sănătos, fără alimente indigeste şi excitante ca alcoolul, condi­mentele, mezelurile, cărnurile conservate, grăsimile, murăturile. Alimentaţia trebuie să fie bogată în fructe şi legume proaspete. Se vor evita schimbările bruşte de temperatură, expunerea prelungită la soa­re.

Pentru curăţirea feţei se vor folosi numai infuzii de tei, muşeţel sau nalbă, şi nu loţiuni alcoolizate. Măştile cosmetice trebuie să fie calmante şi decongestionante. Medicul specialist poate indica un tratament antialergic sau endocrin.

Tratament cu argilă: se pune argila într-un vas de sticlă sau de porţelan şi se adaugă, preferabil, apă de izvor sau de fântână în amestec cu suc de castravete, măr sau zeamă de lămâie. Obţineţi o pastă pe care o veţi întinde pe faţă, în strat subţire, pe care o veţi păstra pana se usucă, apoi o veţi îndepărta cu apă călduţă. Aceste aplicaţii - de 2-3 ori pe săptămână sau chiar zilnic.

Căderea părului

Căderea excesivă a părului poate fi stopată prin masaje ale scalpului cu infuzii de rozmarin sau cu ulei de porumb. Nu folosiţi însă plantele simultan, vă avertizează specialiştii americani citaţi în volumul „Farmacia naturii", publicat la Editura Reader's Digest.

Mentă. Diluaţi trei picături de ulei esenţial în zece mililitri de ulei excipient. Masaţi scal­pul o dată pe săptămână. Şamponaţi părul după ce aţi lăsat soluţia să acţioneze 10-15 minute.

Rozmarin. „Infuzaţi 50 de grame de plantă uscată într-un litru de apă clocotită timp de 30 de minute. Strecuraţi, răciţi, apoi masaţi scalpul. Şamponaţi după ce aţi lăsat infuzia să acţioneze 10 minute. Se repetă săptămânal",

Urzică. Fierbeţi 20 de grame de plante uscate în 750 de mililitri de apă până se reduce cantitatea la aproximativ 500 de mililitri. Strecuraţi, răciţi şi masaţi scalpul de două ori pe săptămână, clătind de fiecare dată după 15 minute. Dacă utilizaţi plante proaspete, fierbeti o cantitate dublă în acelaşi volum de apă.

Porumbul este recomandat pentru hrănirea scalpului. „Masaţi scalpul cu ulei de porumb si lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute, apoi şamponaţi", mai spun specialiştii americani. Repetaţi în fiecare săptămână.

Ardeiul iute: Calviţia şi rărirea părului sunt frecvente afecţiuni dermatolo­gice, în special la bărbaţi. Specia­liştii fitoterapeuţi recomandă ca remediu ardeiul iute. Acesta are efecte stimulante şi regenerative asupra firelor de păr, activând cir­culaţia sângelui şi producând oxigenarea şi hrănirea bulbului pilos.

In acest scop este indicată urmă­toarea formulă: 30 ml tinctură de ardei iute, 2 ml ulei de levănţică şi alcool rafinat de 70 de grade. Se fricţionează pielea capului o dată la două zile cu un tampon îmbibat în loţiune şi stors.

Un pumn de urzici proaspete, frunze de nuc, mesteacăn, soc, o tulpină de rostopască, se introduc în apă rece, se pun pe foc până la punctul de fierbere, se lasă în repaus 2-3 minute. Cu jumătate din cantitate se spală părul cu un săpun medicinal, iar cealaltă cantitate este lăsată să acţioneze câteva minute, fără a clăti părul.

In caz de chelie, se recomandă următorul tratament împotriva căderii părului: o dietă crudivoră bogată în vita­mine (grâu încolţit, suc de orz verde), să se facă o baie vitală de 2 ori pe zi timp de 25 de minute, o baie de aburi la nivelul capului de 3 ori pe săptămână, timp de 15 minute.

Spălarea părului să se realizeze cu: 20 g rădăcină de urzică, 20 g rădăcină de brusture.

Durerile musculare

Toci 30 g ardei iute (roşu că-i mai copt şi mai iute) uscat şi-l pui în 1/4 l de ulei de floarea-soarelui, apoi ungi muşchiul dureros. Testezi produsul pe o bucată mai mică a pielii, deoarece unele persoane fac băşici; pentru a preveni formarea lor te poţi unge înainte cu ali­fie de gălbenele.

Atenţie! Lucrează cu mănuşi şi nu atinge ochii.

- Aplică timp de 3 minute o compresă fierbinte, apoi una rece timp de l minut şi repetă de 2-3 ori. Procedează aşa de mai multe ori pe zi până trece durerea.

- Aplică pe muşchiul dureros o compresă fierbinte pe care pui 3 picături de ulei de ghimbir.

- Amestecă 10 picături de ulei de rozmarin sau 2 de muşeţel cu o lingură de ulei de migdale dulci sau de soia şi masează blând zonele dureroase.

- Toarnă câte 3 picături de ulei de levănţică şi de chiparos (de la Plafar) în apa de baie caldă.

- Aplică unguent de arnică pe muşchiul dureros.


Diabet

Este indicat să ţineţi o cură cu suc de orz de 3 ori pe zi, câte 50 ml cura de suc de orz verde, 3 x 50 ml/zi, să Diabetul pe care-l aveţi este rezultatul obiceiurilor pe care le-aţi dezvoltat în cursul vieţii. Dacă doriţi cu adevărat să vă vindecaţi, va trebui să adoptaţi un alt regim de viaţă, adică să începeţi să vă alimentaţi sănătos, să fiţi mai puţin rigidă, să reveniţi în armonie cu Dumnezeu.

Alimentaţia sănătoasă este cea lacto-ovo-vegetariană, adică total fără carne. Eliminaţi complet toate toxicele din viaţa dumneavoastră: tutunul, alcoolul, cafeaua, aditivii alimentari, zahărul alb şi produsele care conţin zahăr.

Dacă vitalitatea vă permite, ţineţi posturi negre cu apă timp de trei zile consecutiv, unul pe lună; dacă nu vă simţiţi în stare, postiţi numai cu apă timp de 36 de ore pe săp­tămână, preferabil de miercuri seara până vineri dimineaţa. De asemenea, ţineţi postul creştinesc, miercurea şi vinerea. In rest, puteţi mânca soia, năut, linte, ciuperci, fasole, cereale (orez, grâu, hrişcă, mei, secară, orz, ovăz), fructe (cu măsură), 1-3 lin­guriţe de miere pe zi (în funcţie de nivelul glicemiei).

Evitaţi pe cât posibil îndulcitorii artificiali şi toate produsele care îi conţin, pentru că ei sunt toxici pentru organism. Evitaţi sucurile din comerţ. Mâncaţi legume proaspete şi beţi sucuri proaspete de legume. Nu în ultimul rând, amintiţi-vă cât mai des de Dumnezeu, mulţumindu-I pentru tot şi rugându-L să vă vindece.
consumaţi zilnic fructe şi legume proaspete.

Diabet de dip II
Diabetul nu poate fi tratat decât de medic, însă recomandările pot fi înso­ţite de remedii naturale.

Se impune un regim alimentar din care vorfi excluse: glucide, zahăr şi pro­duse cu zahăr, tot ce este aluat, ciocolată, cafea, alcool, vin roşu sau dulce, smochine, stafide, prune, caise. Se consumă alimente cu proprietăţi hipoglicemiante: ţelină, suc de castra­veţi, varză crudă, praz, sparanghel, ceapă, usturoi, păpădie. Se vor consuma fasole verde, mere, vinete, spa­nac.

În plus, puteţi alege una din urmă­toarele cure, alternându-le:

- cură cu tijă de păpădie, timp de 2 săptămâni (se consumă 6 tije pe zi);

- cură cu lămâie - 2 lămâi pe zi, timp de 1 lună;

- tinctură de brusture, cicoare, ceapă.

Ceaiuri - infuzie - din: afin, salvie, urzică, coacăz negru (frunze), câte 2-3 căni pe zi.

Decoct (se fierbe planta timp de 5 minute, se mai lasă 5-10 minute, se strecoară):

- din teci de fasole, rădăcină de cicoare şi rădăcină de brusture, câte 2-3 căni pe zi.

Amestec de plante: teci de fasole + dud alb + păpădie + mesteacăn + ur­zică + frunze de afin + ţintaură + salvie (în cantităţi egale).

O linguriţă cu vârf se fierbe timp de 3 minute, în 250 ml apă. Se lasă acoperit, 5 minute. Se beau 2 căni pe zi: una, dimineaţa, cealaltă, în decursul unei zile.

Este, de asemenea, bine să se facă mişcare în aer liber şi să se evite efor­turile fizice şi intelectuale. Se va face o periere generală uscată a corpului, urmată de o spălătură generală cu apă călduţă. Este indicat şi masaj reflexogen în zonele: duoden, pancreas, rinichi, hipofiză, tiroidă, suprarenale, ficat.


Distrofie ovariană

Obiectivele acestui tratament sunt următoarele:

- Combaterea inflamaţiei şi amelio­rarea disfuncţiei ovariene, scopul final fiind aducerea dimensiunii ovarului stâng la normal (prin administrarea de Se-Spirulină, Complet antioxidant Hofigal, Hofimun, Omega-3 în ulei de peşte, Gemoderivat muguri de coacăz negru, Gemoderivat mlădiţe de zmeur, Redigest).

* Spirulină – 6 comprimate/zi (2+2+2), administrate cu 30 de minute înainte de mesele principale, zilnic, timp de 3 luni.

* Complet antioxidant Hofigal - 3 comprimate/zi (1+1+1), administrate după mesele principale, 20 de zile pe lună timp de 3 luni.

* Hofimun - 6 capsule/zi (2+2+2), administrate după mesele principale, 20 de zile/lună, timp de 3 luni.

* Omega-3 în ulei de peşte - 6 cap­sule/zi (2+2+2), administrate după mesele principale, zilnic, timp de 3 luni.

* Gemoderivat muguri de coacăz negru - o monodoză/zi, diluată în 50 de ml. de apă plată şi băută în câteva înghiţituri mici, cu 15 minute înainte de masa de dimineaţă, zilnic, timp de 3 luni.

* Gemoderivat mlădiţe de zmeur - o monodoză/zi, diluată în 50 de ml. de apă plată şi băută în câteva înghiţituri mici, înainte de masa de seară, timp de 3 luni.

* Redigest - 6 capsule/zi (2+2+2), administrate cu 30 de minute înainte de mesele principale, zilnic, timp de 3 luni.


Edemele

Edemele se caracterizează prin acumularea de lichid seros în ţesuturi, în tratamentul lor vă recomandăm astăzi două posibilităţi:

Ceai de coada calului. Se pune o linguriţă de plantă la 200 ml de apă clocotită. Se lasă să se răcească şi întreaga cantitate se bea pe parcursul unei zile, în mod treptat. Tratamentul se continuă până ce edemele încep să dispară.

Ceai de teci de fasole. Se adaugă 30 gr teci de fasole uscate, la 200 ml apă clocotită. Se lasă să se raceasca şi apoi se bea câte trei căni pe zi.


Eczemele

Eczemele pot apărea când te aştepţi mai puţin. Nu se ştie niciodată de unde poţi contacta un microb ce se localizează pe piele. Printre tratamentele ce se aplică în astfel de afecţiuni se numără şi infuzia de muşeţel

Se tamponează locul afectat cu această infuzie de mai multe ori pe zi.

Decoctul de nuc dă şi el rezultate bune. El se prepară din 30 gr frunze de nuc la un litru de apă. Se fac de asemenea băi locale.

Infuzia de coada şoricelului are şi ea proprietatea de a trata eczemele.

Pentru eczemă vă recomand asocierea unui tub de Plantintim gel cu 2 tuburi de Nidoflor cremă (de la farmacie), cu acest amestec veţi face apli­caţii locale de 2-3 ori/zi, zilnic, timp de 3 luni.

Conţinutul bogat în extract de salvie, sunătoare, gălbenele, hidrolizat de colagen, ulei de cătină, propolis şi uleiuri esenţiale de cimbru, lavandă şi pin conferă gelului Plantintim valen­ţe, calităţi puternice antimicrobiene, antimicotice, antiinflamatorii, amelio­rând evident simptomele caracteris­tice eczemelor. Vă recomand cu căldură folosirea acestui gel care, datorită compoziţiei şi acţiunilor sale fitoterapeutice, poate fi folosit cu succes în orice zonă de suprafaţă a corpului.


Eruptiile fetei

Se pune argila într-un vas de sticlă sau de porţelan şi se adaugă, preferabil, apă de izvor sau de fântână în amestec cu suc de castravete, măr sau zeamă de lămâie. Obţineţi o pastă pe care o veţi întinde pe faţă, în strat subţire, pe care o veţi păstra pana se usucă, apoi o veţi îndepărta cu apă călduţă. Aceste aplicaţii - de 2-3 ori pe săptămână sau chiar zilnic.


Fiere leneşă

Pentru fiere leneşă, vă recomand să nu consumaţi grăsimi, tocaturi, prăjeli sau maioneză. Beţi, în schimb, doi litri de lichide, ceai de anghinare şi sunătoare, iar ca medicament, luaţi Rowacol, o gelulă de trei ori pe zi.


Fracturi

Cum vă întăriţi oasele după o fractură
Alimentele bogate în vitamina D şi calciu pot grăbi vindecarea oaselor fracturate. Lactatele, nucile, alunele, leguminoasele şi sardelele cu oase sunt produsele cu un conţinut ridicat de calciu, în timp ce peştele gras este o sursă bună de vitamina D şi acizi graşi Omega 3, spun autorii volumului „Mâncarea şi sănătatea", publicat la editura Reader's Digest.

Un consum ridicat de alimente bogate în calciu, în copilărie şi adolescenţă, poate preveni slăbirea oaselor odată cu înaintarea în vârstă. Pentru a putea să fixeze calciul în oase, organismul are nevoie, pe lângă calciu propriu-zis, de o cantitate adecvată de vitamina D. Cea mai mare parte a vitaminei D din organism provine din acţiunea luminii solare asupra pielii.

Este totuşi important să consumăm peşte gras, pentru a sintetiza vitamina D, şi produse lactate, pentru calciu.

Refacerea oaselor poate fi îngreunată de alimente ce conţin acid fitic, precum târâtele şi orezul brun, care inhibă absorbţia calciului, avertizează specialiştii. Este bine, de asemenea, ca persoanele care au suferit fracturi să evite alimentele care conţin acid oxalic, cum ar fi rubarba şi spanacul, deoarece exalaţii inhibă la rândul lor absorbţia acestui mineral. Cele mai afectate de fracturi sunt persoanele în vârstă şi femeile aflate la menopauză, dar astfel de probleme pot avea chiar şi atleţii. Oasele casante mai pot fi totodată rezultatul unui tratament medicamentos de lungă durată.

Reţineţi însă că acestea sunt doar câteva soluţii pentru combaterea simptomelor care însoţesc boala. Un tratament complet vă oferă doar medicul.




Sper ca autorul sa nu se supere ca am postat aceste retete pe acest blog.
Am considerat ca ele ar fi foarte utile pentru cei aflati in suferinta si cu mijloace financiare reduse.
Dumnezeu sa ne dea sanatate!
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

1 comentários: