-->

Sfaturi pentru a va reveni dupa o zi grea de munca



sfaturi-pentru-a-va-reveni-dupa-o-zi-grea-de-munca
Sfaturi pentru a va reveni dupa o zi grea de munca
Cu totii stim ce inseamna o zi lunga si istovitoare de munca si cum ne simtim dupa aceea. Dupa ce am trecut prin clipe ingrozitoare de furie, nervi, graba, ajungem acasa secatuiti de vlaga, cu dureri de cap si mintea parca amortita. Dar, pentru a avea parte totusi de o seara placuta, exista cateva tehnici care au darul de a va scoate din starea aceea ingrozitoare si a va pune pe linia de plutire.


Nu neglijati clipele de relaxare in familie

Inainte de toate, trebuie sa realizati ca serile acasa sunt deosebit de pretioase si importante. Dupa ore de lucru, in sfarsit aveti timp si pentru dumneavoastra si vreti sa faceti cat mai multe atunci. Veti vrea sa fiti plini de viata si energie pentru a va putea bucura de acele clipe alaturi de cei dragi. Copiii vor vrea ca parintii sa le acorde mai multa atentie, dar, din nefericire, ei vor fi respinsi de cei obositi si fara vlaga.

Primul pas: regenerarea

Este foarte important sa faceti un efort mintal pentru a lasa in urma treburile de la serviciu. Mintea voastra este fixata inca pe unele probleme de serviciu? Opriti-va chiar acum. Va fi destul timp pentru ca subconstientul vostru sa rumege aceste probleme si chiar, poate, sa gaseasca solutii mai bune, mai creative ceva mai tarziu.

Deocamdata trebuie sa nu va mai ganditi la serviciu, sunteti acum pe timpul dumneavoastra. O lume diferita in care slujba pur si simplu nu exista. Este viata dumneavoastra si tot ce va intereseaza acum sunt doar lucrurile care va fac sa va simtiti bine. Daca ati realizat acest lucru, deja puteti sa faceti diferenta cu atitudinea pe care o veti avea in orele care urmeaza.

Pasul doi: terapia cu apa face minuni

Va grabiti sa ajungeti undeva? Aveti picioarele umflate si va dor pentru ca ati stat in picioare sau ati avut de mers toata ziua? Lucrul de care aveti nevoie pentru a va calma durerile este o baie si nici un tratament nu este mai eficient, energizant decat cel cu H2O.

Daca va grabiti sa mergeti undeva intr-o seara fierbinte de vara, incercati sa va stropiti pe fata cu apa si sa tineti incheietura mainilor sub un robinet cu apa rece. Veti vedea ce repede apa va va remonta!

Puterea revigoranta a dusului

Daca aveti mai mult timp la dispozitie, un dus este minunat pentru efectele lui revitalizante. Un posibil tratament de inclus atunci cand va faceti dusul este sa va frectionati corpul cu o lufa sau cu un burete - masati-va singuri corpul cu miscari circulare, incepand cu picioarele si apoi urcand din ce in ce mai sus. Este grozav pentru ca in acest fel circulatia sangelui se face mai repede si mai bine. La iesirea din dus poate veti dori sa profitati de pe urma uleiurilor de salvie sau menta care va vor racori si va vor da o senzatie de prospetime.

Placerea bailor calde pentru zilele reci de iarna

In serile racoroase de iarna, cel mai indicat este sa va rasfatati cu ajutorul bailor - daca va puteti permite o baie cu bule de apa - jacuzzi, cu atat mai bine. Incercati sa creati o atmosfera cat mai relaxanta: reduceti lumina sau aprindeti cateva lumanari, puneti niste muzica linistitoare, picurati putin ulei parfumat in baie - poate incercati cu un ulei recomandat de aromoterapeuti cum este lavanda, cunoscuta pentru proprietatile ei relaxante. Cand toate conditiile au fost indeplinite, cufundati-va in baie si bucurati-va de starea pe care v-o confera.

Alte tratamente la indemana tuturor

Exista sute de alte lucruri pe care le puteti face, toate in vederea revitalizarii dumneavoastra. Pe drumul de intoarcere acasa de la serviciu incercati sa faceti mintal o lista cu toate activitatile care va relaxeaza si va remonteaza si incercati-le pe rand intr-o saptamana. Indiferent daca aceste activitati se rezuma la a va relaxa intr-un fotoliu citind o carte buna, pregatind o prajitura, ingrijind florile sau mesterind la ceva, nu conteaza atat timp cat va incarca bateriile si simtiti cum incet, incet va reveniti din starea ingrozitoare in care erati cand ati venit de la lucru.

Includeti si treburile casnice in tratament

Incercati sa evitati sa faceti din orice activitate o necesitate trebuie sa fac, ci considerati-le ca pe niste evenimente speciale. Aceasta va va ajuta sa scapati de stresul zilnic. Trebuie sa preparati mancarea? Atunci faceti-o cu pasiune, bucurati-va ca puteti sa faceti surprize placute celor din familie. Planificati dinainte, incercati sa gasiti noi retete, sa decorati frumos farfuriile, sa aduceti mereu un element surpriza care sa invioreze atmosfera, aranjati masa cu fast. Nu este asa ca pare interesant? Evitati rutina si monotonia chiar daca evenimentele par sa vi le impuna.



Pentru treburile casnice care ne sufoca

Aveti multe treburi casnice de facut dupa programul obisnuit de lucru? Incercati sa le impartiti in parti mici de-a lungul a mai multe zile si apoi sa va desprindeti de ele pentru a savura cateva clipe de liniste. Altfel veti avea tendinta sa le tot amanati si sa nu mai terminati niciodata cu munca, iar serile nu vor fi niciodata relaxante pentru ca veti avea tot timpul sentimentul de vina ca nu v-ati terminat treaba.

Aveti mult de calcat? Propuneti-va sa calcati in fiecare zi cate 15 minute dupa serviciu pana veti termina.

Revitalizarea fizica este una dintre cele mai recomandate

Cateva exercitii fizice sunt mereu binevenite. In afara faptului ca astfel vom pune muschii in miscare, asa vom respira mai profund si creierul va fi mai bine irigat.

Incercati exercitiile yoga. Incercati sa meditati. Acordati-va cateva minute pretioase numai pentru dumneavoastra. Cititi ceva care stiti ca intotdeauna va inspira, va binedispune si va remonteaza. Acordati-va cateva clipe pentru automasaj. Poate reusiti sa mergeti in parc sa alergati sau doar sa va plimbati. Miscarea este, cum am mai zis, excelenta pentru revitalizare si cresterea energiei.

Cateva cuvinte intelepte

- Pentru cateva minute doar respirati incet, relaxat si constient.
- Faceti ceva spontan, ceva amuzant.
- Faceti orice pentru a sparge monotonia si rutina oboselii care apare dupa serviciu si nu va irositi serile.


P.S. Dacă ţi-a plăcut articolul şi consideri că poate fi util şi altor oameni, apreciază-l aşa cum se cuvine şi transmite-l mai departe.




Articol scris de Cristina Matache

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment