-->

12 alimente pe care nu ar trebui sa le punem la frigider.


eggs_BunicaStieTot

12 alimente pe care nu ar trebui sa le punem la frigider.

Electrodomesticele aparute in secolul XX au reprezentat un salt mare pentru umanitate. Pana in secolul trecut treburile casei erau o munca cu program complet, pentru care femeia era tintuita in casa si ca sa nu mai vorbim si de mentalitatea de atunci precum ca femeia pentru asta a fost menita.


Masina de spalat a fost probabil cel mai revolutionar lucru al timpului sau si multe femei stiu ce insemna sa speli rufele manual si sa freci la ele pana ce devin curate.

Frigiderul a insemnat de asemenea un mare pas, permitand depozitarea alimentelor proaspete in interior, evitand altfel mersul la cumparaturi in fiecare zi. Astazi este fara indoiala una dintre cele mai importante componente ale bucatariei noastre si asta deoarece frigul permite pastrarea alimentelor mai mult timp, economisind astfel timp, bani si reducand astfel riscul de intoxicatii alimentare. Totusi trebuie sa stim ca nu tot ce straluceste este din aur, si in timp ce laptele si pestele rezista cu siguranta mai mult, fara a-si pierde proprietatile, la temperaturi scazute, exista multe alte alimente care nu trebuie refrigerate. Sa vedem care sunt acestea:

1. Cartofii

potatoes_BunicaStieTot


La temperaturi sub 7ºC, amidonul continut de cartofi se transforma in zahar, ceea ce ii determina sa devina negri. Cartoful este unul dintre alimentele cele mai consumate - ca piure, prajiti, copti, etc., insa un lucru pe care nu trebuie sa il faci niciodata este sa-l pui la frigider. In mod ideal, cartofii se pastreaza intr-un loc uscat si intunecat, intr-o punga de hartie sau intr-o cutie de lemn. Cartofii nu sunt un produs perisabil, ei pot dura luni intregi.

2. Bananele

Ca fructe tropicale ce sunt va dati seama ca nu se impaca bine cu frigul si se innegresc de suparare. Glumesc. Dar asta este adevarul, bananele tinute in frigider devin negre. La fel se intampla si cu ananasul si avocado. Oricum faptul ca bananele devin negre nu inseamna ca sunt rele ci doar ca sunt prea coapte si foarte dulci. Exista persoane care le prefera asa.

3. Pepenele verde

melon_BunicaStieTot


Pepenele verde si cel galben - isi pierd aroma si proprietatile in frigider astfel incat cel mai bun mod de a-l manca proaspat este sa il infasurati intr-o carpa umeda. Daca dupa ce mancati va mai ramane il puteti pune la rece cel mai bine intr-un borcan de sticla bine inchis.

4. Rosiile

Desi este adevarat ca rosiile rezista mai mult la frigider, temperaturile scazute le impiedica sa se coaca si isi pierd aroma si textura. Daca le lasati la temperatura camerei acestea continua sa se maturizeze iar aroma si savoarea lor vor fi mult mai pronuntate.

5. Citricele

Portocalele, Limele, Lamaile si Mandarinele putrzesc datorita umiditatii din frigider. Ele trebuie tinute la temperatura camerei. Pielea lor groasa le protejeaza si in afara de asta in casa va mirosi foarte bine. La fel se intampla si cu castravetele care daca este pus in frigider se va inmuia.

6. Usturoiul si Ceapa

onion_BunicaStieTot


Ceapa si Usturoiul isi pierd proprietatile si se intaresc daca sunt bagate in frigider. Cel mai bine este să le depozitati intr-un loc rece si uscat in semi-intuneric. Cutiile de lemn sunt perfecte. Dar nu puneti ceapa in aceeași cutie cu cartofii, deoarece, curios, cartoful face ca ceapa să se strice. Depozitati-le in cutii diferite. Nu puneti usturoiul intr-un borcan de sticla inchis ermetic, deoarece are nevoie de aer. Se gasesc in comert cutii din ceramica speciale pentru usturoi, care au gauri si favorizeaza oxigenarea.

7. Ciocolata

Vara foarte multi dintre noi depozitam ciocolata in frigider pentru a nu se topi, dar adevarul este ca frigul modifica complet textura si gustul ciocolatei. Faceti-o doar daca este prea cald si este singurul mod in care ciocolata noastra nu se va transforma in Nutella.

8. Ouale

In supermarket ouale sunt intotdeauna in afara zonei reci, ceea ce ar trebui sa ne faca sa banuim ca este destul de rar sa le pui in frigider. De fapt ceea ce le dauneaza este schimbarea de temperatura. Cel mai bine este sa le pastrati la temperatura camerei, in camara sau in dulapul din bucatarie.

9. Paine

bread_BunicaStieTot

Daca va ramas paine, cel mai bine este sa o taiati felii si sa o congelati. Pusa in frigider painea isi va pierde savoarea si textura, painea nu se impaca bine cu umiditatea din frigider.

10. Mierea

Pusa in frigider mierea se va cristaliza si in cele din urma isi va pierde o parte din proprietatile sale nutritive. In afara de asta va fi aproape solida si greu de intins pe o felie de paine prajita. Pastrati-o in dulapul din bucatarie, la intuneric. Nu-ti fie teama ca un borcan te va tine o mie de ani, mierea adevarata nu are termen de garantie.

11. Cafeaua
coffee_BunicaStieTot


Temperatura scazuta din frigider afecteaza gustul cafelei, atat macinata cat si boabe. In afara de asta daca pastrezi in frigider un pachet de cafea desfacut risti ca mirosurile din frigider sa fie absorbite de catre cafea. Pastrati cafeaua intr-un recipient etans in camara sau in dulapul din bucatarie.

12. Nucile

Chiar daca temperaturile scazute pot face ca nucile sa dureze mai mult timp, gustul lor nu va mai fi acelasi. Pastrati-le intr-un recipient etans intr-un loc uscat si rece.

P.S. Dacă ţi-a plăcut articolul şi consideri că poate fi util şi altor oameni, apreciază-l aşa cum se cuvine şi transmite-l mai departe.

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment