-->

Cum să îmbunătățești o relație?






Există trei piloni fundamentali ai oricărei relații: încredere, comunicare și respect. Cu aceste trei elemente puteți obține o coexistență armonioasă și puteți găsi o soluție la probleme în echipă.

Cand sunteti intr-o relatie de mult timp si credeti ca va cunoasteti foarte bine unul pe celalalt, la un moment dat fara sa va dati seama se instaleaza rutina care la fel ca si rugina nu aduce nimic bun intr-o relatie. De aceea distractia, perseverenta si inovatia sunt vitale pentru a mentine vie scanteia iubirii.

Si cand vin problemele, neintelegerile nu trebuie sa facem altceva decat sa comunicam. Spune tot ceea ce simti oricat de nesemnificativ ti se pare. Marile conflicte pot incepe de la detalii foarte mici. Poti sa iti testezi capacitatea de negociere si dialog cu fiecare conflict care poate apare. Dar atentie a tolera nu inseamna a indura si a ceda nu inseamna ca de fiecare data trebuie sa cedeze aceeasi persoana.

Ambii parteneri trebuie sa se compromita sa gaseasca solutii la problemele care pot aparea, pentru ca intr-o relatie intotdeauna vorbim de doua persoane care bineinteles trebuie sa se completeze unul pe celalalt.

Ce pot face ca sa imi imbunatatesc relatia?
Învață să-ți gestionezi iritabilitatea. Ni se întâmplă tuturor, există momente bune și rele, dar există și altele care ne depășesc complet și ne fac iritabili. Vrea sa fie singur/a, nu vrei sa vorbesti cu nimeni; ei bine, ai tot dreptul sa faci asta, insa nu te razbuna pe partenerul/a tau daca nu are nici o vina.
Fii prudent, acorda-ti spatiu, relaxeazate si comunica atunci cand esti deja calm.
Evita atitudinile distructive. In unele relatii exista ideea gresita ca poti schimba personalitatea partenerului. Fiecare avem defecte si in unele ocazii putem fii foarte ofensivi. In anumite circumstante este foarte importanta forma in care spui ceea ce te deranjaza. Nu fii impulsiv. Asculta si ceea ce are de spus partenerul tau cu privire la atitudinea sau comportamentul tau si daca are dreptate poti incerca sa imbunatatesti acest lucru, incearca. Daca ignori ceea ce iti spune ii vei da de inteles ca esti inflexibil si ca nu doresti sa imbunatatesti relatia dintre voi.

Vorbiti, nu conteaza despre ce. Avantajul intr-o relatie este ca puteti vorbi despre orice, oricare ar fi tema. In aceste discutii puteti sa spuneti si "nu" fara sa va simtiti vinovati. Amandoi formati un cuplu nu trebuie sa uitati asta.

Nu înceta niciodată să fii prietenos. Bunătatea nu se aplică doar în faza de cucerire. Chiar daca sunteti impreuna de mult timp, ani de zile, aceasta calitate trebuie sa prevaleze intotdeauna. Ai arata iubire partenerului tau verbal sau nonverbal demonstreaza ca esti pe drumul cel bun.

Respectul. Invata sa respecti spatiul, timpul si punctele de vedere ale partenerului tau. Poti sa petreci timp cu prietenii fara sa fie nevoie fiti impreuna. Increderea si respectul ajuta la cresterea stimei de sine. La fel, valorizează virtuțile și realizările partenerului tău.

Distrează-te și ieși în căutarea provocărilor. Acest factor este foarte important, deoarece ajută la ieșirea din rutină; Prin urmare, este întotdeauna necesar să fii în căutare de activități distractive, diferite lucruri care va aduc multumire.

Ai incredere. Dragostea si increderea merg mana in mana. Increderea trebuie sa se manifeste tot timpul: intalniri, compromisuri, punctualitate, secrete, sustinere, etc. Asta face ca o relatie sa se completeze si duce la intelegere.

Nu este un joc si de aceea nu trebuie sa existe competitie. Sunteti un tot si de aceea nu este nevoie sa iasa in evidenta cine este mai inteligent decat celalalt, cine este mai rapid, cine sufera cel mai mult,cine castiga mai mult.
O relatie nu trebuie sa semene cu lumea afacerilor, sportului sau a muncii. Daca se aseamana este doar ceva umilitor si pe deasupra si epuizant.

Invata sa te ierti. Este foarte important sa intelegi ca nimeni nu este perfect, si ca nu suntem o moneda din aur care sa placa tuturor. Fiecare suntem unici, comitem erori;  si partea buna este sa ne dam seama de ele si sa le corectam.
Uita de frazele distructive: "Nu sunt bun de nimic" "Sunt un dezastru" " Iti fac viata amara". Daca crezi ca nu aduci nimic bun in acea relatie ce cauti acolo? Trebuie sa intelegi ca intr-o relatie intotdeauna vor fi suisuri si coborasuri si nu trebuie sa te victimizezi cu prima problema care apare.

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment