-->

Nu ai depresie, iti lipsesc doar aceste vitamine.





8 deficiente nutritionale care sunt responsabile pentru depresie si anxietate


Daca esti foarte obosit si esti pe punctul de a a cadea in depresie este posibil sa iti lipseasca aceste 8 vitamine.

Organismul uman este una dintre cele mai complexe masinarii si ca sa functioneze la maxima capacitate are nevoie de combustibilul adecvat.
Am inceput sa vedem mancarea ca pe ceva care ne schimba aspectul fizic si rareori ne oprim sa ne gandim ce impact au alimentele pe care le consumam pentru creierul nostru.

Carenta nutritionala este una dintre principalele motive pentru care numeroase persoane ajung la depresie si anxietate.

Voi enumera mai jos 8 dintre cele mai cunoscute deficiente nutritionale care pot cauza depresie si anxietate:

Complexul de vitamine B

Acesta este format din 9 vitamine care se complementeaza una pe cealalta pentru a proportiona corpului energia necesara si reducerea stresului.
Carenta complexului de vitamine B se stie foarte bine ca influenteaza buna dispozitie si duce la depresie.
Gasim vitaminele B in vegetalele verzi, nuci, migdale, semintele de floarea soarelui, sfecla rosie.

Acidul Folic sau vitamina B9

Acidul folic, ca toate vitaminele din complexul B aduce beneficii majore creierului. Daca organismul nu are suficient acid folic, pot aparea tulburari de dezvoltare neurologica, precum si tulburari emotionale. Suplimentarea cu acid folic, in asociere cu alte vitamine din spectrul B are efecte dovedite in preventia declinului cognitiv si a dementei asociate inaintarii in varsta. De asemenea, creste eficienta administrarii antidepresivelor. Deficitul de acid folic trebuie corectat si pentru a mentine o inima sanatoasa.

Vitamina B12
Aceasta vitamina este deosebit de importanta pentru mentinerea sanatatii celulelor nervoase. Se complementeaza cu vitamina B9. Lipsa acestei vitamine poate produce inflamatii cerebrale si la o crestere majora a depresiei si dementei.

Magneziul
Magneziul este un mineral foarte bun pentru relaxarea corpului si a mintii. Scade nivelul stresului si de aceea este foarte util in prevenirea starilor nervoase, a depresiei, a durerilor de cap si a atacurilor de panica.
Daca consumi alcool, sucuri acidulate, cafea, alimente bogate in sare si zahar, nivelul magneziului din corp va scade.
 Magneziul creste productia de serotonina si dopamina si scade cortizolul si se gaseste in alge, avocado, migdale, banane, fasole, seminte de dovleac, cereale integrale, si in legume cu frunze verzi.

Acizi grasi Omega3
Un dezechilibru intre acizii grasi Omega3 si Omega6 iti afecteaza atat sanatatea fizica cat si sanatatea cea mentala.
Acesti acizi sunt de o importanta vitala pentru organism si absenta acestora este relationata cu un risc crescut al depresiei.
Sursele importante de acizi grasi sunt: vegetalele verzi, semintele de chia, semintele de canepa si bineinteles pestele gras, cum ar fi somonul, sardinele.

Fierul
Este un mineral foarte important care ajuta corpul sa raspunda bine in conditii de stres. Lipsa acestui mineral poate duce la depresie.
Fierul sustine sistemul imunitar, contribuie la cresterea numarului de celule rosii, participa la oxigenarea sangelui si se poate asimila din carne rosie, ficat, oua, cereale integrale, soia, spanac, urzica, broccoli, fasole, legume verzi, sfecla, rodie si unt de arahide.
Cele mai bune surse de fier sunt stridiile, care contin 500% din necesarul nostru zilnic.

Vitamina D
Este o vitamina extrem de importanta si lipsa acesteia se manifesta prin depresie si atacuri de panica. Lumina solara este cea mai buna sursa de vitamina D. Vitamina D este sintetizata in prezenta razelor solare, insa, poate fi asimilata si din oua, lactate, somon, pastrav, cereale fortificate, ciuperci Portobello si Maitake.

Aminoacizii
Pentru ca organismul sa functioneze foarte bine avem nevoie de 12 aminoacizi care au grija de sanatatea noastra mentala si reprezentand baza formarii tuturor proteinelor.
Acizii grasi Omega-3 sunt recomandati ca parte a tratamentului pentru depresie deoarece au capacitatea de a creste secretia de serotonina, hormonul fericirii, si de a reduce la minim secretia de cortizol. Acestia pot fi asimilati din peste, fructe de mare, uleiuri vegetale, spanac, nuci, seminte si leguminoase uscate.

P.S. Dacă ţi-a plăcut articolul şi consideri că poate fi util şi altor oameni, apreciază-l aşa cum se cuvine şi transmite-l mai departe.


Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment