-->

Cum sa fii fericit - Obiceiuri pe care trebuie sa le schimbi pentru a invata cum sa fii fericit

cum-sa-fii-fericit

Cum sa fii fericit in viata.

Daca nu sunteti multumit de viata dvs., personala sau profesionala, problema nu este educatia dvs., lipsa de oportunitati, atitudinile celorlalti sau chiar ghinionul.
Daca te simti nefericit, problema esti tu.

De ce depinde fericirea ta?

50% din fericire este determinata de trasaturile de personalitate, care sunt in mare parte mostenite.
Celelalte 50% din modul de a fi fericit este determinat de factori asupra carora ai control: sanatatea, cariera, relatiile si interesele tale, scopul vietii tale si ceea ce urmaresti.
Daca va simtiti nefericiti, sta in puterea voastra sa schimbati acest lucru.

Obiceiuri pe care trebuie sa le schimbi pentru a invata cum sa fii fericit:

Poetul Rumi a spus candva
  sarcina ta nu este sa cauti iubirea, ci sa cauti si sa gasesti toate barierele pe care le-ai construit in tine impotriva ei

Acelasi lucru se poate spune despre cautarea dvs. despre cum sa fiti fericiti.

In loc sa cauti fericirea in exterior, cauta in interiorul tau toate acele lucruri care te impiedica sa fii fericit si gaseste o modalitate de a le corecta.

1. Nu egalati niciodata ceea ce cumparati cu satisfactia
Psihologii o numesc adaptare hedonista, ceea ce inseamna ca oamenii schimba automat bucuria unei noi achizitii in conformitate cu norma lor emotionala.
Pur si simplu, este acea senzatie de bucurie de fiecare data cand te uiti la casa ta noua, masina noua, mobilier nou sau haine noi.
Ideea este ca dispare repede si singura cale de a o recupera este sa cumperi ceva nou.
Aceasta devine un ciclu de dependenta care nu va duce niciodata la satisfactii pe termen lung, cu atat mai putin in gasirea modului de a fi fericit.
Si nu va fi pentru ca nu așa suntem facuti. Adevarata noastra fericire vine din a face, nu din a avea. Așadar, daca te intrebi cum sa fii fericit si sa te simti bine cu tine, nu cumpara ceva, ci mergi mai degraba si ajuta pe cineva.

2. Nu lasa niciodata teama de critica sa te opreasca din a face ceea ce iti doresti.
Cand incercati ceva diferit si sunteti dispusi sa incercati lucruri pe care altii nu le vor face, ii va determina imediat sa vorbeasca despre voi si, de obicei, nu intr-un mod pozitiv.
Amintiti-va faptul ca atunci cand oamenii vorbesc despre voi este un semn ca sunteti pe calea cea buna.

3. Nu uita niciodata sa fii ultimul
Toata lumea vrea sa fie prima. Cu toate acestea, este adesea mai bine sa fii ultimul: ultimul care renunta, ultimul care pleaca, ultimul care continua sa incerce, ultimul care renunta la principiile si valorile sale.
Intotdeauna vor exista oameni mai deștepti, mai talentati, care sunt mai bine conectati si au fonduri mai bune decat tine.
Cu toate acestea, nu vor caștiga intotdeauna, deoarece este posibil sa nu fie persistenti cu ei insisi.
Fii ultimul care renunta la tine si principiile tale este una dintre principalele chei de a fi fericit.

4. Nu mai așteptati ideea aceea grozava
Astazi ai o multime de idei mici, cu un potential mare, așa ca inceteaza sa cauti acea idee grozava care iti va schimba viata si incepe sa pui in practica acele mici idei pe care deja le ai in minte.
Fericirea este un proces, iar procesele se bazeaza pe actiune.

5.Cum sa fii fericit? Nu mai aștepta
Ce ar trebui sa nu mai aștepti in viata ta? Momentul potrivit, oamenii potriviti, piata potrivita si lucrurile potrivite.
Oamenii care traiesc in așteptare, isi lasa viata sa treaca. Singurul tau dar este prezentul tau, in acest moment, așa ca profita de el si inceteaza sa urmaresti iluziile mentale despre cum ar trebui sa fie viata ta in viitor.
Incepeti sa raspundeti la intrebarea dvs. despre cum sa fiti fericiti chiar acum.

8. Nu mai crede ca nu esti fericit
Inchide ochii. Imagineaza-ti ca cineva are puterea de a indeparta tot ceea ce iti apartine: familia, munca sau afacerea, casa, orice. Imagineaza-ti ca totul a disparut.
Ati implora sa recuperati viata pe care deja o aveti? Te-ai simti plin daca ai reveni in viata ta? Ati intelege ca atunci cand v-ati gandit cum sa fiti fericiti, ceea ce ati avut a fost mult mai important decat ceea ce nu aveati?
Ti-ai da seama ca ceva destul de incredibil a fost luat de la tine? Bineinteles ca ti-ai da seama. Așadar, deschide ochii: literal si la figurat.

9. Uitati de valoarea dvs. inerenta:
Valoarea dvs. nu depinde de factori externi, cum ar fi titlurile, situatia sentimentala, statutul financiar sau cariera universitara. Acestea sunt rolurile pe care le joci pur si simplu in viata ta.
 Ca fiinta umana, ai o poveste de spus si ceva de oferit.

10. Inceteaza sa iti faci griji pentru viitor:
Cand iti faci griji pentru ceva rau care se poate intampla in viata ta, iti creezi propriul iad in tine, indepartand acea pace si liniște de care te bucuri in prezent.

11. Incetati sa va mai comparati cu altii:
Mark Twain a spus odata ca:
comparatia este bucuria mortii
Nu va mai comparati cu alti oameni, nu comparati fiecare restaurant, moment romantic, cuplu, cafea sau vacanta de care v-ati bucurat.
Ca sa fii fericit implica sa accepti ca situatiile sunt diferite si sa tii minte ca diversitatea si contrastul sunt ceea ce te fac interesant.

12. Fiti recunoscatori:
Cand te concentrezi prea mult pe ceea ce nu ai, de obicei uiti sa fii recunoscator pentru tot ceea ce ai. Așa ca opriti-va si apreciati toata dragostea, binecuvantarile si abundenta din viata voastra; Cu siguranta vei intelege cat de norocos esti.
Nu va exista fericire in viata ta daca nu exersezi recunoștinta, numai atunci cand esti multumit de ceea ce ai realizat ii demonstrezi universului capacitatea ta de a primi mai mult.

13. Nu va mai ignorati instinctele:
Majoritatea oamenilor traiesc o viata care nu le apartine. Ei duc o viata pe care altii o așteapta de la ei si inca se intreaba cum sa fie fericiti.
Amintiti-va ca a trai o viata care nu este a voastra este principalul regret al oamenilor inainte de a muri.
Trebuie sa ai curajul sa-ti urmezi instinctele, capacitatea de a fi credincios pasiunilor si credintelor tale si, mai presus de toate, fa ceea ce crezi ca este corect, nu ceea ce ceilalti se așteapta de la tine.

14. Lasa-ti inima sa te conduca:
Ego-ul este masca ta sociala si imaginea pe care o ai despre tine. Este ceva ce poate fi ranit cu ușurinta de opinia si evenimentele vietii.
Invata sa-ti acoperi sufletul, acea esenta eterna care este dincolo de toate criticile, opiniile si etichetele. Invata sa ai mai multa incredere in tine.
Spre deosebire de ego-ul tau, aceasta esenta este plina de inteligenta, forta, iubire si intelepciune. Pentru a invata cum sa fii fericit, urmeaza aceasta esenta.

15. Parasește-ti zona de confort:
Evitati sa va asumati riscuri in viata voastra si sa va urmati visele pentru ca va simtiti in siguranta, desi nefericiti, cu ceea ce aveti in prezent.
Uitati ca certitudinile de astazi se pot schimba oricand, ceea ce implica faptul ca „securitatea dvs.” nu depinde de ceea ce aveti astazi. Pe scurt, una dintre cheile din cautarea dvs. pentru a fi fericit este sa luati decizia de a parasi zona de confort.

16. Inceteza sa traiesti in capul tau:
Cantitatea de timp pe care o petreci traindu-ti viata in mintea ta si nu in prezent este incredibila.
Iti petreci toata ziua rezolvand probleme in mintea ta, fiind ingrijorat de ceea ce s-ar putea intampla sau nu, luand in considerare optiunile si lasand singurul moment in care trebuie sa actionezi: astazi.
Una dintre marile lectii de viata pentru a trai la maxim este sa inveti sa traiesti prezentul, uitand de trecut si eliminand anxietatea viitorului.
A fi fericit nu este decat o chestiune de a trai pe deplin in prezent.

17. Cum sa fii fericit cand pastrezi sentimente de ura?
Treci peste resentimente si dezamagiri caci ele nu iti fac decat rau.


18. Nu va mai concentrati pe lucruri care nu sunt importante:
Iti petreci prea mult timp concentrandu-te pe situatii care nu sunt benefice obiectivelor tale.
Faptul ca iti verifici constant e-mailul sau traiesti in așteptarea fiecarei actualizari a artistului preferat, nu te va face sa te apropii mai mult de obiectivul pe care il ai. De fapt, nu va va ajuta in gasirea modului de a fi fericit.
Concentreaza-te pe ceea ce știi ca trebuie sa faci azi pentru a ajunge la locul pe care il doresti maine.

19. Esti inconjurat de negativitate:
Lumea din jurul tau este reflectarea gandurilor tale dominante. Daca va concentrati zilnic pe problemele, conflictele, momentele grele si grijile, tot ceea ce obtineti este sa perpetuati aceste circumstante de mai multe ori. Mai degraba, de ce nu incerci sa ai o atitudine pozitiva fata de problemele tale?
Zig Ziglar a spus bine:
„Gandirea pozitiva va va permite sa faceti totul mai bine decat cea negativa”

20. Nu te mai lupta cu prezentul tau:
Daca inca nu traiesti viata pe care o visezi, accepta aceasta realitate in timp ce lucrezi pentru a ajunge unde iti doresti.
Sa te ridici in fiecare zi luptandu-te cu prezentul nu te va face sa ajungi mai repede unde iti doresti; Sa te plangi tot timpul de munca ta, de șeful tau sau de situatia ta actuala nu vor face decat sa iti ia din energia necesara pentru a lucra pentru obiectivul pe care ti l-ai stabilit.

21. Esti un creator de semnificatii si deseori inlocuiesti situatiile cu interpretari care nu exista.
Presupuneti ca oamenii se plictisesc de dvs. atunci cand sunt pur si simplu obositi; tu interpretezi ca esti judecat, criticat sau exclus atunci cand iti lipsește curajul de a depasi indiferenta.

22. Nu traiti din amintiri:
De obicei, crezi ca timpul trecut a fost mai bun.
Iti petreci timpul in amintirea experientelor si momentelor, si nu iti dai seama ca nu iti ramane timp pentru a genera experiente noi, timp pentru a trai si a experimenta, nimic de care sa iti aduci aminte maine.
Amintiti-va doar ca ceea ce faceti astazi va fi ceva din care ve-ti invata maine, așa ca fa in asa fel ca ziua de azi sa merite. Nimeni nu traiește din amintiri.

23. Ai rabdare:
Trebuie sa ai rabdare ca tot ceea ce iti doresti sa se indeplineasca; acel job la care visezi, o afacere profitabila, o companie ideala ...
Totul in viata are nevoie si intrunește un ciclu, așa ca ai rabdare si asigura-te ca actionezi la momentul potrivit.
Nu te mai gandi ca trebuie doar sa fii la locul si la timpul potrivit; Este necesara si persoana potrivita.

24. Nu va mai simtiti vinovati sau rusinati:
Daca exista ceva care ne face pe toti la egali, acelea sunt greșelile pe care le facem si care nu ne fac mandri.
Greșeala nu te face o persoana rea; Invatati sa va iertati, sa va acceptati si sa va amintiti ca actiunile nu definesc cine sunteti.
Pentru a invata cum sa fii mai fericit, trebuie sa te ierti si sa-ti oferi o noua oportunitate de a incerca.

25. Nu mai așteptati momentul potrivit, incepe chiar de azi:
Obiectivele si visele tale așteapta momentul potrivit pentru a fi puse in aplicare ...
Si se dovedește ca in acest moment nu vine nimic si sunteti inca acolo, așteptand si dorind o viata diferita. Un moment perfect pentru visele tale? Uita de asta, nu exista un moment mai bun pentru a incepe decat astazi.

26. Depaseste acele convingeri limitate:
Mass-media, copilaria ta si societatea in care traiesti au impus credinte limitate, aspiratii reduse.
Ai crezut ca exista o singura definitie a succesului, ca esti normal si ca oamenii „exceptionali” merita lucrurile grozave din viata. Daca vrei sa fii fericit, trebuie sa rupi aceste limite.

27. Nu mai amana fericirea:
Nu mai amana fericirea asteptand ziua cand inveti cum sa te imbogatesti, sa fii mai deștept, mai inteligent, mai experimentat, mai de succes sau cand ai indeplinit anumite criterii ...
Vi se pare familiar?
Daca astazi nu reusiti sa va adaptati si sa profitati din plin de fiecare situatie, nu o veti atinge maine. Deci nu amana decizia de a fi fericit.

28. Nu lasa temerile sa iti controleze viata:
Evitati intotdeauna acele situatii, oameni si momente care va sperie. Iar aceasta decizie te impiedica sa traiesti la potentialul tau maxim.
In timp ce frica te poate face sa te simti inconfortabil, nu te poate impiedica sa cresti. Invata sa traiesti cu ea si asigura-te ca, dincolo de a fi un impediment, devine un motiv pentru tine sa actionezi.

29. Nu trebuie sa te afecteze ceea ce cred altii despre tine:
In tot acest timp ati cheltuit energie, putere si pace interioara, ingrijorandu-va de ce cred altii despre voi si deciziile voastre.
Adevarul este ca nu vei ști niciodata ce gandesc altii cu adevarat si, cu atat mai putin, parerile lor.
Asa ca ai grija de dorinta ta de a invata cum sa fii fericit, ce stii tu, ce intelegi si faci conteaza: comportamentele si realitatile tale.

30. Invata sa iei din cand in cand o pauza:
Cand esti plin de angajamente, responsabilitati si stres, trebuie sa inveti sa iei o pauza si sa ai un spatiu in care sa iti reorganizezi viata.
Faceti timp si acordati prioritate aspectelor cu adevarat importante ale vietii voastre, care, reprezinta baza modului de a fi fericit.
Nu lasa ca viata ta de vis ideala, sa te lase fara sa o traiesti pe a ta.

31. Nu faceti aceleasi greșeli:
„Daca cautati rezultate diferite, nu faceti intotdeauna acelasi greseli”.
Daca exista ceva in viata ta care nu functioneaza, incearca sa faci lucrurile altfel.
Invatati din greselile pe care le faceti, asumati consecintele si luati directii noi.

32. Nu lasa emotiile sa te consume:
Cand treceti printr-o situatie dificila si experimentati tristete, frica, durere sau furie, nu puteti lasa aceste emotii sa se impuna rationalitatii voastre.
Emotiile nu definesc cine sunteti, așa ca nu permiteti ca din cauza lor sa luati decizii pe care le veti regreta. Identificati-le si invatati sa le gestionati. Aceasta este cunoscuta sub numele de inteligenta emotionala.

33. Nu trebuie sa aveti așteptari prea mari:
Cand aveti așteptari mari? Cand aștepti sa ajunga la timp autobuzul, sa fii sunat mai intai si ca prietenii si familia ta sa actioneze in conformitate cu dorintele tale.
Ar trebui sa incercati sa va conduceti viata cu putin mai multa curiozitate, acceptare si cu o mentalitate mult mai deschisa.
La final, vei descoperi ca reteta de a invata cum sa fii fericit este sa accepti ca viata este o suma de situatii neașteptate.

34. Amintiti-va unde doriti sa ajungeti:
Modul de a fi fericit implica a-ti investi timpul pentru a defini care sunt obiectivele tale in viata, scopul si pasiunile tale.
Dupa ce iti dai seama ce anume doresti, definește ce trebuie sa faci pentru a ajunge la acel punct. In fiecare an, cand va definiti lista de scopuri, amintiti-va unde doriti sa ajungeti, altfel nu veti ajuta decat sa executati visele altora, nu ale voastre.

35. Nimic nu se poate intampla daca nu actionati:
Puteti citi toate cartile din lume, sa va inspirati din nenumarate articole despre succes, sa va inscrieti la cursuri online…
Cu toate acestea, daca nu decideti sa actionati si sa executati, nimic, absolut nimic veti obtine in aceasta viata. Incepeti astazi, aplicati-va cunoștintele, dorintele si incepeti sa cautati cum sa fiti fericiti in fiecare zi.




P.S. Dacă ţi-a plăcut articolul şi consideri că poate fi util şi altor oameni, apreciază-l aşa cum se cuvine şi transmite-l mai departe

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment