-->

Bunica stie tot - Sfaturi practice

Remedii contra musafirilor nepoftiti

Anumite plante, precum lavanda si menta iute, cultivate in jurul casei sau pe ferestre, alunga furnicile.

Furnici. Puneti pe drumul lor coji de lamai putrezite, frunze de patrunjel, zat de cafea, bile de naftalina.

Daca vreti sa scapati de furnici (fara sa le omorati) presarati in drumul lor praf de copt sau scortisoara macinata. In felul acesta, este absolut sigur ca musafirii nepoftiti nu vor mai patrunde in locuinta dvs.

Amestecati o lingurita de menta uscata cu o lingurita de ardei iute pisat si 30 g bicarbonat de sodiu. Presarati compozitia pe drumul de intrare al furnicilor in locuinta.

Uleiurile aromate de menta si lamaie descurajeaza furnicile. Varsati cateva picaturi pe un tampon de vata si plasati-l in locul unde aveti furnici. Reinnoiti uleiul din doua in doua zile, ca sa fie mirosul puternic.

Amestecati 2 linguri de supa cu faina, 2 linguri de supa cu cacao si 4 linguri de supa cu acid boric. Puneti compozitia in capace vechi de borcan si asezati-le in locurile unde stiti ca apar gandaci.

Gandacii de bucatarie nu suporta mirosul uleiului aromat de eucalipt si rozmarin. Varsati cateva picaturi pe bucatele mici de carpa si puneti-le in locurile frecventate de gandaci. Innoiti uleiul din doua in doua zile.

Gandaci de bucatarie. Daca invazia lor e mare, ardeti sulf si lasati mirosul sa actioneze 2-3 ore. Nu ramaneti in timpul acesta in incaperi. E preferabil sa procedati camera de camera.
Daca va supara doar cativa gandaci plimbareti, instalati curse: pe fundul unui vas (borcan de dulceata) puneti putin zahar, faina sau bere (se dau in vant dupa ea). Inconjurati recipientul cu o carpa umeda, ca sa poata urca pana la gura vasului. Vor cadea in interior si nu vor putea sa mai iasa.

Albine. E pacat sa le omorati. Daca va intra una in casa, deschideti usa si ferestrele ca sa poata iesi.

Paianjeni. Pentru a le taia cheful sa va intre in casa, ungeti ramele usilor si ferestrelor cu otet alb. Repetati operatia de mai multe ori. E bine sa stiti ca detesta si mirosul de patrunjel, de frunze de menta piperata si rosii. Faceti buchete si agatati-le in locurile unde paianjenii si-au facut domiciliul.

Viespi - puneti-le capcane. Taiati o sticla de plastic in doua, faceti-i doua gauri ca sa o puteti atarna si puneti in ea apa cu miere sau zahar. Viespile vor veni sa manance si se vor ineca. Daca tineti fructe in casa, acoperiti-le cu foi de plastic.

Molii. Dusmanul lor de moarte e lemnul de cedru si uleiul de eucalipt. Ungeti rafturile din dulap si acoperiti-le apoi cu foi de hartie.


"Remedii" naturale contra PETELOR

Lucrurile albe, din bumbac 100%, care au prins o tenta cenusie, se curata usor daca puneti o coaja de lamaie intr-un saculet de panza si o bagati in masina de spalat.

Gulerele usor ingalbenite pot reveni la albul initial, daca se freaca inainte de spalare cu creta, se lasa putin sa-si faca efectul, apoi se spala.

Smoala iese cu unt. Daca pata e proaspata, radeti-o mai intai cu lama unui cutit. Puneti apoi deasupra unt nesarat sau glicerina. Lasati sa actioneze mai multe ore. Frecati cu spirt, apoi spalati cu apa si cu sapun.

Fructele ies cu glicerina. Petele proaspete de fructe se spala imediat cu apa rece. Petele vechi se imbiba cu glicerina si apa calda, apoi se spala obisnuit.

Iarba iese cu spirt. Se freaca petele cu spirt de 90 de grade, apoi se freaca rufa usor cu apa si clabuc de sapun. Se clateste.

Deodorantii ies cu sare de lamaie. Se dizolva intr-un litru de apa calda o lingurita de sare de lamaie. Se inmoaie pata peste noapte. A doua zi se clateste locul cu apa si apoi se spala in mod obisnuit.

Sangele iese cu sare. Rufa patata se inmoaie repede in apa rece cu sare si se clateste de mai multe ori.

Sudoarea iese cu otet. Se freaca pata cu otet incolor sau esenta de otet diluata cu apa. Se clateste bine, de mai multe ori.

Vinul rosu iese cu sare. Mai intai se absoarbe vinul cu un servetel, apoi se acopera pata cu sare. Se lasa sa actioneze 30 de minute, dupa care se clateste si se freaca cu suc de lamaie sau vin alb. Se spala in mod obisnuit.

Uleiul iese cu faina. Mai intai se absoarbe pata cu o sugativa, apoi se presara pe ea faina. Se lasa cateva ore, apoi se perie bine cu o perie aspra. Inainte de spalare, se sterge pata cu putin detergent de vase.

Parfumul iese cu spirt. Se tamponeaza petele cu glicerina sau spirt alb, apoi se spala in mod normal.

Rugina iese cu sare de lamaie. Se freaca petele cu suc fierbinte de lamaie sau cu sare de lamaie amestecata cu sare. Se lasa o ora la soare apoi se spala. Foarte eficienta este si pasta de dinti cu fluor.

Petele de iarba sau de suc de spanac de pe hainele de culoare deschisa trebuie frecate imediat cu un cartof crud. Apoi se spala in mod normal, in masina automata.


Sfaturi practice



Mirosul neplacut pe care il iau vazele cand florile raman mai multa vreme in ele poate fi evitat, daca in apa se pune o moneda de cupru.

O felie de cartof proaspata aplicata pe o taietura opreste imediat sangele

Foarfecile tocite se ascut din nou daca se taie cu ele o bucata de smirghel. Ca sa nu se zgarie metalul, folositi un glass-papier cu zgrunturi cat mai mici.

Umbrelele noi, inainte de a fi folosite, trebuie stropite din belsug cu spray de par. Materialul nu mai devine asa de usor poros.

Blugii decolorati trebuie spalati impreuna cu o pereche de blugi noi. Culoarea care se lasa ii coloreaza pe cei vechi.

Parchetul din lemn dobandeste un luciu deosebit, daca in apa cu care este clatit se adauga 2-3 cani de ceai negru.

Pantofii de sport care miros a transpiratie trebuie umpluti cu nisip pentru toaleta pisicilor. A doua zi se arunca si resturile se absorb cu aspiratorul. Vor mirosi a pantofi noi.

Sughitul trece repede daca se pune putina sare pe limba si se suge incet.

Obiectele de imbracaminte brodate cu paiete trebuie calcate spre stanga, cu fierul caldicel. Dedesubt se pune un prosop de frotir, pentru ca broderia sa nu se aplatizeze.

Maturile cu coada de plastic nu mai aluneca cand sunt sprijinite de pereti, daca se trage pe capatul cozii un deget taiat dintr-o manusa de cauciuc.

Inainte de a aprinde becul in baie, ungeti-l cu putin parfum. Cand va arde, aroma dvs. preferata se va raspandi in incapere.

Gentile de lac nu se "taie" asa de repede, daca sunt sterse cu un burete imbibat in putin lapte si lustruite apoi cu o carpa moale.

Tesaturile care se decoloreaza usor trebuie tinute 10-12 ore in apa cu otet inainte de a fi spalate.

Drojdia de bere amestecata in hrana cainilor si pisicilor indeparteaza puricii.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment