-->

Boli ale mucoasei anale

Boli ale mucoasei anale.

Pruritul anal are drept cauză mai frecventă infecţia cu levuri, favorizată de antibioterapie şi microbi banali (stafilococ, streptococ, proteus), uneori şi hemoroizi.

Şancrul sifilitic apare ca o fisură sau ca o carie deschisă, localizat în pliurile mucoasei, însoţit de induraţie şi adenopatie inghinală, survine ca o contaminare veneriană prin homosexualitate masculină.
Sifilidele anale sunt vegetante sau de tip „condiloma lata”.
Şancrul moale anal este excepţional.
Anita gonococică se caracterizează prin secreţii purulente în care se găseşte gonococul, dureri. Această secreţie poate provoca dermită eczematiformă perianală, edem, eroziuni, fisuri, leziuni pseudo-candilomatoase.
Vegetaţiile veneriene se întâlnesc destul de frecvent în această regiune.
Tuberculoza cutanată, în afara şancrului tuberculos care este excepţional în această regiune, pot fi întâlnite: Maladia Bowen, Paget şi epiteliomul spinocelular pot interesa mucoasa anală.
Sindromul Jersild (Vulvo-ano-rectal) astăzi foarte rar, se datoreşte limfogranulomatozei Nicolas Favre, care afectând treimea superioară şi posterioară a vaginului se propagă apoi la ganglionii pararectali Gerota şi la mucoasa rectală, producând rectita proliferantă, ulcerantă şi consecutiv stenoza rectului. Mai departe este prins anusul, unde apar proliferări condilomatoase ulcerate şi vulva care se hipertrofiază, devine elefantiazică realizând estiomenul.
Supuraţii fesiere- de tip noduli subcutanaţi, tumefacţii, chiste, abcese sau furuncule localizate pe fese sau regiunea ano-genitală, cu integritatea mucoasei ano-rectale, cu evoluţie trenantă, rezistentă la diferite terapii se întâlneşte în acnea conglobată şi hidrosadenite.

Tratament. Antibiotice, funcţie de antibiogramă, anatoxine şi vaccinuri antistafilococice şi streptococice, exereză chirurgicală.

În rest tratament naturist de la anorectite.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment