-->

Boli autoimune

Boli autoimune.
(Boli de autoagresiune).

Sunt boli produse de reacţia imună a organismului împotriva unor celule, ţesuturi sau organe proprii. Ele contrazic principiul clasic al imunologiei asupra toleranţei imunologice a organismului pentru propriile structuri. De cele mai multe ori, reacţia imună care generează aceste boli este indusă de denaturarea ţesuturilor sau organelor de către acţiunea unor factori fizici sau microbieni (în special virusuri). Există unele organe care prezintă susceptibilităţi de a fi ţinta unei auto-agresiuni (hematii, leucocite, tiroidă, cornee, testicul, articulaţii, ţesut conjunctiv, ficat, rinichi).

Cele mai importante boli autoimune sunt: anemiile hemolitice, leucopenia, trombocitopenia, tiroidita Hoshimoto, durato-conjunctivita Sjogren, boli de colagen, rectocolite hemoragice, scleroza multiplă, precum şi unele forme de hepatită cronică, nefrită sau miocardită.
Există presupuneri că în producerea arteriosclerozei şi chiar a îmbătrânirii organismului ar intervenii factori imuni.
Tratamentul constă în diminuarea reacţiei imune a a organismului prin administrarea de cortizon sau substanţe citostatice. În unele forme se obţin rezultate prin îndepărtarea chirurgicală a splinei şi timusului.
Cercetătorii japonezi au stabilit că ceaiul verde din Camelia sinensis conţine catechine, ceea mai abundentă fiind EGCG. Testele au arătat că una dintre substanţele active ale plantei împiedică legarea virusului de celulele umane T, fenomen ce ar constitui primul pas în procesul infectării cu HIV. Se consideră că EGCG este responsabil de efectul preventiv al ceaiului verde în alte afecţiuni: cancer, maladii cardiovasculare. Se poate consuma în fiecare zi 2-3 căni de ceai.
Suplimentar se poate lua lăptişor de matcă câte 1 fiolă pe zi, timp de 30 zile.
Silimarină- conform indicaţiilor producătorului.
Polen de albine-2 linguriţe pe zi timp de 30 zile apoi pauză 7 zile şi se repetă. Se mestecă bine în gură înainte de înghiţire.
Echinaceea- tinctură conform indicaţiilor producătorului.
Cătina sub orice formă în special ulei.
Sunătoare sub formă de tinctură câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată la 100 ml apă.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment