-->

Atrofie cerebrala


Nu există de fapt un anumit tratament ci pentru a împiedica atrofia aceasta se pot lua o serie de măsuri utile pentru a nu mai avansa afecţiunea.
În foarte rare cazuri se poate întâmpla ca o dată produsă să regreseze.

Deci tratamentul se face doar pentru a stopa această afecţiune în stadiul în care se începe tratamentul.
Din această cauză este indicat ca tratamentul să se înceapă cât mai precoce.


Se pot folosi următoarele plante medicinale: castan, ceapă, Ginko-Biloba, Ginseng, grâu, ovăz, saschiu, usturoi, vâsc.
Castan (Aesculus hippocastanus) se pot folosi preparatele care există la toate magazinele Plafar şi în acest caz se vor consuma conform indicaţiilor producătorului. Se mai poate face un preparat din muguri de castan (este foarte eficient) sau din coajă de pe ramuri tinere fiind mai puţin eficient ca şi mugurii sau din coaja seminţelor maro. În toate cazurile se pune planta 50 g cu 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine apoi ermetic închisă timp de 15 zile agitând des, pentru omogenizare şi ca să se extragă principiile active din plantă. Se strecoară. Se pune în sticluţe de capacitate mai mică la rece în sticle bine închise. În funcţie de gradul afecţiunii şi de toleranţă se poate lua între 5-20 picături din această tinctură diluată cu 100 ml apă de 3 ori pe zi cu 15 minute înaintea meselor principale. Ajută la o mai uşoară circulaţie a sângelui şi totodată la stoparea afecţiunii.
Ceapă (Allium cepa) se va consuma ceapă sub orice formă zilnic ajutând de asemenea la refacerea circulaţiei sângelui până la nivelul capilar.
Ginseng (Ginseng panex)Se va lua câte o caşetă de Ginseng de 3 ori pe zi. Este mai dificil de făcut rost de această plantă, dar este foarte bine dacă se obţine şi se face o tinctură din care se va lua în funcţie de gravitatea afecţiunii de la 10 picături la 1 linguriţă de 3 ori pe zi.
Ginko-Biloba care este de asemenea o plantă renumită pentru refacerea nervilor, se poate lua sub diferite forme. Important este să se ia minimum 0,5 g pe zi din praf de frunze de 3 ori perioade mai lungi fiind în acest fel mai eficientă. Se va pune praful în gură pentru 15 minute, apoi se va înghiţi cu apă. Există la orice magazin naturist sub diferite forme şi se vor administra în acest caz conform indicaţiilor producătorului.
Grâu (Triticum aestivum) Se ia grâu şi se pune la încolţit consumându-se zilnic minimum 100 g de grâu încolţit. Se poate face zilnic perioade lungi de timp fiind foarte util deoarece asigură o serie de vitamine, minerale, enzime, etc.

Ovăz (Avena sativa) sub formă de mlădiţe tinere din care se va scoate sucul cu ajutorul storcătorului de fructe. Se poate zilnic consuma câte 20 ml de mai multe ori pe zi (3-5 ori). Există în magazinele naturiste preparate cu acest suc.
Saschiu (Vinca minor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, fiind foarte utilă pentru intensificarea activităţii cerebrale.
Usturoi (Allium sativa) se consumă cu orice mâncare zilnic ajutând la stoparea afecţiunii şi la normalizarea tensiunii arteriale. Ajută şi ca antibiotic şi la refacerea arterelor.
Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se lasă pentru 8 ore sau peste noapte la temperatura camerei. Se strecoară apoi şi se poate încălzi înainte de consum. Ajută la refacerea tensiunii arteriale şi la refacerea circulaţiei sângelui. Nu se dă la cei cu tensiune arterială mică.
Se interzice consumul alcoolului sub orice formă (bere, vin, tării, etc), tutunul de asemenea şi se va face multă mişcare la aer curat, eventual chiar excursii la munte.
-Se consumă multe sucuri de legume şi fructe zilnic. Se indică de asemenea folosirea cătinei sub orice formă, coacăze negre la fel.
Lăptişorul de matcă se va lua sub formă de cură zilnic câte 0,2g pe zi. Există şi sub formă de caşete sau în diferite alte forme.
În toate cazurile se va opri consumul zahărului sub orice formă consumându-se de preferinţă lemn dulce care este de 10 ori mai dulce ca zahărul sau eventual miere dacă nu aveţi contraindicaţii (diabet, etc). De asemenea prăjelile în special în ulei sau untură, tot ceea ce este sintetic (faimoasele E-uri) se exclud din alimentaţie preferându-se o hrană cât mai naturală cu multe legume şi fructe verzi.
Apa preferabil fără iod.
Se tratează toate afecţiunile existente şi de asemenea se caută să se elimine focarele de infecţie şi se va îngriji de integritatea danturii.
Nu se consumă nimic nici rece şi nici prea cald.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment