-->

10 beneficii ale sarii Epsom- analgezicul detoxifiant bogat în magneziu


10 beneficii ale sarii Epsom- analgezicul detoxifiant bogat în magneziu

Sportivii îl folosesc de obicei pentru mușchii inflamați, în timp ce grădinarii îl presară pe plante pentru a le spori creșterea. Vorbim de sare Epsom, desigur. Sarea Epsom are o lungă istorie diversificată de utilizare și beneficii pentru sănătate.



Deci, dacă vă întrebați: Sărurile de Epsom fac de fapt ceva? Da, fac. Sarea Epsom este un remediu natural exfoliant și antiinflamator care poate fi utilizat pentru a trata durerile musculare, pielea uscată și chiar a combate diverse probleme de sănătate interne. Spre deosebire de alte săruri, contactul exterior cu sarea Epsom nu lasă pielea să se usuce. De fapt, ea o face moale și matasoasă.

Un alt mare beneficiu al acestei sari incredibile este conținutul său de magneziu.Conform unei revizuiri științifice publicate în 2018, puteți avea un  deficit de magneziu,  chiar și atunci când nivelurile de magneziu ale serului sunt normale. În plus, sa constatat că majoritatea oamenilor au nevoie de încă 300 de miligrame de magneziu pe zi pentru a reduce riscul de a dezvolta numeroase boli cronice.
Acesta este doar unul din multe motive pentru a adăuga această sare la rutina ta.

Ce este sarea Epsom?
Numele de sare Epsom deriva dintr-un izvor salin amar, situat la Epsom din Surrey, Anglia, unde compusul a fost mai întâi distilat din apă. Este diferit de sărurile tradiționale, deoarece este de fapt un compus mineral de magneziu și sulfat. Acesta a fost inițial preparat din apă minerală, dar astăzi este obținut în principal din operațiuni miniere.

Ce este sarea Epsom? Formula chimică pentru sulfatul de magneziu este MgSO 4 . Asta inseamna ca se poate descompune in magneziu si sulfat, care este o combinatie de sulf si oxigen. Sarea Epsom constă din cristale mici, incolore și arată similar cu sarea de masă. Cu toate acestea, sarea de masă este complet diferită de sarea Epsom deoarece conține clorură de sodiu.

Cum functioneaza sarea Epsom?

Aceasta conține magneziu, un mineral care este esențial pentru funcționarea corpului uman. Rolurile cheie ale magneziului includ menținerea tensiunii arteriale normale , ritm cardiac constant și oase puternice. Celălalt ingredient principal, sulfatul, este o cheie minerală esențială pentru multe procese biologice. Ajută la spălarea toxinelor,  curăța ficatul și ajută la formarea de proteine ​​în articulații și țesut cerebral.

Pentru ce sunt bune sărurile Epsom?



Răspunsul scurt este atât de multe lucruri! Să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai importante utilizări ale sarii Epsom și a beneficiilor acesteia.

10 Beneficii ale sarii Epsom

Iată câteva dintre cele mai importante utilizări și beneficii ale sarei Epsom:

1. Sporeste nivelul de magneziu

Nivelurile adecvate de magneziu sunt absolut esențiale pentru o bună stare de sănătate, dar este foarte des întâlnită deficiența de magneziu . Alcoolismul, diareea severă, malnutriția sau nivelurile ridicate de calciu ( hipercalcemie ) pot provoca hipomagnezemie sau niveluri scăzute de magneziu. Pur și simplu prin înmuierea picioarele sau a întregului corp într-o baie care conține săruri Epsom, puteți crește nivelurile interne de magneziu în mod natural, fără a lua suplimente de magneziu .

Magneziul reglează peste 300 de enzime din organism și joacă un rol important în organizarea multor funcții corporale. Aceste funcții vitale includ controlul muscular, producția de energie, impulsurile electrice și eliminarea toxinelor dăunătoare. Deficiențele de magneziu sunt asociate cu o serie de afecțiuni cronice, incluzând diabetul de tip 2, boala Alzheimer, tensiunea arterială ridicată, boala cardiacă, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție și deficit de atenție (ADHD) .  Prin creșterea nivelului intern de magneziu prin utilizarea externă a sarei Epsom, puteți contribui la îmbunătățirea sau la prevenirea multor boli de sănătate care pot fi evitate.

2. Reduce stresul

Este bine pentru tine sa faci baie cu sare Epsom? Toată lumea a auzit de recomandarea de a face o baie bună fierbinte după o zi dificilă. Fie că este vorba de o oboseala fizică sau psihică, o baie fierbite este o modalitate foarte bună de a scapa de stres . Adăugați o cană sau două de sare Epsom la apa de baie. Nu numai că magneziul vă ajută să  vă relaxați mușchii , dar vă și poate relaxa mintea.

Potrivit cercetărilor de la Universitatea din Carolina de Nord, deficiența de magneziu sporește reacțiile de stres. Studiile ulterioare arată că magneziul are un efect profund asupra stresului și excitabilității neuronale. Sărurile de magneziu, cum ar fi sarea Epsom, pot reduce stresul și pot îmbunătăți tulburările neuropsihiatrice.

Magneziul este esențial pentru producerea de energie în celule.
Prin creșterea nivelului de magneziu, vă puteți simți revigorat fără să vă simțiți agitat. Este o energie mult mai calmă, spre deosebire de modul în care oamenii se simt revigorati de la consumul de cafeină .

3. Elimină toxinele



Sulfații din sarea Epsom ajută organismul să elimine toxinele. Acesta asigură o detoxifiere a metalelor grele  din celulele corpului. Acest lucru poate ajuta la scăderea acumulării interne de substanțe nocive. Pielea umană este o membrană foarte poroasă.
Prin adăugarea de minerale cum ar fi magneziu și sulfat în apa de baie, aceasta provoacă un proces numit osmoză inversă, care literalmente extrage sarea din corpul dumneavoastră și toxinele periculoase.
Recomandările privind cantitatea de sare epsom pentru apa de baie pot varia. Pentru o baie de detoxifiere cu sare Epsom, adăugați cel puțin două cești de sare Epsom la apa de baie și înmuiați timp de 40 de minute în total. Primele 20 de minute dau corpului tău timp pentru a elimina toxinele din sistem, în timp ce ultimele 20 de minute vă permit să absorbiti mineralele din apă și să vă ajute să ieșiți din baie revigorati. Asigurați-vă că consumați apă înainte, în timpul și după baie, pentru a vă proteja de deshidratare și pentru a crește detoxifierea.

4. Îmbunătățește constipația

Poți să bei săruri de Epsom? Sarea Epsom este un laxativ aprobat de FDA și utilizat în mod obișnuit pentru ameliorarea în mod natural a constipației . Atunci când este luat pe plan intern, acționează ca un laxativ prin creșterea apei în intestine și curățarea colonului de deșeuri. O analiză a studiilor publicate în  Avansurile terapeutice din gastroenterologie  arată că există dovezi puternice că sarea Epsom "are un efect laxativ puternic  in vitro  prin eliberarea hormonilor digestivi și a neurotransmițătorilor".

Numeroase studii au aratat ca sarea Epsom poate fi folosita in tratarea constipatiei. Administrata intern, sarea Epsom actioneaza ca un laxativ, prin cresterea volumului de apa din intestine si poate fi un ajutor temporar pentru constipatie. Cu toate acestea, este strict avertizat ca sarurile Epsom nu ar trebui sa fie utilizate pentru a calma constipatia, fara consultarea unui medic.


Consumați o mulțime de lichide în timp ce consumați un laxativ de sare Epsom pentru a preveni deshidratarea. Sulfatul de magneziu administrat pe cale orală trebuie să producă o mișcare intestinală în decurs de 30 minute până la șase ore.

5. Reduce durerea și inflamația

O baie caldă care conține sare Epsom este cunoscută pentru a ușura durerea și pentru a ameliora inflamația de la rădăcina majorității bolilor . Acest lucru îl face un tratament natural  calmand durerile musculare, dureri de cap (inclusiv migrene) și dureri de artrită.

Înmuierea în apă caldă este una dintre cele mai vechi forme de terapie alternativă pentru artrită . Dacă adăugați sare Epsom, baia devine mult mai terapeutică. Potrivit Fundatiei pentru artrita.

Durere după naștere? Sarea Epsom poate ajuta, de asemenea, cu asta.  În general, nivelurile de magneziu sănătoase de la utilizarea sarelor Epsom pot ajuta la inflamația corporală generală, deoarece magneziuul scăzut este legat de proteina C-reactivă mai ridicată, un marker al inflamației în organism.

6. Îmbunătățește nivelul de zahăr din sânge



Diabetul de tip 2 este frecvent asociat atât cu deficiențe extracelulare cât și intracelulare de magneziu.
De asemenea, nivelurile de magneziu sănătoase sunt legate de un risc redus de apariție a diabetului zaharat.  După cum știți acum, sarea Epsom este o sursă excelentă  de magneziu .

Administrarea regulată a sărurilor Epsom, fie pe cale orală sau transdermică, poate ajuta la reglarea glicemiei, scăderea riscului de diabet și îmbunătățirea nivelului zilnic de energie. Desigur, consultați-vă medicul înainte de a utiliza orice noi  remedii naturale pentru diabet .

7. Volumizează părul

Adăugarea de săruri Epsom la produsele de păr poate ajuta la scăderea excesului de ulei. Excesul de ulei contribuie la aspectul neplacut al părului. O modalitate ușoară de a vă crea propriul balsam acasă este să combinați sare și balsam in parti egale (de exemplu: două linguri de balsam + două linguri de săruri Epsom). Dupa samponarea parului ca de obicei, aplicati acest amestec pe par, de la radacina pana la varfuri. Lăsați amestecul pe par în interval de 10 până la 20 minute înainte de clătire.  Acesta este un tratament de păr pe care il puteti face săptămânal.


8. Să stimuleze sănătatea plantelor

Utilizarea in grădina a sarii Epsom este obișnuită și  motivul este unul bun - funcționează ca un îngrășământ natural. Sarea Epsom este cunoscuta pentru a spori vitalitatea plantelor ajutandu-le sa se dezvolte si sa creasca. De aceea multi grădinari folosesc sarea Epsom pentru roșii, trandafiri și ardei, iar unii oameni consideră că crește randamentul plantelor.

Unele metode sugerate de a utiliza sarea epsom pentru plante includ:

Când plantați legume sau trandafiri, presărați o lingură de sare Epsom în gaura de plantare.
Combinați o lingură de sare la 4 litri de apă pentru a fi folosită ca un spray și aplicați atunci când plantele încep să înflorească și din nou când apar fructe tinere.


9. Ajută la respirație

Este demonstrat de asemenea succesul Sulfatului de magneziu ca  tratament natural pentru astmul bronșic . O revizuire stiintifica publicata in 2012 subliniaza ca sulfatul de magneziu a fost considerat ca o terapie adjuvanta pentru exacerbarea astmului sever si potential fatal.

Prima utilizare clinică a magneziului pentru astm a fost raportată de fapt în 1936. De ce poate fi de ajutor sulfatul de magneziu?
Un motiv principal este că magneziul relaxează mușchii  bronșici într-o manieră dependentă de doză. Astăzi, utilizarea sulfatului de magneziu pe cale intravenoasă este o terapie suplimentară, împreună cu tratamentul standard în exacerbări acute și severe de astm.


10. Ajută la prevenirea preeclampsiei



Preeclampsia este o complicație potențial periculoasă a sarcinii caracterizată prin hipertensiune arterială. Sulfatul de magneziu este una dintre modalitățile pe care unii medici și femeile gravide le utilizează pentru a îmbunătăți sau a ajuta la prevenirea preeclampsiei . Cercetările arată că sulfatul de magneziu are proprietăți vasodilatatoare in vivo și in vitro. Ce este un vasodilatator? Este ceva care ajută la extinderea vaselor de sânge și îmbunătățirea fluxului sanguin. Sulfatul de magneziu este cunoscut în special pentru utilizarea sa în tratamentul cazurilor severe de preeclampsie pentru a preveni progresia la eclampsie, care este debutul convulsiilor la femeile cu preeclampsie.



Când vine vorba de utilizarea externă a sarei Epsom din motive de sănătate, cea mai comună recomandare este să înmuiați întregul corp în apă caldă conținând una sau două cești de sare Epsom timp de cel puțin 20 de minute.  O jumătate de cană de sare Epsom poate fi adăugată, de asemenea, într-un lighean de apă caldă pentru o baie de picioare de 20 de minute. Pentru utilizarea internă a sarei Epsom, urmați instrucțiunile de pe ambalaj sau consultați-vă medicul.



Sarea Epsom are o istorie lungă de utilizare în grădină, de asemenea. Pentru mai multe legume robuste, încercați să adăugați o lingură de sare Epsom în solul de sub o plantă pentru a stimula creșterea. Sarea Epsom este, de asemenea, buna pentru grădinăritul de interior. Pentru plantele în ghivece, dizolvați doar două linguri de sare Epsom la 4 litri de apă și folositi această soluție pentru udarea normală o dată pe lună.

Încerci să scapi de melcii de gradina fără a folosi chimicale? Presărați sare Epsom pentru a ii ține departe. Pentru mancarimea pielii, mușcăturile sau arsurile solare , puteți dizolva o lingură de sare Epsom într-o jumătate de cană de apă rece într-o sticlă cu pulverizator și pulverizati pe piele după cum este necesar.


Puteți folosi  sarea Epsom si pentru curățarea casei.

Pentru a curăța faianta și murdăria, amestecați părți egale săpun lichid și sare Epsom și aplicați acest amestec pe suprafețele murdare in orice loc din casă. Lăsați amestecul să actioneze câteva minute, curățați murdăria și clătiți.


Posibile efecte secundare



Nu utilizați niciodată o doză mai mare de sare Epsom decât recomandă eticheta ambalajului sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Sulfatul de magneziu administrat pe cale orală poate ingreuna organismul dumneavoastră să absoarbă alte medicamente pe care le luați pe cale orală, în special antibiotice. Evitați să luați alte medicamente cu două ore înainte sau după ce luați sulfat de magneziu ca laxativ.

Dacă aveți sângerare rectală sau dacă nu aveți mișcări intestinale după utilizarea sulfatului de magneziu ca laxativ, încetați să utilizați medicamentul și contactați imediat medicul. Acestea pot fi semne ale unei conditii mai grave.

Magneziul, sub orice formă, inclusiv sarea Epsom, trebuie utilizat cu prudență la pacienții cu insuficiență renală, deoarece este prelucrat de rinichi și poate deveni toxic la acești pacienți. Sulfatul de magneziu este adesea utilizat pentru a trata cu succes preeclampsia și eclampsia la femeile gravide, dar femeile însărcinate sau cele care alăptează ar trebui, în general, să fie atente și să se consulte cu medicii lor folosirea sulfatului de magneziu.

Reacțiile adverse frecvente ale consumului excesiv de sulfat de magneziu includ tulburări gastrointestinale ușoare, incluzând greață, crampe abdominale și / sau diaree.  Reacțiile adverse grave ale supradozajului cu sulfat de magneziu includ reacții alergice (erupții cutanate, urticarie, mâncărime, dificultăți la respirație, senzație de tumefacție în piept sau umflarea gurii, feței, buzelor sau limbii), amețeală, înroșire, leșin, bătăi neregulate ale inimii, paralizie musculară sau slăbiciune musculară , somnolență severă și transpirație. Trebuie să spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă prezentați oricare dintre aceste simptome după utilizarea sarei Epsom.
Reacțiile adverse grave ale sarei Epsom sunt rare atunci când sunt utilizate în dozele recomandate.

Ca întotdeauna, dacă aveți întrebări, sunteți însărcinată, alăptați, sunteți tratată pentru o afecțiune sau în prezent luați medicamente, consultați-vă medicul înainte de utilizarea internă sau externă a sulfatului de magneziu.

Concluzii Finale


Sarea Epsom, de asemenea, cunoscuta sub numele de sulfat de magneziu, are o istorie lungă de utilizare ca un remediu natural pentru o mare varietate de probleme de sănătate.
Beneficiile sarii Epsom sunt cunoscute pentru a include o creștere a nivelurilor de magneziu, reducerea stresului, eliminarea toxinelor, ameliorarea durerii și îmbunătățirea glicemiei.
Această sare este, de asemenea, un remediu natural recomandat de experții în artrita pentru ameliorarea durerii articulare și a inflamației.
De asemenea, este utilizat pentru a trata probleme de respirație precum astmul și pentru a ajuta femeile să prevină sau să trateze preeclampsia și eclampsia.
Sulfatul de magneziu este utilizat în mod obișnuit pentru reducerea constipației. În timp ce este o alegere mai bună decât multe laxative convenționale, nu este o soluție pe termen lung.
Puteți absorbi sulfatul de magneziu prin piele, prin includerea în baie sau inmuierea picioarelor in apa.
Sarurile Epsom pot fi utilizate în grădină sau plantele din acasa ca un îngrășământ natural pentru a stimula sănătatea și creșterea lor.



Încearcă o baie de sare Epsom (baie sau doar picioare) după o zi lungă și nu fi surprinsă dacă te simți mult mai relaxată dupa.

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment