-->

Afazie


Afazia este o tulburare a vorbirii care afectează exprimarea sau înțelegerea limbajului vorbit sau scris în absența oricărei modificări senzoriale sau a unui deficit al aparatului fonator, rezultând în urma unor leziuni dobândite ale creierului.

Elementul fundamental al unei afazii îl constituie tulburarea codificării lingvistice și nu a articulării sau perceperii verbale.
Pacientul afazic nu mai este capabil să folosească limbajul ca simbol pentru obiecte sau pentru procesele gândirii.
Există mai multe tipuri de afazie, în care diversele proprietăți ale limbajului pot fi mai mult sau mai puțin afectate.
Disciplina medicală care se ocupă cu studiul afaziilor este denumită afaziologie.


Tulburare de limbaj- se vor trata ca orice tulburare circulatorie. Bolnavul va apela în plus la un logoped pentru a reînvăţa să vorbească.
În plus se vor lua ceaiuri calmante, care vor ajuta bolnavul să treacă mai uşor peste această afecţiune. Se poate lua şi ceai sedativ de la Plafar sau se fac ceaiuri sau tincturi din plantele: ciuboţica cucului, păducel, roiniţă, sunătoare, talpa gâştei, valeriană.

Bolnavul va fi înconjurat cu multă dragoste şi tratat foarte atent. Se exclud discuţiile în contradictoriu şi certurile.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

1 comentários: