-->

10 Beneficii de sănătate ale uleiului de trandafir


Trandafirul!

Fara indoiala, este cea mai frumoasa floare din lume. Floare cu nenumarate povesti, legende si mituri. 
Cu ale sale culori variate, parfum incomparabil, forme si marimi, veti putea gasi unul pentru fiecare stare de spirit si pentru orice ocazie. Chiar daca nu stiti proprietatile sale medicinale, sigur stiti ca trandafirul rosu poate invoca sentimente romantice. 

Uleiul esential de trandafir este extras prin distilare cu vapori a trandafirului de Damasc (Rosa damascena, cum este cunoscut printre botanisti.
De ce trandafirul de Damasc? 
Deoarece este cel mai parfumat si se crede ca este trandafirul rosu original, cu cea mai puternica aroma si cel mai ridicat continut de ulei.

Rafinat si parfumat, la fel ca florile din care este obtinut, uleiului de trandafir i se atribuie o multime de beneficii. Are proprietati antibacteriene, antiseptice, astringente, antivirale, antispasmodice, antidepresive, cicatrizante si chiar afrodisiace.

Stim despre efectele emotionale si psihologice ale trandafirului, insa haideti sa cunoastem si proprietatile sale medicinale.

Iată 10 beneficii incredibile pentru sănătate ale uleiului esențial de trandafir.

1. Este un antidepresiv: uleiul de trandafir sporește stima de sine, încrederea și forța mentală și, de asemenea, sa demonstrat că luptă împotriva depresiei, precum și ameliorarea anxietății. Acest ulei se spune că invocă gânduri pozitive, relaxare spirituală și sentimente de bucurie, fericire și speranță.
Folosirea lui alungă tristețea și sentimentul de dezamăgire, ajutandu-te sa privesti viața dintr-o perspectivă nouă și pozitivă. Poate fi foarte bun pentru cei care au experimentat recent o deziluzie sau o cadere psihica, fie pe plan profesional, fie pe plan sentimental.

2. Poate fi folosit pentru tratarea rănilor: acesta este probabil unul dintre modurile cele mai aromate și mai luxoase de tratare a rănilor. Aplica-l pe ranile superficiale, pe cicatrice pentru a le grabi vindecarea, pentru ca pielea sa se regenereze si sa nu ramai cu urme.

3. Oferă protecție împotriva virușilor: uleiul esențial de trandafir acționează ca un scut împotriva oricărui tip de virus. De fapt, studiile au arătat că protejează împotriva multor tipuri diferite de infecții virale.

4. Este un afrodisiac:  trandafirii, datorită mirosului lor, au fost de mult asociat cu dragostea. Aroma trandafirilor vă poate stârni, stimula libidoul și poate invoca sentimente romantice. La rândul său, poate reduce simptomele disfuncției sexuale, disfuncției erectile, frigidității și dezinteresului general în activitatea sexuală cu partenerii.



5. Conține proprietăți astringente: Uleiul de trandafir consolidează gingiile și rădăcinile părului în timp ce tonifiază și ridică pielea, contractează mușchii și vasele de sânge. Aceasta protejează împotriva pierderii precoce a dinților și părului, a ridurilor, a pierderii fermității mușchilor zonei abdominale și a membrelor asociate cu îmbătrânirea. Uleiul esential de trandafir ajuta, de asemenea, la stoparea fluxului de sange din rani si taieri prin contractarea vaselor de sange. Proprietățile sale astringente sunt, de asemenea, considerate a vindeca anumite tipuri de diaree.

6. Conține un bactericid bun: Ulei esențial de trandafir poate fi utilizat în tratamentul tifosului, diareei, holerei, otrăvirii alimentare și a altor boli care sunt cauzate de bacterii. Uleiul poate, de asemenea, vindeca infecții bacteriene interne, inclusiv cele din colon, stomac, intestine și tractul urinar, precum și infecții externe asupra ochilor, urechilor și rănilor.

7. Poate fi folosit ca un laxativ: uleiul esential de trandafir poate servi ca un laxativ inofensiv si eficient care nu provoaca efecte secundare adverse. De asemenea, ajută la scăderea în greutate și la prevenirea excesului de toxicitate în organism.

8. Acționează ca un tonic pentru nervi: Uleiul de trandafiri vă va ajuta să vă depășiți anxietatea. Poate menține buna functionare a creierului. Reduce durerile, tulburările nevrotice, mentinand totodată, creierul sănatos si o minte ascutită.

 9. Ajută la ameliorarea durerilor asociate cu uterul: de la secreția uterină, până la tumori, sângerări și menstruație neregulată, uleiul esențial de trandafir ajută la purificarea uterului și la menținerea acestuia funcțional, chiar și în vîrstă avansată, întârziind menopauza. Prin reglarea menstruației este posibilă eliminarea simptomelor asociate, inclusiv modificări ale dispoziției, dezechilibru hormonal, supraalimentare, balonare, crampe și sângerări excesive.

10. Conține o serie de alte avantaje: Uleiul esențial de trandafiri este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru a vă oferi o piele strălucitoare, proaspătă și tânără. Aroma lui te păstrează încărcată și te vei simți fericită. 
Promovează circulația, are grijă de inimă, reduce tensiunea arterială și ajută la vindecarea durerilor de cap, a astmului, a deshidratării, a leucoreei și a altor infecții.
Stimuleaza organismul, funcțiile metabolice și diverse sisteme de organe. De asemenea, stimulează sentimentele, secretia de hormoni, enzimele, acizii si bila, circulatia sanguina, digestia precum și alte funcții esențiale.

Are proprietati insecticide si poate ucide insectele mici, cum ar fi tantarii, paduchii, gandacii, puricii și furnicile. De asemenea, se poate folosi sub forma de vaporizatoare, spray-uri, odorizante de cameră si in amestec cu produse de curatat, folosite la spalatul podelelor. Dacă este aplicat pe piele, ofera protectie impotriva tantarilor.

Nu există efecte secundare sau riscuri pentru sănătate asociate cu uleiul esential de trandafir.

Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment