-->

Cum faci gogosi pufoase si gustoase

Cum faci gogosi pufoase si gustoase


Un desert clasic, delicios şi extrem de simplu de preparat! Gogoşile perfecte sunt moi, pufoase şi fragede.


Ingrediente:

500 g făină
3 ouă mari
3 linguri zahăr
2 linguri unt
1 lingură drojdie
sare după gust
lapte cât cuprinde
100 g zahăr pudră
1 pliculeţ zahăr vanilat
coajă de lămâie
ulei pentru prăjit

Mod de preparare:
Într-un vas adânc se face o dospeală dintr-o ceaşcă de lapte călduţ (nu fierbinte!), drojdia, o linguriţă de zahăr şi o lingură de făină. Se amestecă uşor şi se lasă la cald, să crească.

Făina se pune într-un castron adânc de frământat, iar în mijloc se face o gropiţă. În mijloc de toarnă maiaua, se amestecă uşor cu degetele, apoi se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă bine, până se încorporează tot oul şi se desfac toate cocoloaşele.

Coca se lasă la crescut, la cald, într-un castron acoperit cu folie alimentară.

După aproximativ o oră, timp în care coca şi-a dublat volumul, se întinde o foaie groasă, de aproximativ un deget. Cu ajutorul unui pahar sau al unei căni se decupează din foaie bucăţi rotunde. Gogoşile se lasă încă 5-10 minute la dospit, pe blatul pudrat cu puţină făină, cât să nu se lipească.

Între timp se încinge uleiul. Gogoşile se prăjesc pe ambele părţi. Când au căpătat o culoare arămie, se scot pe un prosop de hârtie şi se lasă să se răcească.

Răcite, gogoşile se tăvălesc prin amestecul de zahăr pudră vanilat.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment