-->

20 de alimente diuretice pentru a detoxifia, a pierde in greutate si a scadea tensiunea arteriala


Dacă suferiți de retenție de apă sau hipertensiune arterială, consumul de alimente diuretice poate fi benefic. Aceste alimente pot ajuta la eliminarea excesului de lichid în organism, care poate fi, de asemenea, bun pentru pierderea în greutate

Iată 20 de alimente diuretice pe care le puteți adăuga cu ușurință la dieta dumneavoastră.

Ovazul
Ovăzul conține o cantitate mare de beta-glucan – o fibră solubilă ce aduce beneficii:
Reduce nivelul colesterolului rău LDL, Reduce zahărul din sânge și controlează insulina, Crește senzația de sațietate, Susține bacteriile bune din sistemul digestiv.

Lamaia
Lamaia nu numai că poate îmbunătăți gustul apei, dar poate ajuta și cu hipertensiunea și alte boli. Un pahar cu limonadă pe zi este un izvor de sănătate. Lămâia este o sursă foarte bogată în compuşi chimici vindecători, care îmbunătăţesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii, rezolvă indigestiile şi chiar reduce temperatura corpului.


Varza de Bruxelles
Numeroase studii arată că un consum regulat de legume crucifere, cum este varza de Bruxelles, ar putea reduce riscul de obezitate, diabet, boli de inimă şi alte probleme de sănătate.

Telina
Ţelina are în compoziţie 90% apă, un conţinut bogat în fibre, vitamine din grupul A, B,C , dar şi minerale precum calciu, fier, potasiu, magneziu.
Ţelina poate fi consumată sub forma de sucuri, singură sau în combinaţie cu alte legume, deoarece stimulează sistemul imunitar şi, prin conţinutul în fier şi magneziu, participă la combaterea stărilor de oboseală fizică, surmenaj şi anemii.

Ghimbirul
Ghimbirul este cunoscut ca fiind un vasodilatator puternic, imunostimulant, antioxidant si stimulant al sistemului digestiv prin cresterea secretiei de mucus protector al mucoasei gastrice, impiedicand declansarea ulcerului gastric ori duodenal. Are chiar si proprietati antivirale si antifungice.
Există multe beneficii de sănătate ale ghimbirului, fiind chiar un puternic agent de curățare pentru organism. Aceasta vă va ajuta să scăpați de orice lichid reținut în organism.

Oțet de cidru de mere
Merele sunt bogate în pectină,substanță care se găsește și în oțetul din cidru de mere nefiltrat. Din acest motiv,acest aliment calmează tractul gastro-intestinal,ajută la prevenirea crampelor stomacale,balonare și gaze. Produsul poate fi,de asemenea,util ca laxativ pentru a stimula peristaltismul,în cazuri de constipație ocazională.


Sfecla
Sfecla roşie este un complex de vitamine şi minerale şi, în plus, vindecă afecţiuni ale ficatului, afecţiuni cardiovasculare, digestive, întăreşte imunitatea şi este un puternic antiinflamator, detoxifiant şi energizant.
Sfecla roşie conţine tot complexul de vitamina B, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina A, magneziu, fosfor, iod, calciu, sulf, antioxidanţi şi fier, cu alte cuvinte tot ceea ce organismul are nevoie.

Varza
Vitaminele, mineralele si fitonutrientii din varza contribuie din plin la mentinerea starii de sanatate, dar si la reglarea greutatii corporale, datorita numarului redus de calorii pe care aceasta leguma il contine.

Suc de afine
Afinele au fost clasificate ca fiind super-alimentate din cauza tuturor beneficiilor pentru sănătate pe care le oferă. Mulți cercetători recomandă afinele să fie incluse ca parte a unei diete bine echilibrate.
Studii medicale au demonstrat faptul că sucul de afine ajută la prevenirea infecţiilor urinare. Astfel, dacă sunteţi predispuşi la această afecţiune neplăcută, o puteţi preveni consumând afine măcar de câteva ori pe săptămână.




Pătrunjelul
Pătrunjelul este o plantă benefică în prevenirea și vindecarea a foarte multe afecțiuni de sănătate. Pătrunjelul este o sursă bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre alimentare, contribuind astfel la menținerea sănătății. Pătrunjelul stimulează producția de urină a rinichilor și este util pentru a combate infecțiile renale, a trata și a preveni pietrele la rinichi și a ameliora retenția de apă (edemul). Pentru a profita de beneficiile pătrunjelului, prepară un ceai sau un suc cu acest ingredient.

Bauturile cu cofeina
Cafeaua, ceaiul și alte băuturi cu cofeină funcționează ca diuretice pentru a vă ajuta să pierdeți greutatea și să scădeți tensiunea arterială.

Vinetele
Specialiştii sunt de părere că delicioasele vinete reprezintă alimentul potrivit pentru zilele caniculare, datorită conţinutului foarte mare de apă. În această perioadă, nutriţioniştii ne sfătuiesc să recurgem la consumul salatei de vinete, atât pentru potolirea foamei, cât şi a setei. Legumele sunt bogate în fibre, dar foarte sărace în grăsimi.

Rosiile
Rosiile contin cantitati insemnate de vitamine A, C, E, B6, tiamina, niacina, acid pantotenic, acid folic, licopen, colina, betaina, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, zinc, mangan, cupru si fluor, a caror combinatie se traduce printr-o multitudine de beneficii asupra sanatatii. 

Apa
Apa ajuta la eliminarea deseurilor si toxinelor din corp prin sistemul limfatic, rinichi si intestine.
De asemenea, apa lubrifieaza articulatiile si ajuta la reducerea durerilor articulare, protejand oasele de uzura.
Un lucru foarte important de stiut este ca apa regleaza metabolismul. In aceste conditii, persoanele supraponderale trebuie sa consume cat mai multa apa zilnic.



Pepenele verde
Pepenele verde este un foarte bun depurativ, diuretic si mineralizant alcalin. Este foarte eficient in stimularea eliminarii toxinelor din intestine.
Sucul de pepene verde este usor de digerat si absorbit in proportie foarte mare datorita mineralelor din compozitie, oferind nutrienti atat de necesari organismului.
Efectul de alcalinizare mentine echilibrul acido-alcalin din organism, neutralizand starea toxica a corpului ce rezulta din consumul excesiv de elemente acide.
Efectele asupra sanatatii a sucului de pepene verde sunt imense, datorita continutului de antioxidanti si beta-caroten.

Castravete
Castravetele hidrateaza prin continutul sau ridicat de apa, dar totodata are si efecte diuretice, fiind indicat in cazul celor care retin apa sau au probleme cardiovasculare. Prin efectele sale diuretice, dar si prin aportul de apa, vitamine si minerale pe care il aduce, castravetele este util in prevenirea, dar si tratarea bolilor de rinichi, in special pentru litiaza renala (nisip sau pietre la rinichi).

Usturoi
Prin consumarea uzuala de usturoi se ajuta la o mai buna digerare a alimentelor si se fluidizeaza circulatia sanguina. Usturoiul este eficient in combaterea unor bacterii sau ciuperci ale tractului digestiv, avand si proprietati antiseptice intestinale si pulmonare.

Morcovii
Multitudinea de vitamine și minerale conținute în această legumă, o încadrează printre cele mai benefice pentru sănătatea omului.



Sparanghelul
Iată în linii mari beneficiile consumului de sparanghel: detoxifiază, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodisiac, protejează împotriva cancerului, ameliorează durerile şi inflamaţiile din corp, previne osteoporoza, reduce riscul de boli de inimă şi malformaţiile congenitale.


Anghinarea
Anghinare este o legumă cu proprietati speciale care te ajută în multe feluri. Un element important pe care îl conține anghinarea este cynarina, o substanță uimitoare, care stimulează secreția de bilă, arde grăsimea și are efect diuretic care combate retenția de lichide.


Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment