-->

Blefarospasm

Contracţie spastică a muşchiului orbicular al pleoapelor, de obicei bilaterală. Tratamentul naturist vine în complectarea tratamentului medicamentos. Acest tic nu prezintă o mare gravitate, fiind de multe ori declanşat de contractura muşchiului ochiului. El poate fi legat de oboseală şi survine de cele mai multe ori la sfârşitul zilei.


Tratament:
Odihna şi în caz de recidive frecvente, o cură cu magneziu îl înlătură definitiv.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, arnică, brusture, ciuboţica cucului, crin, fenicul, gălbenele, nalbă mare, păducel, pătrunjel, plop, roiniţă, silur, sunătoare, tei, ţintaură, valeriană.
Modul de folosire al plantelor medicinale:

Albăstrele (Centaurea cyanus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.
Arnică-(Arnica montana) tamponări cu tinctură (se găseşte la toate magazinele mnaturiste) 1 linguriţă pusă la 100 ml apă. Se face de mai multe ori pe zi. Este utilă datorită faptului că este un bun antibiotic cu un spectru larg de acţiune.
Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se va pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se pun comprese pe ochii închişi de mai multe ori pe zi.
Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ. Rădăcina- 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se va pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se pun comprese pe ochii închişi de mai multe ori pe zi.
Crin (Lilium candidum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori sau bulb) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.
Fenicul (Foeniculum vulgare)1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera apoi vasul timp de 10 minute. Se strecoară, apoi se va face compresă cu pânză muiată în acest ceai. Se aplică caldă pe ochii închişi de mai multe ori pe zi.
Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.
Nalbă mare (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.
Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori şi frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.
Pătrunjel (Petroselinum crispus) 1 linguriţă de plantă mărunţită (rădăcină) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ. Intern se poate pune 100g de rădăcină mărunţită la 500 ml apă şi se fierbe apoi până scade apa la 250 ml. Se consumă datorită faptului că ajută la curăţirea organismului de toxine.
Plop (Populus nigra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (muguri zdrobiţi) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.
Roiniţă (Melissa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.
Silur (Euphrasia officinalis) se pun 2 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se fierbe apoi 2 minute. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se spală apoi local cu un tampon de vată sau comprese sterile.
Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită cu flori, se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tampoane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.
Tei (Tylia tomentosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori fără bractee) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe ochii închişi cu ajutorul unor tam-poane sterile de mai multe ori pe zi, cu ceaiul călduţ.
Ţintaură (Centaurea cyanus)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se foloseşte sub formă de comprese de mai multe ori pe zi. Este foarte indicată pentru efectul uşor astringent şi dezinfectant pe care-l are.
Valeriană (Valeriana officinalis) se poate folosi cel mai bine tinctură, care se va lua câte 5-10 picături înainte de culcare seara cu 2-3 ore. Este o plantă care se foloseşte în special în cazurile când din cauza spasmului este perturbat somnul.
Magneziu. Dacă este vorba despre menţinerea tonusului şi bunei dispoziţii magneziul este cel mai indicat. El participă în mod esenţial la elaborarea energiei în celulele corpului, la sinteza anticorpilor (elemente imunitare ce luptă împotriva agresiunilor externe) şi interferonului, o puternică substanţă antivirală. Efectul antistres al magneziului este foarte cunoscut şi lipsa acestui mineral este cauza scăderii tonusului, producând oboseala cronică, palpitaţii, anxietate.
Se găseşte magneziu în: banane, ciocolată, migdale, alune, fructe uscate, legume uscate, fructe de mare, orez ne decorticat, apă minerală.
Se vor folosi intern calmante şi sedative sub formă de ceai din care se vor putea consuma 2-3 căni de ceai pe zi. De asemenea se mai poate folosi tinctura care se va lua de la 10 picături la 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată cu 100 ml apă.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment