-->

Tratamente eficiente cu plante medicinale in dezechilibrele nervoase usoare.

           
 În cazurile de dezechilibre nervoase uşoare produse de stres sau de alte mici neplăceri se poate face tratament foarte eficient cu plante medicinale.



Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: cimbru de grădină, ciuboţica cucului, ciumăfaie, coada calului, creţişoară, creţuşcă, levănţică, măr, mentă, narcisă albă, păducel, pătlăgele vinete, roiniţă, salvie, scânteiuţă, scorţişoară, şofran, sulfină, sunătoare, talpa gâştei, tei, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Cimbru de grădină (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, fiind indicat în special la cei care au avut o afecţiune circulatorie, paralizie, etc.
Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate folosi rădăcina mărunţită şi apoi transforma sub formă de praf cu ajutorul râşniţei de cafea să se pună sub limbă pentru 5 minute, apoi să se înghită cu apă. Se poate face tot de 3 ori pe zi. Tot rădăcina mărunţită 1 linguriţă se poate pune la 250 ml apă şi să se fiarbă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi. Este şi un uşor sedativ.
Ciumăfaie (Datura stramonium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. La unii poate produce efecte toxice neplăcute cu stare de vomă, etc. În acest caz se întrerupe tratamentul şi se ia cărbune medicinal 1 linguriţă.
Coada calului (Equisetum arvense) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se foloseşte pentru efectul de curăţire al organismului de toxine şi datorită faptului că are o serie de minerale utile acestei afecţiuni.
Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică atât pentru efectul care-l are de calmare nervoasă şi pentru efectul de încetinirea secreţiilor din organism.
Creţuşcă (Filipendula ulmaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un calmant uşor al nervilor, indicat pentru efectul de încetinirea eliminărilor din organism.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este una dintre plantele mult folosite pentru efectul calmant pe care-l asigură. Se poate folosi şi sub alte forme existând în toate magazinele de specialitate multe produce cu această plantă (extracte, tincturi, caşete, etc) caz în care se indică folosirea conform indicaţiilor producătorului.
Măr (Mallus pumilla) se indică folosirea merelor în alimentaţie. De asemenea se curăţă de coajă şi apoi se pun 2-3 linguriţe de coji la fiert în 250 ml apă, până se moaie. Se consumă în special de către bătrâni sau copii agitaţi şi nervoşi asigurând liniştirea nervoasă.
Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un calmant foarte eficient şi care în plus stimulează secreţiile organismului.





Narcisă albă (Narcisus poeticus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Nu se foloseşte rădăcina fiind toxică.
Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. În cazul în care se foloseşte fructul atunci se pune cantitate dublă de plantă. Este o plantă care asigură o liniştire nervoasă şi este indicată în special la cei care au probleme şi cu tensiunea arterială sau inima.
Pătlăgele vinete (Solanum melongena) 1 linguriţă de vrejuri mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru faptul că acestea conţin solamină care ajută la calmarea nervoasă.
Roiniţă (Melissa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate face şi un vin foarte bun. Se pune 20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin şi se ţine pentru 10 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoară şi se poate pune şi miere după gust. Se ia câte 50 ml odată. Este foarte eficientă pentru calmarea nervoasă şi inducerea bunei dispoziţii.
Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se indică şi pentru faptul că încetineşte anumite procese din organism (transpiraţie, etc) şi poate să ajute la reglarea glandulară. În special se indică să fie folosită de femei.
Scânteiuţă (Anagallis erecta) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un calmant foarte eficient şi care se poate lua chiar perioade mai lungi de timp.
Scorţişoară (Cinnamomum ceylonicum) se rade praf din coajă şi se foloseşte în ceaiuri, etc pentru efectul de stimulare nervoasă. Este şi afrodiziac.
Şofran (Crocus sativus) se folosesc seminţele măcinate în diferite preparate culinare pentru efectul de stimulare nervoasă.
Sulfină (Melilotus albus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se foloseşte pentru efectul stimulator şi de reglarea activităţii sangvine ajutând chiar şi la reglarea activităţii nervilor.
Sunătoare (Hypericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este planta care se foloseşte în cele mai multe cazuri. Există şi extracte, tincturi, etc caz în care se va respecta indicaţia producătorului.
Talpa gâştei (Leonorus cardiac) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un bun calmant nervos şi se găseşte şi sub alte forme cel mai indicat însă din acestea este să se folosească tinctura câte 10-40 picături odată în funcţie de gradul de afectare.
Tei (Tylium tomentosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi chiar şi de către copii pentru calmare nervoasă.




Varză (Brasica oleracea) se foloseşte în special sucul care poate să aducă o reglare foarte importantă în organism. Se poate folosi în orice cantitate este tolerată de organism.

Se poate consuma 2-3 căni de ceai din una sau mai multe din plantele de mai sus. Se poate lua sub formă de cură în cazul în care afecţiunea persistă sau doar în cazul în care apare acest dezechilibru şi nu se mai foloseşte atunci când afecţiunea este trecută.
Se va face totul pentru asigurarea unui somn odihnitor care poate reface foarte bine organismul mai ales atunci când se alimentează corect şi are o viaţă ordonată.


Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment