-->

Bufeurile, tratament naturist.


Bufeurile sunt cea mai obisnuita neplacere de care de plang femeile in pragul menopauzei, manifestandu-se prin valuri de caldura care incep in piept si se raspandesc la gat si cap, lasandu-le transpirate si iritate. Un studiu a aratat ca aproape 75% dintre femei trec prin aceste stari.


In jurul varstei de 45 de ani, pana la 55, femeile sunt expuse riscului inevitabil de a intra la menopauza. 
Menopauza este o etapa care pune punct capacitatii femeii de a procrea in mod natural, femeia fiind supusa unor modificari hormonale.

Dupa ce o femeie nu mai are menstruatie timp de un an de zile poate spune ca este la menopauza. Disparitia menstrei lunare marcheaza viata femeii prin diverse simptome de natura fizica sau emotionala. 

Inainte de a intra efectiv la menopauza ciclul incepe sa aiba dereglari, scade nivelul colagenului, ceea ce afecteaza elasticitatea pielii, apar bufeurile si insomniile sau transpiratiile in timpul somnului, depresii, nervozitate, modificari ale greutatii, oboseala, uscaciune vaginala, oase predispuse fracturilor sau aparitiei osteoporozei.


În cazul bufeurilor- angelică, brânca ursului, călin, cohos negru, mielărea, păducel, salvie, schinduf, secară, soia, talpa gâştei, tei, urzică moartă albă, zmeur.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Angelica - Dong Quai (Angelica sinensis) este numele sub care se poate regăsi angelica în magazinele naturiste. Este un remediu chinezesc (plantele de la noi probabil se exportă). Se va lua din extractul lichid 20 picături (1 pipetă) diluat în 100 ml apă de 2 ori pe zi. În cazul în care nu găsiţi acest extract fluid puteţi lua capsule de 2 ori pe zi. Este asemănător ca efect cu al estrogenilor sintetici, cu diferenţa că nu are atâtea efecte secundare, totuşi nu se va lua în timpul menstruaţiei sau în sarcină. Ajută la echilibrarea hormonală, stimulează circulaţia pelviană, reduce spasmele uterine şi are un uşor efect sedativ. Se va face tratament de lungă durată pentru a se vedea rezultate.
Brânca ursului (Heracleum spondylium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
călin, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Cohosh negru (Cimicifuga racemosa) este o plantă foarte populară în Occident, este o plantă care a fost verificată de foarte multe autorităţi medicale de prestigiu care au stabilit cu certitudine că este foarte eficientă în cazul bufeurilor care apar în cadrul menopauzei. Aceasta combate de asemenea şi uscăciunea vaginală. Atenţie însă că are şi un efect sedativ contribuind prin acest efect la calmarea nervozităţii, fiind în general indicată şi la femeile anxioase. Este de vânzare la magazinele naturiste sau farmacii şi este bine să se respecte indicaţiile producătorului, pentru că administrarea depinde de cantitatea de substanţă care există în gelulele respective. În general se iau 3 bucăţi de gelule pe zi, dar dacă producătorul vă spune că trebuie luată o altă cantitate atunci adoptaţi fără rezervă sfatul producătorului, pentru că acesta ştie ce a pus în aceste gelule.
Mielărea (Vites agnus-castus)-există în magazinele naturiste capsule din această plantă şi se pot lua 200 mg de 2 ori pe zi, sau conform indicaţiilor producătorului dacă le găsiţi sub altă formă. Această plantă ajută la reglarea estrogenilor din organism şi reface echilibrul hormonal.
Păducel (Crataegus monogyra)- 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2 căni pe zi ultima seara înainte de culcare.
Salvia (Salvia officinale)- este o plantă deosebit de utilă. Nu este utilă pentru bărbaţi, pe care îi face impotenţi, dar pentru femei este foarte utilă. Se ia câte 1 cană pe zi.
Se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară şi se bea în cursul întregii zile. Aceasta vă ajută în cazul bufeurilor. Se poate lua perioade lungi de timp şi ar fi foarte bine ca fiecare femeie să o aibă la îndemână. Trebuie să mai spunem că aceasta ajută şi la dispariţia candidozei, fiind utilă la gargară sau spălături, chiar şi la bărbaţi, cu condiţia să nu bea acest ceai.
Schinduf (Trigonella foenum-graecum)-cel mai indicat este să se folosească sub formă de capsule fiind cu o acţiune marcantă astringentă. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Şi această plantă contribuie la complectarea hormonilor feminini din organism. Are în componenţa ei fitohormoni asemănători hormonilor feminini.
Secară (Secale cereale) se indică consumul pâinii de secară şi al seminţelor încolţite în orice cantitate zilnic, pentru efectul care-l au asupra organismului.





Soia (Soja hipoida)- este foarte bogată în estrogeni şi este indicat să fie folosită de toate femeile. S-a constatat că un consum regulat de soia poate diminua considerabil bufeurile de căldură ce însoţesc instalarea menopauzei şi de asemenea poate reduce pierderea masei osoase şi a densităţii oaselor, ce conduce uneori la osteoporoză (cu condiţia însă de a fi asociată unei activităţi fizice regulate şi a unui aport sporit de calciu, de asemenea se va diminua fumatul şi alcoolul) Se poate folosi în alimentaţie, în special să se facă lapte de soia care este deosebit de util, dar se pot face foarte multe preparate, înlocuind carnea spre beneficiul întregului organism. Dar mai există şi sub formă de ulei, caz în care se poate lua câte 1 lingură să zicem seara şi atunci rezolvă şi constipaţia şi ajută la drenarea veziculei biliare, pentru că una dintre problemele care le au femeile la această vârstă este şi încetinirea activităţii veziculei biliare şi această plantă o rezolvă cu succes. Există şi sub formă de comprimate produse de diferite firme. De asemenea soia ajută la sănătatea inimii, previne cancerul şi ajută la slăbire.
Talpa gâştei (leonorus cardiaca) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Tei (Tylia tomentosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Urzică moartă albă (Lamium album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Zmeur (Rubus idaea) 1 linguriţă de plantă mărunţită (muguri sau ramuri tinere cu frunze.)se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Există în comerţ şi foarte multe preparate care se vor lua conform indicaţiilor producătorului.

La bufeuri însoţite de nervozitate: băi reci, în special cele la jumătatea inferioară a corpului de câteva secunde ajută foarte mult. Se poate să se asocieze şi o serie de plante medicinale care sunt sedative şi utile în acest caz.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: coada racului, creţuşcă, salcie, schinduf, talpa gâştei, troscot, urzică moartă albă.
Modul de folosire al plantelor medicinale.
Coada racului (Potentilla anserina). e pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se îndulceşte eventual cu miere după gust. Se pot bea 2 căni de ceai pe zi cu înghiţituri rare sau eventual cu linguriţa. Se recomandă şi la dureri. Conţine acid salicilic care este foarte util în tratarea inflamaţiilor care există la diferite nivele în organism.
Creţuşca (Filipendula ulmaria)- se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se îndulceşte eventual cu miere după gust. Se pot bea 2 căni de ceai pe zi cu înghiţituri rare sau eventual cu linguriţa. Se recomandă şi la dureri.
Salcia (Salix alba) se foloseşte coaja care are compoziţia aspirinei. De fapt din această coajă a fost produsă prima aspirină. Spre deosebire însă de aspirina sintetică, aceasta nu are contra indicaţii şi nici reacţiile adverse ale aspirinei. Se poate folosi în mai multe modalităţi. Se pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma până la 3 căni pe zi în dureri. Se poate de asemenea coaja să se macine sub formă de praf şi să se ia sub limbă 1 linguriţă sau un vârf de cuţit. Se ţine puţin sub limbă şi apoi se înghite cu apă. Este mai amară, dar trece durerea. Se pot face chiar şi tincturi pentru aplicaţii externe.





Schinduf (Trigonela foenum graecum) este o plantă folosită încă din antichitatea cea mai veche pentru tonifierea organismului şi o serie de afecţiuni nervoase sau metabolice. Se pune 1 linguriţă de seminţe măcinate la 250 ml apă şi se lasă pentru 12 ore la temperatura camerei la macerat. Se pun apoi la fiert şi când dau în clocot se iau de pe foc, se acopere şi se lasă să se răcească. Se strecoară şi dacă se doreşte se consumă îndulcit cu miere. Se pot consuma 2 căni pe zi.
Talpa gâştei (Leonorus cardiaca)- 50 g de plantă mărunţită se pune la 250 ml alcool alimentar de 70 grade. Se astupă ermetic pentru 15 zile, timp în care se agită recipientul de mai multe ori pe zi. Se strecoară şi se pune în sticle mai micuţe. Se ia câte 40 picături de 2 ori pe zi puse în 100 ml apă.
Troscot (Polygonum aviculare)- o altă plantă care conţin acid salicilic în cantitate mare şi nu este aşa de amară ca salcia. Se pune 1-2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este indicată atunci când există diferite dureri.
Urzică moartă albă (Lamium album)- se păune 2 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment