-->

Boli de nervi si psihice

Boli de nervi si psihice.

Orice afecţiune caracterizată prin tulburări ale activităţii nervoase superioare care aduce cu ele modificarea temporară sau permanentă a personalităţii.
Cele mai cunoscute boli sunt nevrozele (bolnavul manifestă o modificare a constituţiei propriei suferinţe supra dimensionând cauzele) şi psihozele în care este tulburată însăşi conştiinţa bolnavului despre sine şi boala sa, de aşa manieră încât persoana nu mai poate să-şi recunoască propriile tulburări.



Se pot folosi următoarele plante medicinale: aloe, angelică, ceapă, ciuboţica cucului, brad, dafin, fasole, Ginko-Biloba, hamei, iasomie de pădure, levănţică, nuc, păducel, pătlăgeaua roşie, praz, roiniţă, sunătoare, talpa gâştei, ţelină, valeriană, varză, verbină, vişin.

Modul de folosire al plantelor medicinale.
Aloe (Aloe vera) 1 centimetru de plantă proaspătă se amestecă cu miere şi se consumă de 3 ori pe zi, pentru efectul de curăţire al organismului de toxine. Are şi efect laxativ.
Angelica (Angelica arhangelica) se poate folosi oricare parte a plantei inclusiv seminţele şi rădăcina. Se macină uscată cu râşniţa de cafea şi apoi se pune sub limbă o jumătate de linguriţă şi se ţine pentru 5 minute, după care se va înghiţi cu apă. Se ia înainte de mesele principale cu 15 minute. Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Ceapă (Allium cepa) se consumă ceapă în alimentaţie în special crudă pentru substanţele active care le conţine şi care ajută la redresarea organismului.
Ciubotica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate folosi şi rădăcina tot la fel preparat şi cu aceleaşi indicaţii.
Brad (Abies alba) 1 linguriţă de muguri sau cetină mărunţită se pune la 500 ml apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se strecoară şi apoi se poate consuma caldă eventual îndulcită cu miere. Se bea cu înghiţituri mici. Este un bun antibiotic. Extern se poate pune cataplasmă cu planta fiartă şi aplicată caldă sau cu ceai cald de mai multe ori pe zi.,
Dafin (Laurus nobilis) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi. Ajută la curăţirea organismului.
Fasole (Phasoleum vulgaris) 1-2 linguriţe de teci de fasole mărunţite se pun pentru 8 ore în 250 ml apă, apoi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi. Are un efect foarte bun diuretic necesar în foarte multe cazuri în bolile nervilor.
Ginko-Biloba, se găseşte în foarte multe forme la toate magazinele naturiste sau farmacii şi se ia conform indicaţiilor producătorului.
Hamei (Humulus lupulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este util pentru efectul calmant. Se indică în special în isterie şi excitaţii sxuale.
Iasomie(Philadelphus coronaris), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici.
Levantica (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se folosea încă din antichitate (chiar şi în Biblie este pomenit) pentru refacerea nervilor.
Nuc (Juglans regia) pastă din muguri de nuc cu miere- compoziţie: 100 g muguri de nuc, 200 ml apă, 150 g miere. Preparare: Mugurii se spală şi se fierb la foc domol până lichidul scade la jumătate. Se zdrobesc bine mugurii, se lasă să se răcească şi se adaugă mierea. Compoziţia se amestecă bine până la omogenizare, se pune într-un borcan, închis ermetic la rece. Se poate păstra doar 2-3 zile la temperatura camerei sau 14 zile la rece după care devine toxic. 

Administrare: copiii între 3-6 ani 1 linguriţă dimineaţa, între 6-12 ani 3 linguriţe pe zi, toate dozele se dau înaintea meselor. Se dă timp de 1 lună. Adulţii 3 linguri pe zi. Stimulează pofta de mâncare, accelerează metabolismul şi ajută la îngrăşare. Prin iodul ce-l conţin şi vitaminele B ajută la funcţionarea glandei tiroide, remediul fiind foarte folositor atât pentru prevenire cât şi pentru tratarea guşei endemice, de asemenea sporeşte rezistenţa la infecţii. Se dă şi la oboseală, slăbiciune, boli nervoase de tip astenic, insuficienţă glandulare şi sexuale. Contraindicaţii: nu se dă diabeticilor.
Maghiran (Marjorana hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi
Paducel ( Crataegus monogyra) frunze şi flori- fructe-decoct sau dulceaţă.( Din toate se poate face tinctură), Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Dacă se folosesc fructele se pune cantitate dublă şi se fierb timp de 5 minute şi apoi se strecoară.
Pătlăgeaua roşie (Lycopersicon esculentus) -Roşiile: consumul roşiilor proaspete are efect în purificarea sângelui, eliberând toxinele acumulate în organism, ajutând însă şi la tratarea reumatismului, artrozelor, artritelor. Au efect diuretic şi laxativ uşor fiind utile contra constipaţiei. Măreşte rezistenţa organismului la infecţii, întărind sistemul imunitar. Se poate face o cură: în prima săptămână se mănâncă dimineaţa 3-4 roşii, peste zi ar fi bine să mâncaţi un regim vegetarian. În a doua săptămână la micul dejun şi cină consumaţi numai roşii crude doar cu sare. La prânz nu consumaţi carne.
În a treia săptămână rezervaţi micul dejun exclusiv pentru roşii proaspete, iar la prânz şi seara vegetarieni. La începutul celei de treia săptămâni rezervaţi-vă două zile numai cu roşii fără alte alimente. Această cură dă rezultate şi în colite, ameliorează simptomele nefritei şi ale litiazei urinare şi biliare. Se poate urma tratamentul şi cura aceasta şi cu suc de roşii, eventual chiar combinat cu suc de morcovi, de pătrunjel sau ţelină. Se pune doar 20 ml suc de ţelină sau pătrunjel la o cană de suc de roşii.
Pătrunjel, linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
Praz (Allium parrum) se foloseşte ca şi ceapa.
Roiniţă (Melissa officinalis) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la calmarea nervoasă fiind indicată tocmai în cazurile cu nervozitate mai mare.
Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este şi o plantă cu acţiune antimicrobiană şi ajută şi la refacerea celulei hepatice.
Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.
Ţelina (Apium graveolens)- este un excelent drenor hepatic, tonic al sistemului nervos şi hipotensor, acţionând şi asupra epitelului renal, determinând creşterea urinei eliminate. Stimulează activitatea de drenare a bilei, provoacă apariţia ciclului menstrual întârziat. Se fierb 3 linguri de rizomi mărunţiţi la 1 litru de apă timp de 20-30 minute. Strecuraţi şi apoi beţi 2 căni pe zi. Se pot folosi şi frunzele- 4 linguri de frunze mărunţite se pun la 1 litru de apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.
Valeriană (Valeriana officinalis) se foloseşte cel mai bine tinctura pentru că planta are un miros mai greu de suportat. Se va lua câte 5-10 picături înainte de culcare cu 2-3 ore.
Varză (Brasica oleracea) se consumă foi de varză proaspete sub formă de salată sau suc, obţinut cu storcătorul de fructe din foi de varză proaspete. Se poate consuma câte 100 ml de 3 ori pe zi.
Verbină (Verbina officinalis) linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un calmant nervos indicat în situaţiile de stres.
Vişin (Cerasus vulgaris) 1 linguriţă de cozi de fructe (pot fi şi de cireşe) se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se consumă 3 căni pe zi, pentru efectul diuretic.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment