-->

Boala Hodgkin


Boala Hodgkin.

Ce este boala Hodgkin?
Boala Hodgkin este unul din grupurile de cancer numite limfoame. Limfomul este un termen general folosit pentru cancerele care se dezvolta in sistemul limfatic.
Sistemul limfatic face parte din sistemul imun al organismului. Acesta ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor si infectiilor.
Sistemul limfatic include o retea de vase limfatice foarte subtiri, asemenatoare cu vasele de sange, care traverseaza intreg organismul. Vasele limfatice transporta limfa, fluid incolor, apos carre contine celule care apara organsmul in cazuri de infectii numite limfocite.
De-a lungul acestei retele se gasesc formatiuni sub forma de noduli numiti ganglioni limfatici, grupati, localizati in regiunea axilei, inghinal, zona gatului, torace si abdomen. Tot din sistemul limfatic fac parte splina, timusul, amigdalele si maduva rosie.
Cancerul este un grup de numeroase boli care se dezvolta la nivelul celulei, unitatea de baza a organismului.
In boala Hodgkin celulele din sistemul limfatic devin anormale. Ele se divid rapid si cresc fara control sau ordine. Deoarece tesut limfatic se gaseste in foarte multe parti ale organismului, boala Hodgkin poate incepe de oriunde. Poate incepe de la un singur nodul limfatic, un grup de ganglioni, sau, uneori, in maduva rosie sau splina.
Nu sunt cunoscute, pana in acest moment, cauzele care produc aceasta boala, iar medicii nu pot explica de ce unele persoane dezvolta aceasta boala si altele nu. Este clar, totusi, ca boala nu este urma unei leziuni si nu este contagioasa (adica nu se transmite de la o persoana la alta).

Simptome
Simptomele in cazul bolii Hodgkin pot include urmatoarele:
• Umflaturi nedureroase la nivelul ganglionilor din jurul gatului, axilei si inghinala.
• Febre recurente inexplicabile
• Transpiratii nocturne
• Pierderi in greutate inexplicabile
• Prurit
Atunci cand apar simptome de acest gen, nu sunt semne sigure de boala Hodgkin. In cele mai multe cazuri acestea sunt cauzate de alte boli, situatii mai putin grave, cum ar fi gripa. Atunci cand aceste simptome persista este foarte important sa consultati un medic pentru ca orice boala sa poata fi diagnosticata si tratata.Numai un medic poate diagnostica boala Hodgkin.
Nu asteptati sa simtiti dureri; boala Hodgkin in faza incipienta nu doare.

Tratament
Medicul fixeaza un plan de tratament in functie de necesitatile fiecarui pacient in parte.
Tratamentul depinde de faza bolii, de marimea ganglionilor afectati, de ce simptome sunt prezente, de varsta si sanatatea generala a pacientului si de alti factori. Boala Hodgkin este tratata, de obicei, cu radioterapie sau chimioterapie. Medicii sunt cei care decid ce metoda este folosita sau in ce combinatie.

Tratamente naturiste
-Cura de gaz distilat )de la Ploieşti), câte 1 lingură de gaz distilat cu 30 minute înainte de masă, dimineaţa şi seara (se face minimum 90 zile).
-Sucuri de morcovi, sfeclă, ţelină, castraveţi, pătrunjel, mere, până la 1 litru pe zi.
-Tratament de dezintoxicare şi regim alimentar; fără zahăr, carne, oţet alimentar, alcool, tutun, mâncare prăjită. În timpul acesta este bine să se consume ceaiuri laxative şi diuretice care sunt de vânzare la orice magazin tip Plafar în foarte multe variante. Este bun ori care cu condiţia să se respecte indicaţiile producătorului. Acest tratament este bine să fie ţinut timp de 14 zile.
-Clismă cu ceai din plante medicinale: muşeţel sau coada calului, mărul lupului, pelin zilnic.
-2-3 gălbenuşuri de ou fecundate pe săptămână crude cu lapte călduţ. Se poate pune la acesta miere pentru cei care doresc.
-Ulei de măsline- o lingură pe zi, preferabil seara şi mai ales uleiul presat la rece. Se poate înlocui cu orice alt ulei presat la rece.
-Seminţe de dovleac. Se pun 3 linguri de seminţe mărunţite la 250 ml apă şi se fierb cu coajă cu tot timp de 10 minute apoi se strecoară. Este bine să se bea un asemenea ceai zilnic înlocuind uleiul. Acestea sunt foarte utile dar numai cu coajă cu tot.
-Se sug 2 g de propolis pe zi. Se poate înlocui cu fagure de miere cu miere cu tot din care se poate suge în gură câte 2-3 cm o dată făcându-se acest lucru de mai multe ori pe zi.
-Se iau 2 linguriţe de polen pe zi. Se face în cură de 30 zile apoi pauză 7 zile şi se reia. Se va avea grijă ca înainte de a se înghiţi să fie foarte bine mărunţite pentru că în caz contrar nu se pot digera. Fiecare grăuncior de polen este învelit în echină de către albine, care nu se poate dizolva în stomac ci va trebui să fie sfărâmată.
-Drojdie de bere-2 linguri pe zi. Chiar perioade lungi de timp. Este utilă pentru faptul că aduce organismului foarte multe vitamine. Se poate lua pentru aceasta drojdie uscată.
-Se beau zilnic 2 căni cu ceai de gălbenele, creţişoară, coada calului, tătăneasă, urzică alternativ, în cure de 3 săptămâni.
-Apă cu argilă- un vârf de cuţit argilă la un pahar cu apă, se consumă partea decantată şi se adaugă apoi apă peste reziduu. După 3 zile se agită conţinutul şi se bea. Se poate aplica perioade lungi de timp.
-Zeamă de tărâţe de grâu- 2 linguriţe de tărâţe de grâu se pun seara la 500 ml apă. Dimineaţa se strecoară şi se bea în cursul zilei.
-Se taie într-un borcan de 2-3 litri morcovi felii subţiri, pătrunjel, ţelină şi alte legume care le aveţi în gospodărie. Se lasă pentru 24 ore apoi se va consuma apa de pe acestea în locul apei de băut. Se va pune la 2 litri de apă câte 500 g de legume mărunţite. Sunt bune şi frunzele de legume (morcovi, pătrunjel, ţelină, etc) care au în plus mai multe vitamine şi clorofilă.
-Se consumă nuci curăţite, alune de pădure, migdale, etc zilnic.
-Se sparg 7 sâmburi de caise, piersici sau prune şi se consumă zilnic. Acestea conţin vitamina B 15 care ajută la lupta cu cancerul. Se poate face acest lucru timp îndelungat. Se pot consuma şi sâmburii uscaţi. La fel se pot consuma sâmburii de migdale.
-Se consumă cât mai multe crucifere (varză, brocoli, conopidă, etc) care ajută la lupta cu boala.
-Grâu încolţit- o masă pe zi numai cu acestea fără alte alimente. Acesta se va prepara zilnic. Pentru aceasta se va pune 100 g de seminţe într-un borcan după ce le-aţi spălat şi se lasă umede pentru 4-6 ore apoi se spală cu grijă şi se va face acest lucru atât timp cât este nevoie (până apare colţul încolţit) apoi se spală din nou foarte bine şi se poate consuma. Cei care nu au dantura bună sau nu pot să le sfărâme în gură se poate să le folosească măcinate cu maşina de carne şi eventual chiar amestecate cu lapte sau miere.
-Calciu natural-3 coji de ouă măcinate praf, la care se adaugă suc de lămâie de două ori volumul prafului de ou. Se lasă apoi 2-3 zile având grijă să se verifice zilnic dacă mai este acru sucul. În cazul în care nu mai este acru se va mai pune suc de lămâie. După 3 zile se strecoară prin tifon şi se adaugă miere după gust. Se vor consuma din acesta zilnic 3 linguriţe.
-Cura cu aloe Vera: cantităţi de aloe tocată şi miere se păstrează la frigider- Se ia o plantă şi se ţine la întuneric timp de 5 zile şi nu se udă în acest timp. Este bine să fie o plantă mai mare de 3 ani. Se spală apoi frunzele şi se mărunţesc amestecându-se cu miere. Se vor lua trei linguri pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 1-2 luni. Se reia după o lună.
-Cura de boabe de Ienupăr- se amestecă şi se înghit 4 boabe, a doua zi se înghit 5, apoi se creşte cu câte 1 boabă pe zi, până la 15 boabe, apoi se scade cu câte o boabă pe zi, până se ajunge la 4 boabe. Apoi se reia la un an de zile. Cura este contra indicată celor cu afecţiuni inflamatorii.
Cure cu lăptişor de matcă, propolis, polen, zeamă de lămâie cu miere, cura cu aloe, apa cu argilă, ceaiuri de rostopască, urzică, soc, gălbenele, coada calului, cât mai multe fructe şi zarzavaturi crude (mai ales morcovi), miere şi oţet de mere.
Cura de oţet de mere- se pune 2 linguri de oţet de mere la 250 ml apă şi se îndulceşte cu miere polifloră după gust. Se pot consuma 3-5 căni pe zi.
În toate cazurile: nu se va consuma zahăr sub nici o formă şi de asemenea se evită grăsimile animale şi cele vegetale încălzite sau chiar preparate la temperatură mai mare de 45 de grade.
Extern: cataplasme cu: coada calului sau rădăcină de brusture sau tătăneasă. Se fierb plantele pentru 10 minute apoi se strecoară. Se pun pe un pansament şi se aplică pe porţiunea afectată. Se ţine caldă pe locul afectat câte 2 ore dimineaţa şi 2 ore seara.
Se poate aplica şi foi de varză strivite apoi puse în ulei încins pentru încălzire. După ce se încălzesc se aplică local. Se pot ţine şi acestea câte 2 ore.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment