-->

Arterita acuta


Arterita, denumită de medici arteriopatia obliterantă cronică, este o boală a arterelor care constă în reducerea progresivă a diametrului interior al acestora. Consecința: scăderea fluxului de sânge către țesuturi. Principala cauză a arteritei este ateroscleroza.


Repaus absolut la pat, membrul respectiv imobilizat, ţinut în plan inferior corpului, cu comprese umede calde.
Regim: cu lactate -făinos-vegetarian. Se vor evita cărnurile, grăsimile animale, sarea.

Tratament:
Se va face întâi un tratament la bolile care sunt prezente în organism legate de afecţiune ca: endocardită, tuberculoză, pneumonie, reumatism, infecţii de focar (amigdale, dinţi, etc.). Acesta se mai poate face şi concomitent cu tratarea acestei afecţiuni, însă acestea sunt mai grave şi vor trebui înainte acestea rezolvate apoi se va trata această afecţiune.
Se vor pune comprese calde externe, care vor calma durerea cu: anghinare (plantă-infuzie), brustur (rădăcină- decoct), cartof (tubercul fiert aplicat cald), ceapă (crudă tăiată felii sau caldă coaptă, fiartă -decoct), cimbru (plantă- infuzie), dovleac (pulpă fiartă aplicată pastă caldă), frasin (frunze- decoct), pedicuţă (proaspătă sau decoct), plop (muguri- decoct), praz (fiert mult), ridiche (rasă şi fiartă sau în alcool rasă), salată (frunză fiartă aplicată local sau doar apa în care a fiert), spanac (frunză fiartă aplicată local sau doar apa în care a fiert compresă), tătăneasă (rădăcină- decoct). Acestea se vor ţine în funcţie de toleranţa individuală între 2 ore- 12 ore. De asemenea compresele calde cu argilă înmuiată cu diferite ceaiuri din plante ajută foarte mult.
-Suc de orz verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.

Se făcea în trecut un tratament foarte eficient la aceste afecţiuni care consta în:
a) Se luau urzici vii care înţepau mai tare şi cu ele se lovea locul dureros. Urzicile făceau ca locul respectiv să fie mai bine irigat cu sânge şi în acest fel trecea durerea destul de rapid.
b) Se introducea membrul dureros într-un furnicar şi se lăsa ca furnicile să înţepe şi să-şi lase acidul formic. După ce se termina această operaţie nu prea plăcută se dădea local cu mentă.
c) O altă metodă prin care se obţinea acidul formic era să se strângă cât mai multe furnici într-o sticlă în care se mai punea şi puţină miere. Se punea uşor un dop, numai pentru a nu mai ieşi afară furnicile şi se punea în aluatul de pâine. Când era terminată pâinea se scotea sticla, se filtre lichidul obţinut, se amesteca în părţi egale cu spirt. Se folosea prin pensulări pe locul dureros de câte ori era nevoie.
d) Se rade hrean şi se amesteca cu miere, apoi se punea pe locul dureros.
e) Se puneau pe locul dureros 1-2 albine care să-şi lase veninul şi în acest fel trecea durerea şi era şi un bun tratament contra afecţiunii.
Unele din acestea se mai folosesc şi astăzi dar există la Apicola Apireven care este foarte eficient şi de asemenea o serie de preparate din spânz care de asemenea calmează durerea foarte eficient.
Cel mai eficient este însă Omagul din care se face tinctură şi se aplică pe locul dureros. Acesta poate să anestezieze local foarte eficient.
Se va avea grijă însă să nu se pună pe pielea lezată deoarece este toxic şi poate otrăvi organismul.
 

Intern se mai pot folosi următoarele plante medicinale: afine (fructe), agriş (fructe crude sau frunze infuzie), anason (fructe în consum), angelică(plantă, seminţe sau rădăcină-decoct, infuzie sau tincturi), anghinare (infuzie plantă), bujor(decoct din rădăcină sau infuzie din flori), cais (fructe în alimentaţie), cătină( fructe, sub orice formă), ceapa (crudă în alimentaţie), cicoare( rădăcină-decoct, plantă-infuzie), coacăz negru( fruct sub orice formă, frunze decoct), coacăz roşu (fructe sub ori ce formă şi frunze decoct), coada calului (plantă- decoct), coada şoricelului (flori- infuzie), creţuşcă(plantă-infuzie), lăcrimioară( plantă-infuzie- nu se depăşeşte o cană pe zi dintr-o linguriţă de plantă), lemnul Domnului (infuzie-plantă), lemn dulce ( decoct lemn), limba mielului (infuzie-plantă), luminiţa nopţii (4-6 gelule pe zi), măr (în consum zilnic ca fruct), mesteacăn ( decoct din frunze cu adaos de bicarbonat), orz (seminţe decoct sau mlădiţe verzi suc), păpădie (frunze în salată sau infuzie, rădăcina în decoct), pătlăgeaua roşie (în consum sau suc proaspăt nu conservat), pătlăgeaua vânătă (consum alimentar), pedicuţă (decoct din plantă), plop negru (muguri-decoct), porumb (mătase macerată apoi decoct), priboi (infuzie din plantă), ridiche neagră (cu miere şi rasă), rozmarin (plantă- infuzie sau tinctură), salată (sub orice formă), scai vânăt (plantă-infuzie), schinduf (seminţe-decoct), sfecla roşie (fiartă în alimentaţie), sunătoare (flori-praf sub limbă, infuzie sau tinctură), ţelină(sub orice formă atât rădăcina cât şi frunzele), usturoiţă (plantă infuzie), varză (în consum alimentar cât mai multă, vâsc (macerat din plantă sau tinctură), vişin sau cireş (frunze decoct).
Se pot consuma zilnic 3-4 căni din una sau mai multe dintre plantele de mai sus. Dacă nu există contra indicaţii se poate îndulci cu miere, pentru că şi aceasta contribuie la vindecarea afecţiunii, ajutând la eliminarea toxinelor din corp, datorită faptului că ajută să se elimine fecale mai uşor şi este foarte bogată în vitamine care sunt necesare organismului.
-Afine (fructe) se ia câte 50 g de fructe proaspete de 3 ori pe zi în cure de lungă durată. În cazurile în care folosiţi fructele uscate se va pune 2 linguriţe de fructe măcinate la 250 ml apă de seara până dimineaţa în apă la temperatura camerei. Dimineaţa se va încălzi până la temperatura camerei, după care se lasă acoperit pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru a ajuta la curăţirea arterelor. Se face perioade lungi de timp.
-Coacăz negru- 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi, înainte de mese în cure de lungă durată.
-Roşiile: consumul roşiilor proaspete are efect în purificarea sângelui, eliberând toxinele acumulate în organism, ajutând însă şi la tratarea reumatismului, artrozelor, artritelor. Au efect diuretic şi laxativ uşor fiind utile contra constipaţiei. Măreşte rezistenţa organismului la infecţii, întărind sistemul imunitar. Se poate face o cură: în prima săptămână se mănâncă dimineaţa 3-4 roşii, peste zi ar fi bine să mâncaţi un regim vegetarian. În a doua săptămână la micul dejun şi cină consumaţi numai roşii crude doar cu sare. La prânz nu consumaţi carne.
În a treia săptămână rezervaţi micul dejun exclusiv pentru roşii proaspete, iar la prânz şi seara vegetarieni. La începutul celei de treia săptămâni rezervaţi-vă două zile numai cu roşii fără alte alimente. Această cură dă rezultate şi în colite, ameliorează simptomele nefritei şi ale litiazei urinare şi biliare. Se poate urma tratamentul şi cura aceasta şi cu suc de roşii, eventual chiar combinat cu suc de morcovi, de pătrunjel sau ţelină.
-Salvie (salvia officinalis) la 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea în cursul zilei
-Sulfină- 1 linguriţă de flori uscate şi măcinate, se pune 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea în cursul zilei
-Vâsc- se pune 3 linguriţe de plantă mărunţită la 500 ml apă şi se lasă în apă rece de seara până dimineaţa când se strecoară. Se bea apoi întreaga cantitate în cursul unei zile.
Reţeta 1: Sirop: 50 g de usturoi curăţit şi mărunţit se vor fierbe în 200 ml apă pentru câteva minute. Se acopera şi se lasă să se răcească. Se strecoară după răcire şi se pune într-o sticlă, peste care se va turna 200 ml de miere. Se va ţine la rece şi se iau câte 2-3 linguri zilnic perioade lungi de timp.
Pedicuţă- proaspătă se pune între 2 bucăţi de pânză şi se aplică local la dureri. Se poate pune şi plantă uscată fiartă cataplasmă pe locul dureros.
-Tărâţe de grâu. Se pun 3 linguri de tărâţe la foc într-o cratiţă cu puţin oţet. Lăsaţi-le să se încingă bine, apoi le lăsaţi să se răcească. Se pun acestea într-un săculeţ şi se aplică pe locul dureros. Se ţine până trece durerea lucru care se petrece foarte repede.
-Cura de grâu încolţit. Se spală 100 g de grâu, cu apă rece. Se pune pe o farfurie şi se acopere cu un şerveţel. După 1 zi, se spală din nou. Se face acest lucru 2-3 zile până când colţul grâului ajunge la 0,5 centimetri. Se consumă ca atare zilnic câte 100 g sau se poate măcina cu maşina de carne şi apoi se consumă. Cei care nu au contra indicaţii pot să pună miere după gust şi chiar puţin suc de lămâie.
Mesteacăn (Betula verrucosa) are saponozide, rezine, mucilagii, etc. Poate combate cu mare succes bolile renale şi de asemenea o serie întreagă de infecţii ale aparatului urogenital. Se va pune 2 linguriţe de frunze bine mărunţite de mesteacăn la 250 ml de apă în clocot. Se va lăsa apoi acoperit 20 de minute şi se va strecura. Se adaugă la acesta obligatoriu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar. Se lasă apoi 6 ore şi se poate abia atunci consuma. Cu 4 linguriţe de plantă preparate identic, se obţine un ceai concentrat care se poate consuma în cursul zilei. La acest ceai este obligatoriu să se pună un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar înainte de a se consuma. Se indică ca diuretic fiind cel mai util ceai, în plus are capacitatea de a elimina acidul uric, colesterolul în exces şi multe alte toxine. Pentru aceste efecte deosebite se indică a fi folosit în: afecţiuni renale, vezicale chiar calculoză renală ,(fiind foarte utilă combinaţia cu coada racului în acest caz), scleroză, afecţiuni cardiace, diabet. În plus este un antiinflamator cutanat şi articular putând fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglări uremice. Foarte important este faptul că distruge stafilococul auriu fiind deci şi un excelent antibiotic.
Se mai poate folosi seva, mugurii, coaja, ameţii. Seva este extraordinară la afecţiuni renale sau oculare. Intern seva se ia te 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se pot face cure de lungă durată.
Uleiul de germeni de grâu conţine o cantitate mare de vitamina E, de aceia se recomandă în tratarea afecţiunilor pielii şi în păstrarea sănătăţii arterelor. Se ia înainte de fiecare masă câte 1 linguriţă. Efectele sunt extraordinare, se previn afecţiunile vasculare, se reduce nivelul colesterolului şi în plus se redă frumuseţea tenului ameliorând chiar şi ridurile de expresie.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment