-->

Batranetea poate fi frumoasa.

Mai avem bătrâni, dar dacă veţi merge în orice ţară din comunitatea Europeană veţi vedea care este diferenţa între bătrânii noştri şi bătrânii din celelalte ţări. Întâi este o diferenţă foarte vizibilă în aspectul fizic. În ţările Europei (Franţa, Germania, Spania, etc) veţi vedea că aceştia au o dantură de invidiat. La noi oamenii bătrâni sunt ştirbi, majoritatea lor sau au o dantură cu multe lipsuri.

Calitatea serviciilor a fost mult diferită în aceste ţări lucru care se vede cel mai bine şi în aspectul danturii. Dentiştii din ţările avansate au făcut lucruri deosebite pentru aceşti bătrâni. La noi în schimb au fost foarte puţini cei care au avut parte de servicii de calitate în acest domeniu.
Oamenii de la ţară în special de la noi, dar şi cei de la oraş în general sunt de 2 categorii mari: unii care sunt cu greutate foarte mare şi sunt obezi, sau au o slăbiciune exagerată.
De ce există aceste mari diferenţe? Pentru că mulţi oameni nu au avut parte de o alimentaţie adecvată ci au avut parte doar de multe „raţionalizări” în timpul comunismului şi acum au ajuns să poată consuma o serie de alimente de care erau foarte dornici să le consume şi apoi a venit obezitatea.
Altă categorie cu cei slabi care din păcate este foarte mare este compusă din oameni care au suferit de foarte multe boli şi privaţiuni şi acum nu au decât pensii de mizerie care nu are cum să le asigure viaţa de zi cu zi decentă.
Poate în timp se va rezolva acest mare decalaj, dar momentan acesta există şi se vede foarte tare.
Ce se poate face?
Nu avem posibilitatea să oferim un sprijin material, nici siguranţa zilei de mâine acestor oameni, nici măcar condiţii propice sau măcar omeneşti de locuit.
Putem în schimb să oferim acestor oameni o serie de tratamente care sunt ieftine şi care pot să aducă o stare de mai mare sănătate. Invităm pe toţi aceşti oameni să consume o serie de plante medicinale: ginseng, ginko-biloba sunt două plante care ajută foarte mult pe cei în vârstă să poată trece mai uşor peste necazurile care le au şi să-şi încetinească drumul spre o bătrâneţe amărâtă. Ştiu că aceste plante nu sunt ieftine, dar ştiu totuşi că merită să se facă această cheltuială care poate fi foarte utilă. Fiecare din aceste plante are un prospect care vă va spune cum anume să o luaţi (în funcţie de doza care există) capsule, rădăcini, frunze, tincturi, etc. Orice formă este se poate folosi cu mare beneficiu pentru organism.
Un alt preparat este foarte util şi ieftin; grâul încolţit- acesta se va lua câte 100 g pe zi. Este foarte simplu. Se pune grâul la încolţit şi apoi se dă prim maşina de tocat, se amestecă cu miere şi apoi se va lua de 3 ori pe zi. Acesta vă va asigura minimum de vitamine necesar care se va asimila mult mai uşor de organism şi nu produce nici un efect negativ. Se poate lua şi cantitate mai mare. Este cea mai simplă şi ieftină hrană si totodată este foarte sănătoasă.
Aceste seminţe se vor pune după spălare într-un borcan cu puţină apă, apoi în fiecare zi se vor spăla şi se va pune altă apă (doar cât să le acopere). Trebuie bine spălate de 2 ori pe zi şi în fiecare zi se va pune într-un alt borcan alte seminţe, până când încolţesc. Acest lucru depinde de temperatura la care se ţin. Trebuie de asemenea cunoscut faptul că dacă nu sunt spălate zilnic (cu mare atenţie pentru a nu se rupe colţul care încolţeşte) vor avea un gust nu prea plăcut.
După ce seminţele au încolţit şi colţul încolţit este de 1 cm se poate lua se mai spală o dată foarte bine cu multă apă şi se pot trece prin maşina de carne, pentru a fi mai uşor consumate. Se poate lua câte minimum 100 g de asemenea seminţe pe zi. Se iau înainte de mese cu 15 minute. Se poate pe acestea să se pună miere, pentru a fi mai gustoase, sau se pot consuma cu lapte.
Se mai pot folosi seminţe de ori ce cereale cu acelaşi efect pentru organism: secară, ovăz, etc.
De asemenea pentru cei care locuiesc în mediul rural este foarte simplu primăvara să taie mlădiţe de ovăz sau de secară şi să le stoarcă de suc cu ajutorul storcătorului de fructe şi să consume câte 20-50 ml de suc în fiecare zi în cure de câte 30 zile, lucru ce face să se fortifice foarte bine organismul. Se poate de asemenea să se sădească aceste seminţe în lădiţe cu pământ care se pot ţine şi în casă la bloc, să se recolteze mlădiţele atunci când vor ajunge acestea la mărimea de 20 cm, si să facă suc.
Pentru ca să poată păstra o perioadă mai lungă acest suc singura metodă care se poate aplica este ca acest suc să se pună într-o sticlă şi peste acest suc să se pună alcool alimentar de peste 80 grade şi să se astupe cu dopuri ermetice. În acest caz se va scutura sticla foarte bine înainte de a se lua şi se va lua câte 1 linguriţă diluată în 100 ml apă de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale.
Se poate face cu această tinctură cure de minimum 30 zile. Condiţia este să se consume înainte de mesele principale cu 15 minute înainte.
Un lucru iarăşi foarte important: de la o anumită vârstă este foarte rău pentru orice organism să consume zahăr rafinat şi este indicat în toate cazurile să se consume miere în locul zahărului. La prima vedere s-ar părea că mierea este mai scumpă ca şi zahărul dar se va vedea că mierea nu este prea scumpă pentru că acesta are putere mai mare de îndulcire decât zahărul şi în plus este foarte utilă organismului vindecând foarte multe afecţiuni şi nu produce nici un necaz în organism ca zahărul care ajută la astuparea arterelor, lucru foarte frecvent la oamenii care au trecut de o anumită vârstă.
Zahărul se va scoate definitiv din alimentaţie.


Se mai pot de asemenea consuma ceaiuri de : salvie, rădăcină de păpădie, păducel, cicoare, urzică, care se pot obţine cu cheltuieli foarte mici.
Ceaiurile de păpădie sunt foarte utile în cazul în care există afecţiuni ale glandelor sau anumite dereglări ale lor. Se poate consuma ceai din rădăcină sau frunzele proaspete se pot folosi la salate. De asemenea tijele de flori după spălare se pot culege şi se va consuma câte 10 tije din acestea timp de 15 zile în fiecare primăvară, pentru a face o curăţenie în organism.
Cicoarea care se găseşte foarte frecvent se poate folosi cu mare succes pentru a ajuta la constipaţii sau afecţiunile biliare cu staze frecvente vârstnicilor. Se pot face infuzii din flori (2 linguriţe la 250 ml).
Rădăcina de cicoare se poate colecta primăvara sau toamna şi din aceasta se poate face o cafea care poate înlocui cafeaua care nu este indicată vârstnicilor.
Femeile este indicat să consume ceai de salvie, lemn dulce, seminţe de mărar care de asemenea vor aduce în organism o serie de hormoni care ajută la menţinerea organismului. Se pot consuma 2-3 căni pe zi sau se poate lua praf obţinut cu râşniţa de cafea caz în care se va lua 1 vârf de cuţit care se pune sub limbă pentru 10 minute, apoi se înghite cu puţină apă.
Un preparat foarte util pentru vârstnici poate fi şi tinctura de coajă de castan sălbatec. Castanii sălbateci se găsesc în foarte multe locuri de la noi din ţară şi este foarte uşor să se obţină coajă de la ramuri tinere primăvara. Se taie ramuri tinere care nu depăşesc în grosime 1 cm şi se curăţă de coajă. Se mărunţesc şi la fiecare 50 g de coajă din aceasta se va pune 250 ml de alcool alimentar de 70 grade. Se lasă apoi timp de 15 zile la temperatura camerei agitând pentru omogenizare zilnic. Se strecoară şi se pune apoi în sticle de capacitate mică la rece în sticle de culoare închisă.
Se va putea lua câte 5 picături diluate cu 100 ml apă. De 3 ori pe zi, înainte de mesele principale.
Acest preparat simplu şi uşor de preparat cu investiţii minime ajută la curăţirea arterelor de depuneri şi se poate lua timp de 30 de zile. Se face apoi o pauză şi se poate din nou relua dacă este cazul.
Coada calului (Equisetun arvense) se poate lua forte bine de orice om în vârstă şi să se folosească praf câte 1 linguriţă de praf care se obţine din plantă uscată cu ajutorul râşniţei de cafea. Acesta se va pune sub limbă, pentru 10 minute, după care se va înghiţi cu puţină apă. Se face înainte de mese cu 15 minute. Este foarte util pentru cei care au nevoie de calciu şi de alte minerale, precum şi cei care doresc să mai slăbească sau să elimine apa din organism, sau cei cu afecţiuni renale.
Acestea sunt doar câteva din „leacurile” foarte uşor de obţinut cu ajutorul plantelor medicinale. Bine înţeles că lista acestora este foarte lungă dar ne oprim aici pentru că în cărţile de plante medicinale care le-am scris sunt descrise foarte multe asemenea tratamente şi din aceste cărţi cei care doresc să-şi facă anumite preparate pot să se orienteze la ce afecţiuni sunt utile plantele care şi le pot procura din locurile de unde domiciliază cu investiţii minime.
Un alt preparat care se poate obţine este argila. Se cunoaşte faptul că toate fântânile aveau mai demult pietre care îngrădeau marginea fântânii. Între aceste pietre se punea argilă ca să le ţină mai bine. Toată apa care se bea venea deci de pe aceste pietre. Astăzi foarte rar şi numai în zonele rurale se mai găsesc asemenea fântâni (se preferă şi acolo oalele de ciment) şi în multe locuri apa vine pe conducte filtrată şi cu o serie de chimicale ca să o facă potabilă.
Argila (lutul) care se găseşte în locurile în care domiciliaţi este cea mai utilă argilă şi se poate folosi pentru o serie de boli care pot fi în organism sau se poate folosi preventiv. Se va căuta argila care se folosea înainte la construcţia sobelor sau se punea pe jos în loc de podele. Cea mai bună este cea roşcată sau verde, dar şi alte culori se pot folosi cu succes.
Se va pune 1 linguriţă de argilă la 1 cană de apă şi se lasă peste noapte. Dimineaţa se va consuma apa de pe aceasta. După câteva zile 3-5 zile când organismul s-a obişnuit cu această argilă se va lua o lingură de lemn sau chiar un băţ şi se amestecă şi se consumă apa tulbure (fără pietricele) zilnic. Se face acest lucru în fiecare zi cu câte 1 linguriţă de argilă.
Şi acesta este un tratament ieftin care se poate folosi la toţi cei în vârstă indiferent ce afecţiuni au pentru că nu are contra indicaţii şi ajută la foarte multe afecţiuni. Lista bolilor care se pot vindeca cu argilă este foarte lungă. De asemenea aceasta se poate folosi timp foarte îndelungat.
Varza este o legumă care se poate folosi de asemenea în foarte multe afecţiuni şi se găseşte în toate regiunile ţării. Nu este nevoie de multe cunoştinţe, nu trebuie preparată în anumite moduri ci este suficient să se consume crudă în fiecare zi.
Lista cu indicaţiile acţiunii verzei este şi ea foarte lungă şi nu are rost să o scriu aici. În orice caz dacă aveţi o afecţiune (şi aici mă gândesc la orice afecţiune) şi nu ştiţi ce medicament să luaţi folosiţi varză. Aceasta se poate folosi intern sub formă de varză crudă folosită la diferite salate în care se va pune puţin ulei (sau fără), se poate de asemenea folosi sub formă de suc sau la diferite preparate culinare. Indiferent în ce formă se foloseşte este foarte utilă şi vindecă.
Nu trebuie să se uite că se poate face varză acră şi că şi acesta se poate folosi în foarte multe boli. Principalul la aceasta este să se folosească cu ulei şi să nu fie prea sărată. Pentru a fi şi mai utilă pentru bătrâni se va pune la murat o dată cu varza şi ţelină şi pătrunjel. În acest caz această murătură va fi un adevărat medicament pentru orice om în vârstă.
Ceapa şi usturoiul folosite zilnic sunt de asemenea socotite unele din cele mai utile medicamente. Cred că nu există casă să nu se cunoască câteva reţete cu ceapă sau usturoi. Principalul este faptul că atât ceapa cât şi usturoiul nu au contra indicaţii şi se pot folosi la orice afecţiuni.
Dacă unii consideră că lor nu le poate ajuta ceapa şi usturoiul sau chiar cred că nu au cum să-l consume acest lucru este complet fals şi este doar o impresie sau este ceva provenit din subconştient. Se crede de către unii că acestea provoacă dureri şi disconfort abdominal lucru complet greşit pentru că ceapa ca şi usturoiul s-au folosit de mii de ani (chiar şi în timpul construcţiei piramidelor) atât pentru vindecare cât şi în profilaxia foarte multor afecţiuni inclusiv în colici hepatice, diabet, obezitate, etc. Deci nu există nici un impediment să fie folosit de către toată lumea.
Nu are nici o contra indicaţie.
Se evită stresul, se indică cumpătarea în alimentaţie şi să se mănânce de 5-6 ori pe zi, dar cantităţi mici de alimente.
Să se reducă: ouăle, untura, slănina, afumăturile, mâncărurile grele, să se consume cât mai puţin alcool, cafea şi mai ales ţigări.
Zilnic plimbare şi mişcare, să se continue o activitate în funcţie de posibilităţile fiecăruia. Să se consume cât mai multe vitamine naturale.
Oţet de mere se poate consuma zilnic câte 3-4 pahare. Se pune la 250 ml apă 2 linguri de oţet de mere şi se adaugă miere după gust (dacă nu aveţi alte contra indicaţii).
Drojdie de bere se poate consuma zilnic câte 25-30 g de 3 ori pe zi.
Se pot consuma sucuri naturale de roşii în orice cantitate, dar nu bulion.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment