-->

Cea mai simpla metoda de a scapa de bataturi.

Cauzele: o încălţăminte prea strâmtă, sau prea largă, umblatul pe jos mai mult timp, un ciorap care jenează sunt tot atâtea cauze care pot duce la apariţia bătăturilor.
Tratamente:
Cea mai simplă metodă de a scăpa de bătături este să se spele pe picioare timp de 20 minute, cu apă caldă, pentru a se muia puţin locul. Se şterge apoi cu un prosop foarte bine. Se ia un leucoplast şi se
decupează forma bătăturii cu o forfecuţă, apoi se lipeşte pe pielea din jur. Se face acest lucru pentru a proteja pielea din jur. Se pune apoi usturoi pisat cu puţin săpun sau cu oţet sau felii de lămâie tăiate şi cu puţină sare, sau ceapă în oţet. Se acopere apoi cu un alt pansament sau leucoplast şi se ţine timp de 24 ore. Se repetă cât timp este nevoie, până la dispariţia bătăturii definitiv.
Se mai pot folosi următoarele plante medicinale: ceapă, crin, iarbă mare, iarbă de Şoldină, iede-ră, lămâi, măceş, mărar, norocel, nuc (coaja verde), păducel, pătlagină, praz, ricin, rostopască, salcie, si-minoc, smochin, stânjenel, urechelniţă, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Ceapă (Allium cepa)- se scoate pieliţa subţire de la ceapă şi partea cărnoasă se va coace la cuptor. Se pune apoi pentru câteva minute în oţet şi se aplică apoi pe bătătură. Se poate face acest lucru în fiecare seară până la dispariţia afecţiunii. Această ceapă coaptă se poate pune înainte în oţet pentru a trece mai repede bătătura.
Crin (Lilium candidum) se pune un bulb mărunţit cu oţet, cât să-l umezească pe o bucată de pansament şi se aplică pe bătătură. Se schimbă la 24 ore cu alta, până la dispariţia complectă a bătăturii. Pielea din jur trebuie protejată cu o cremă grasă.
Iarbă mare (Inula helanium) se poate face doar cu frunze proaspete- se strivesc frunze apoi se aplică pe bătătură. Se ţine aceasta pentru 12 ore sau eventual peste noapte, timp de câteva zile, până la dispariţia acestei bătături. Se poate pune sub leucoplast sau pansament.
Iarbă de Şoldină (Sedum acre) frunze şi plantă mărunţită se pune cu puţin oţet pe bătătură. Se ţine aceasta pentru 12 ore sau eventual peste noapte, timp de câteva zile, până la dispariţia acestei bătături. Se poate pune sub leucoplast sau pansament.
Iederă (Hedera helix) Frunze de iederă macerate 3 zile în vin se aplică pe locul bătăturii sub leucoplast. Se schimbă la 24 ore. Se face până la vindecare.
Lămâie (Citrus lemon)- se taie o feliuţă de coajă de lămâie cu puţină pulpă care se va pune pe locul bătăturii seara cu ajutorul unui pansament. Se face seară de seară până la scoaterea bătăturii.
Măceş (Rosa canina)- 2 linguri de ramuri şi frunze tinere bine mărunţite se pun la o cană de apă rece. Se lasă să fiarbă apoi timp de 15 minute, după care se strecoară. Se fac băi călduţe de picioare dimineaţa şi seara câte 15 minute. Se mai poate pune compresă înmuiate în decoct şi lăsate peste noapte.
Mărar (Anthum gruveoles) se macină seminţe de mărar cu ajutorul râşniţei de cafea şi se amestecă cu oţet transformându-se într-o pastă care se întinde pe o bucată de pânză şi se aplică pe bătătură. Se schimbă zilnic până la vindecare.
Norocel (Sedum maximum) plantă mărunţită cu oţet se aplică pe un pansament apoi se pune pe bătătură pentru 24 ore, după care se schimbă.
Nuc (Juglans regia) coaja verde de la fructele verzi se taie şi se aplică local cu ajutorul unei bucăţi de leucoplast. Se ţine 24 ore apoi se schimbă, până la vindecare.
Păducel (Crataegus monogyra)se lasă să fiarbă 3 linguri de ramuri şi frunze bine mărunţite la o cană de apă timp de 15 minute. Se moaie apoi un tifon şi se pun comprese pe zona afectată. Se pot de asemenea pune cataplasme cu frunze şi ramuri din decoct.
Pătlagină (Plantago lanceolata)- se pun noaptea frunze proaspete de pătlagină şi se fixează cu un leucoplast şi se ia un ciorap peste noapte. Se face până trece bătătura.
Praz (Allium porrum)- se taie bucăţi rotunde care se vor pune în oţet pentru 24 ore şi apoi se scot şi se aplică pe bătătură. Se poate apoi acoperi cu o bucată de plastic. Se poate lăsa 24 ore după care se va schimba, dacă bătătura nu s-a dizolvat.
Ricin (Ricinus comunis) se face frecţie locală cu ulei de ricin ( de la farmacii sau magazine naturiste), apoi se aplică o bucată de propolis brut pe locul bătăturii (se poate topii la foc) şi se pune apoi o bucată de nailon sau pansament şi leucoplast. Se repetă tratamentul până când bătătura iasă uşor.
Rostopasca (Chelidonium majus)-se aplică pe bătătură sucul din tulpini proaspete de rostopască. Se poate face de 2 ori pe zi, până va dispare complet bătătura.
Salcie (Salix alba)- se pun 2 linguri de frunze de salcie la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese de mai multe ori pe zi.
Siminoc (Helichrisum arenarium) se mărunţeşte planta şi se amestecă cu oţet apoi se aplică sub pansament sau leucoplast local. Se ţine 24 ore apoi se schimbă.
Smochin (Ficus carica) frunze se pot aplica sub leucoplast pentru 24 ore sau fruct tot sub pansament.
Stânjenel (Iris palida) se foloseşte rădăcină mărunţită amestecată cu oţet şi aplicată sub leucoplast pentru 24-48 ore.
Urechelniţă (Sempervivum tectorum) se poate face doar cu frunze proaspete- se strivesc frunze apoi se aplică pe bătătură. Se ţine aceasta pentru 12 ore sau eventual peste noapte, timp de câteva zile, până la dispariţia acestei bătături.
Usturoi (Allium sativum) se va aplica dimineaţa şi seara o feliuţă de usturoi care se va fixa cu un leucoplast.
O bucată de slănină de la ţărani se taie feliuţă subţire, se fixează cu un leucoplast pe bătătură. Se va schimba la 24 ore cu alta până la terminarea bătăturii.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

2 comentários:

  1. Bune sfaturi ,de luat in considerare , plantele medicinale meru au fost cel mai bun leac pentru foarte multe lucruri.
    http://www.registrufirme.ro

    ReplyDelete
  2. Avem multe plante in jurul nostru ale caror miracole nu le cunoastem si nici macar nu banim ce pot face ele.
    http://www.registrufirme.ro

    ReplyDelete