-->

Autosugestia


Este unul din cele mai eficiente ajutoare pe care poate să o facă omul pentru a contribui în mod substanţial la vindecare.
Sunt cazuri în care omul nu mai are speranţă să mai trăiască sau când nu mai speră nimic de la viitor, în cazul multor bolnavi de cancer, mai ales în situaţia în care este după o lungă suferinţă şi multe dureri omul nu mai speră să se facă bine.

Ce este de fapt subconştientul?
S-au scris foarte multe cărţi despre acest subiect de mii de pagini şi tot nu a fost epuizat acest subiect. Este foarte dificil ca în câteva cuvinte să fac şi un mic rezumat al acestor cărţi. De aceia aşi dori să spun pentru cei care nu au citit nimic despre subconştient că acesta este cel care face foarte multe lucruri în organism fără de nici un ajutor. De exemplu în cazul digestiei, dv nu mai ştiţi ce se întâmplă cu hrana o dată intrată în tubul digestiv. Subconştientul însă face pentru dv toate cele necesare pentru ceea ce este util organismului să fie asimilat şi ceea ce nu este necesar să fie eliminat.
Un alt exemplu este bătaia inimii care este reglată în funcţie de necesităţi tot de către subconştient în aşa fel ca atunci când este nevoie de o suplimentare a sângelui într-o anumită regiune să fie pompată în regiunea respectivă exact cantitatea de sânge necesară.
Respiraţia este tot reglată şi controlată de subconştient ca şi funcţionarea întregului organism.
În cazul unei afecţiuni este de multe ori foarte util să se poată convinge subconştientul să ajute la vindecare şi pentru aceasta se poate să se facă anumite sugestii, autosugestii, hipnoză, etc.
Subconştientul este un rezervor de informaţii care înmagazinează toate informaţiile primite de către organele de simţ şi nu numai de acestea în mod instantaneu. El recepţionează şi înregistrează absolut tot ceea ce se simte cu cele 5 simţuri, indiferent dacă în memoria cognitivă figurează sau nu. Nu are rost să intrăm aici în prea multe detalii, dar este suficient să spunem că dacă veţi lua în mână o carte şi veţi răsfoi filă cu filă fără să citiţi cartea, subconştientul va înregistra absolut tot textul, ba mai mult va reţine forma hârtiei, culoarea, formatul şi foarte multe alte informaţii care au fost primite o dată cu răsfoirea cărţii. Se poate însă reda acest lucru?
Întrebarea este foarte interesantă pentru că dacă este adevărată înseamnă că creierul reţine de fapt extrem de multe informaţii care nu sunt valorificate. Răspunsul este pozitiv. S-a ajuns ca datorită hipnozei să se poată citi o serie de informaţii stocate în subconştient. Subconştientul reţine imaginea întregii pagini şi apoi o poate reda în anumite circumstanţe. Deci este sigur că subconştientul are mult mai multe informaţii decât are omul conştient.
Un fapt oarecare este reţinut din copilărie să spunem sub forma unei informaţii foarte vagi despre faptul respectiv, însă în subconştient este înregistrată absolut toată întâmplarea respectivă cu mult mai multe emoţii şi simţiri decât cele care au fost recepţionate la vremea respectivă de creierul conştient. S-a reţinut doar o sinteză de creierul conştient ori subconştientul are înregistrat absolut toată întâmplarea cu absolut toate sentimentele, emoţiile, simţirile, etc, inclusiv cele care la vremea respectivă nu au fost reţinute sau înregistrate de creierul care judecă şi care ne redă nouă doar rezultanta acestor trăiri.
Cum ajută?
Foarte simplu în momentul în care subconştientul este convins de exemplu că din zi în zi sunteţi tot mai sănătos va face totul pentru a realiza acest lucru.
Un francez Emile Coue din Nance- Franţa a construit chiar o clinică în care se tratau foarte mulţi oameni cu ajutorul autosugestiei şi avea foarte multe reuşite în tratament. Ar fi foarte indicat să se folosească metoda acestui eminent om , deoarece este o metodă verificată de foarte mulţi ani şi cu certe rezultate în multe afecţiuni şi în plus este foarte simplă.
Este indicat ca subconştientului să-i dai sugestii pozitive, pentru că nici o dată nu va accepta o sugestie negativă. Deci nu se vor folosi în sugestii fraze care să cuprindă cuvântul nu.

De exemplu: din zi în zi sunt tot mai sănătos. Aceasta este fraza care a folosit-o acest om în majoritatea cazurilor. Nu se spune că din zi în zi nu mai sunt bolnav, pentru că în acest caz este în frază o negaţie care nu poate fi acceptată de subconştient.
Cel mai greu însă este să se ajungă la subconştient şi să se imprime comanda dorită. Pentru acest lucru este necesar ca organismul să ajungă în starea alfa stare în care este mai uşor de ajuns la conştient. Pentru aceasta însă este necesar să ştiţi cum anume funcţionează creierul uman. Creierul mare este format din două emisfere. Emisfera stângă este partea raţională, analitică a fiinţei. Aici este localizat şi centrul vorbirii şi multe alte centre. Creierul drept are însă rol în toate funcţiile imaginative, creaţie, imaginaţie, etc.
De cele mai multe ori între creierul drept şi cel stâng există diferite divergenţe şi din acestea se realizează doar rezultanta acestor divergenţe. Dacă ar fi doar după partea dreaptă atunci omul ar fi cum se spune cu capul în nori fără să fie ancorat în realitate. Emisfera dreaptă de asemenea este responsabilă de emoţii.
Ritmurile cerebrale sunt cuprinse între 1-40 ciclii.
Ritmul beta. În starea de veghe creierul uman emite între 12-40 ciclii. În această stare omul este perfect lucid, omul poate raţiona şi poate îndeplinii anumite lucruri care le doreşte.
Alfa este de fapt starea în care se ajunge în timpul meditaţiei, înainte de a se culca sau chiar imediat după trezire. Există însă şi posibilitatea de a fi în stare alfa atunci când ascultaţi un vorbitor şi sunteţi obligaţi să-l ascultaţi şi nu vă interesează, sau când se merge cu o maşină sau vehicul pe o şosea mărginită de pomi care sunt la distanţe egale. De asemenea se poate atinge atunci când se ascultă anumite ritmuri muzicale repetitive. În această stare creierul emite între 7-12 cicli pe secundă. Este starea care este cel mai des folosită de către hipnotizatori şi starea care vă interesează în care subconştientul prin repetare poate să înregistreze anumite dorinţe. Unii reuşesc după anumite exerciţii să intre în această stare foarte rapid.
Ritmul Theta- 4-7 ciclii pe secundă este ritmul în care aproape nu ne mai simţim corpul. În ultima perioadă în SUA s-au făcut chiar operaţii fără nici o anestezie cu ajutorul stării de hipnoză prin care omul trece în această stare. Se poate însă atinge şi acest ritm şi cu ajutorul autosugestiei. Este foarte simplu în momentul în care omul reuşeşte să comande anumite lucruri subconştientului. Cu ajutorul acestei stări se poate ca orice durere să nu mai fie resimţită indiferent cât de puternică este. Este un lucru foarte interesant şi acesta.
Ritmul delta este 1-4 ciclii pe secundă şi corespunde unui somn profund. În general se crede că fiecare om doarme în acest ritm cam 45 minute pe noapte. Este suficient să se reuşească să se atingă acest stadiu de emisie pentru ca fiecare om să poată după un timp mult mai scurt să se scoale foarte odihnit. Cu cât durata de somn în această fază este mai lungă, cu atât mai repede se reface organismul.
Modalităţi de a ajunge la starea alfa:
-O muzică repetitivă, dar numai în surdină.
-Sugestia sau autosugestia.
-Lumini repetitive.
-Aparatul „Brain waves synchroniser” care emite pulsaţii luminoase ciclice al căror ritm este cuprins între 1-40 pulsaţii pe secundă. Acesta se pune la început la viteză maximă (40) pentru ca treptat acestea să se scadă până la ritmul care vrem să-l obţinem.
Important: subconştientul nu are capacitatea de a raţiona. El însă recepţionează şi înmagazinează tot ce poate. Din aceste informaţii el va lua doar ceea ce este necesar pentru realizarea a ceea ce-şi propune să realizeze.
Subconştientul este cel care poate să realizeze mult mai mult decât vă închipuiţi dv că poate să facă.

Este practic un mic vrăjitor care dacă ştii cum să-l conduci poate face minuni.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

1 comentários: