-->

Automasajul


Nu există o anumită vârstă la care se poate începe acest automasaj, pentru că acesta se poate face chiar din copilărie, deci nu trebuie cele foarte tinere să se teamă că este prea devreme pentru această procedură. Principalul este să se facă corect şi să se respecte anumite reguli.
Eu vi le voi descrie în mare, urmând ca în urma rezultatelor să vedeţi ce anume se potriveşte cel mai bine cu dv. Şi pentru tipul de ten şi pentru toate aspectele personale.

Este obligatoriu să se facă acesta atunci când muşchii încep să-şi piardă din elasticitate şi tonicitate. În general apar primele riduri pe frunte, obrajii apoi se lasă şi încep o serie de fenomene care pe măsură ce trece timpul şi nu se iau măsurile corespunzătoare este prea târziu să se mai intervină, pentru că aceste dezavantaje vor fi foarte vizibile şi ireversibile.
În general aceste mişcări este bine să se facă în direcţiile în care circulă sângele şi limfa. Este absolut obligatoriu să se respecte aceste direcţii.
În plus va trebui să se ţină seamă de faptul că automasajul se va face numai după ce aţi curăţat perfect tenul de orice impurităţi şi se va face cu mâinile curate perfect, pentru ca să nu producem infectarea, pielii datorită mâinilor murdare.
La tenul uscat se vor folosi creme cu multă grăsime.
La tenul gras se foloseşte cel mai bine doar pudră de talc, care se pune doar atât cât să alunece uşor vârful degetelor pe faţă.

Nu se va apăsa să se producă durere ci se va face masaj cu mişcări uşoare, doar cât să antreneze mişcarea muşchilor în regiunea în care se face masajul. Se face acest lucru în faţa oglinzii, pentru a vedea unde sunt ridurile şi în ce direcţie trebuie să se acţioneze.
Acest masaj se poate face în fiecare seară dacă aveţi timp şi în funcţie de dimensiunile ridurilor şi vârstă se va putea face de la 3 minute până la 30 minute.
O dată pe săptămână se va pune o mască după ce s-a făcut automasajul. Aceste măşti se fac în funcţie de tipul tenului şi se ţin 20-30 minute.
Fruntea cu riduri verticale se masează cu ambele mâini pornind de la mijloc înspre tâmple.
Ridurile orizontale la frunte se masează prin mişcări de la sprâncene înspre rădăcina părului (adică numai în sus).
Nasul se masează prin mişcări circulare folosind doar degetele mijlocii de la ambele mâini. Ce se face la partea dreaptă se va face şi la stânga.
Obrajii- tamponări executate cu vârful degetelor pe ambii obraji deodată.
Ridurile din colţul gurii (şanţul labial) se efectuează printr-o serie de ciupituri cu ajutorul degetelor mare şi al arătătorului. Se face în ambele părţi în acelaşi timp.
Buzele se face masajul cu două degete executând când cu o mână, când cu cealaltă. Se prind buzele între două degete şi se masează în jos până la baza maxilarului.
Ridurile ”laba gâştei” se masează descriind mici cercuri pornite de la colţurile ochilor spre tâmple. Se face în ambele părţi în acelaşi timp, deci cu ambele mâini.
Persoanele care au tendinţa de a face bărbie dublă, vor tampona energic de-a lungul maxilarelor cu partea superioară a degetelor alipite între ele şi întinse.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

1 comentários:

  1. Buna ziua,

    Sunteti interesat de un schimb de link-uri (link exchange) ?
    Eu va adaug link-ul pe http://kidinho.wordpress.com si pe pagina partenerilor site-ului meu http://www.ejocurionline.com/parteneri.html , iar dvs. imi adaugati link inspre http://www.ejocurionline.com .

    Mai jos aveti datele :
    Titlu : jocuri online
    Descriere : jocuri online
    Link : http://www.ejocurionline.com

    sau

    Jocuri online

    Daca sunteti interesat de acest schimb de link-uri , trimiteti-mi datele site-ului dvs. la adresa de mail infojocuri@gmail.com pentru a-l adauga.
    Astept un mesaj de confirmare pozitiv / negativ .

    Multumesc pt. timpul acordat !

    PS : Imi pare rau daca prin acest mesaj v-am deranjat !

    Numai bine !
    George

    ReplyDelete