-->

Artrita temporo mandibulara


Inflamaţia articulaţiei temporo-mandibulare, de natură gonocococă, serică, reumatismală, după otite medii supurate, procese septice osoase sau în părţile moi vecine, de origine traumatică, etc.

Artrita acută: dureri vii, semne de inflamaţie locală, stare febrilă.
Artrita cronică: sunete la mişcarea articulaţiei, dureri surde, jenă în mişcarea mandibulei, luxaţii sau subluxaţii recidivante, etc.

Tratament: se face un tratament antiinfecţios general şi în cazurile de nereuşită tratament chirurgical.
Acesta se poate face cu tinctură de propolis 30% intern. Se va lua câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Aceste picături se vor pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghit. Se iau înainte de masă. Cei care sunt alergici la acest produs vor putea să folosească de exemplu usturoi în cantitate cât mai mare (în funcţie de toleranţa individuală), pentru că este cel mai puternic antibiotic natural şi nu produce nici o modificare ne dorită în organism. Se poate folosi perioade foarte lungi de timp.
De asemenea se poate să se folosească plante medicinale sub formă de ceaiuri interne din una sau mai multe din următoarele plante medicinale: aloe, arnică, boz, brusture, ceapă, cimbrişor, cimbru, coada şoricelului, echinaceea, fumăriţă, gălbenele, ienupăr, mentă, nuc, năsturel, păpădie, pătlagină, plop negru, podbal, rostopască, scaiul dracului, trei fraţi pătaţi, turiţă mare, turtă, urzică, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale.


Aloe (Aloe vera) se foloseşte planta proaspătă din care se taie o frunză şi se aplică cu tăietura pe locul afectat. Se poate de asemenea face plantă tăiată mărunt, se scoate sucul din ea şi se aplică local de mai multe ori pe zi. În comerţ există multe produse cu această plantă şi se vor folosi conform indicaţiilor producătorului.
Arnică (Arnica montana) se foloseşte tinctura care există la toate magazinele naturiste. Se aplică cu ajutorul unui tampon de vată muiată în soluţie. Se face de mai multe ori pe zi. Cei se nu suportă vor dilua cu apă fiartă şi răcită în diferite proporţii în funcţie de toleranţa fiecăruia.
Boz (Sambucus ebulus) se foloseşte datorită faptului că este o plantă foarte puternic laxativă şi ajută la curăţirea organismului de toxine, însă se va folosi cu atenţie pentru a nu produce voma prin depăşirea dozei. 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze sau rădăcină) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea o singură cană în cursul zilei.
Brustur (Arctium lapa) 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi. Extern se poate pune compresă.
Ceapă (Allium cepa) se fierbe 1 bulb de ceapă, până se moaie, apoi se pasează, se aplică pe un pansament şi se pune local (în funcţie de toleranţă se ţine între 2-12 ore) după care se schimbă.
Cimbrişor (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Cimbru (Satureja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, după care se strecoară. Se vor bea 2-3 căni pe zi. Extern comprese dese în cursul zilei.
Echinaceea, se găseşte la toate magazinele naturiste sau la farmacii şi este o plantă care ajută la întărirea imunităţii organismului. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.
Fumăriţă (Fumaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, iar extern se poate pune compresă.
Ienupăr (Juniperus comunis) se zdrobesc bacele 2 linguriţe şi se pun la 250 ml apă unde se fierb pentru 5 minute. Se strecoară şi cu lichidul astfel obţinut se pun comprese.
Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, iar extern se poate pune compresă.
Nuc (Juglans regia) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2 căni reducând secreţiile şi extern pentru efectul astringent şi dezinfectant pe care-l are.
Năsturel (Nastartium officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Păpădie (Taraxacum officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale. 1 linguriţă de rădăcină se pune mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară şi se pun comprese de mai multe ori pe zi. Este bine să se facă şi gargară de mai multe ori pe zi.
Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Plop negru (Populus nigra) 1-2 linguriţe de muguri se mărunţesc sau se zdrobesc şi apoi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară. Se folosesc la comprese sau se consumă şi intern 2-3 căni pe zi. Este una dintre plantele cu acţiune antibiotică puternică.
Podbal (Tusilago farfara) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Rostopască (Chelidonium majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Scaiul dracului (Eryngium campestre) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Turtă (Carlina acaulis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Urzică (Urtica dioica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale.
Varză (Brasica oleracea) se strivesc frunze proaspete de varză pe o suprafaţă plană. Se aplică local şi se ţin în funcţie de toleranţa individuală, până la 12 ore, după care se schimbă cu altele noi.
Se tratează concomitent şi cauza afecţiunii: reumatism, lues, etc. În formele cronice se va face un tratament foarte serios şi susţinut.
Extern:
Se vor putea pune cataplasme calde cu plantele de mai sus aplicate după ce au fiert pe o pânză şi puse local. Se pot aplica calde sau reci în funcţie de toleranţa fiecăruia. Pentru durere se mai poate aplica local brânză de vaci, zăr, sau diferite creme sau unguente.
Ca tratament naturist se poate aplica tratamentul de la artrite care va ajuta foarte mult.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment