Artrita cronica la copii


Se ivesc de cele mai multe ori la copiii de 2-4 ani (de preferinţă la fete), nu au nici un raport cu reumatismul articular acut sau cu articulaţiile infecţioase.
Debutul este insidios şi evoluţia progresivă.

În general fără febră (sau febre de scurtă durată) şi fără roşeaţa tegumentelor, întovărăşite de dureri considerabile, mai puţin spontane, mai mult la mişcare, se instalează apoi umflăturile articulare simetrice, la început în deosebi la articulaţiile mâinilor şi ale degetelor de la mâini şi picioare. În mod succesiv sunt prinse apoi toate articulaţiile mari precum şi cele ale coloanei vertebrale.

La început sunt sub forma îngroşării sinoviale, apoi se mai asociază şi retracţia capsulelor articulare cu anchiloză secundară, atrofie musculară şi osoasă progresivă, deviaţii şi atitudini vicioase în special ale degetelor de la mâini şi picioare, mergând până la anchilozarea sub formă de statuie a întregului corp.
Spre sfârşit se prezintă procesele de distrugere osoasă sub aspectul de artrită deformantă. În acest caz nu este atacată inima şi nici viteza de sedimentare nu este mărită. Tratamentul este acelaşi cu al adulţilor, doar cantitatea se diminuează în funcţie de vârstă.

Vezi Artritele cronice ale adultilor

No comments:

Google translate

Popular Posts

Subscribe Now

Contact Form

Name

Email *

Message *