-->

Arsurile laringelui


Se produc datorită inhalării de lichide caustice, vapori sau lichide fierbinţi, gaze toxice.


Tratament.
Tratamentul constă în repaus general şi local (tăcere). În cazul lichidelor caustice va trebui de asemenea să se consume foarte multe lichide care să neutralizeze aceste substanţe. Se poate folosi foarte bine laptele care de asemenea neutralizează.

În cazul gazelor toxice se va scoate imediat din mediul respectiv bolnavul şi se va da să respire aer curat. Pentru aceasta este necesar ca omul respectiv să fie transportat în mediu cu aer curat.
Alimentaţia lichidă, uşor călduţă, neiritantă. În special lapte şi ceaiuri medicinale, călduţe. Se va folosi propolis pentru a nu se suprapune o suprainfecţie peste această afecţiune. Se vor face de asemenea inhalaţii şi chiar aerosoli dacă este posibil cu tinctură de propolis 10%.
Se pot folosi următoarele plante medicinale: bănuţi, brustur, ciuboţica cucului, cânepa codrului, coada şoricelului, gălbenele, in, molid, nalbă, sunătoare, tătăneasă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.


Bănuţi (Bellis perenis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi, apoi se poate înghiţii lichidul sau se aruncă, cum doreşte fiecare.
Brustur (Arctium lapa) 1-2 linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se poate face gargară de mai multe ori pe zi. Lichidul se poate arunca sau se înghite.
Ciuboţica cucului (plantă-infuzie, rădăcină- decoct), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi, apoi se poate înghiţii lichidul sau se aruncă, cum doreşte fiecare. 1-2 linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se poate face gargară de mai multe ori pe zi. Lichidul se poate arunca sau se înghite.
Cânepa codrului (Eupatoria cannabium), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi, apoi se poate înghiţii lichidul sau se aruncă, cum doreşte fiecare.
Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită (se preferă florile fiind mai bogate în azulene) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi, apoi se poate înghiţii lichidul sau se aruncă, cum doreşte fiecare.
Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (se preferă florile) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi, apoi se poate înghiţii lichidul sau se aruncă, cum doreşte fiecare.
In (Linum usitatissium) seminţe 2 linguriţe- macerate la rece 8 ore, apoi se bea apa şi se consumă şi seminţele pentru efectul emolient.
Molid (Picea albis) se iau muguri şi se mărunţesc 2 linguriţe. Se pun apoi la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate. Se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Au un efect antibiotic şi emolient.
Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi, apoi se poate înghiţii lichidul sau se aruncă, cum doreşte fiecare. 1-2 linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se poate face gargară de mai multe ori pe zi. Lichidul se poate arunca sau se înghite.
Sunătoare (Hipericum perforatum), 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se face gargară de mai multe ori pe zi, apoi se poate înghiţii lichidul sau se aruncă, cum doreşte fiecare. Se poate face praf cu râşniţa de cafea şi se pune sub limbă o jumătate de linguriţă. Se ţine pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă.
Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1-2 linguriţe de rădăcină se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se poate face gargară de mai multe ori pe zi. Lichidul se poate arunca sau se înghite. Are un efect cicatrizant.
Se va face gargară adâncă, dar pentru că este foarte dificil de făcut se preferă să se înghită. Se poate consuma zilnic câte 3-4 căni de ceai, cu înghiţituri mici şi călduţe. Este însă foarte bine ca acestea să fie îndulcite cu miere (dacă nu există contra indicaţii), pentru că mierea este foarte utilă în refacerea celulară la fel ca şi propolisul şi se poate lua perioade lungi de timp, fără să producă în organism efecte nedorite.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment