-->

Arsurile faringelui


Imediat după accident se poate încerca neutralizarea substanţei caustice care mai persistă în căile digestive, prin ingerarea unui antidot.
Se vor căuta să se aplice cât mai rapid acestea pentru că de rapiditatea cu care se intervine imediat depinde de fapt evoluţia ulterioară a afecţiunii.

Pentru sodă caustică se va indica o substanţă acidă (oţet diluat) care se va da în cantitate cât mai mare, şi de asemenea după acia cât mai multe lichide, chiar sucuri de fructe care şi ele sunt acide.
După accidente cu acizi se va da bicarbonat de sodiu, lapte, albuş de ou şi de asemenea multă apă pentru diluarea acidului din organism.
Dacă se va face tratament mai târziu se vor face spălături buco-faringiene cu irigatorul cu un lichid emolient, uşor călduţ: infuzie de nalbă, muşeţel, tătăneasă, cu bicarbonat.
De asemenea după trecerea episodului acut se poate să se consume în continuare ceaiuri din plantele acestea câte 2-3 căni pe zi. Este indicat în acest caz să fie consumate însă îndulcite cu miere dacă nu există alte contra indicaţii.
Mierea este de asemenea foarte utilă să se consume în toate formele după trecerea efectelor acute ale acestei afecţiuni şi pentru refacerea celulară.
Pentru a nu apare infecţiile care se pot adăuga este foarte util să se consume tinctură de propolis câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Aceasta se va pune pe un miez de pâine, se mestecă în gură şi se înghite. Este foarte utilă pentru faptul că fereşte organismul de eventualele infecţii, este de asemenea utilă datorită faptului că are posibilitatea să diminueze durerea fiind în acest sens mai puternică ca multe alte medicamente. Este de asemenea de mare ajutor pentru refacerea celulară.
Se poate consuma însă şi propolis brut, sau sub alte forme de administrare zilnic, chiar perioade mai lungi de timp fără să existe pericolul supra dozări
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment