-->

Anorectita


Cuprinde ansamblul patologiei inflamatorii a colonului terminal.
Se va face distincţia între anite şi rectite, cu toate că ambele au parte de aceleaşi simptome care constau în dureri şi tenesme.
Semne precoce: jenă la defecaţie, modificarea orarului defecaţiei, etc.
Medicul este singurul care poate pune diagnosticul.


Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, căpşun, caise, castravete, cerenţel, coada şoricelului, dovleac, grâu, lămâie, mac de grădină, mărul lupului, mur, năprasnic, ovăz, orz, pere, prune, secară, sclipeţi, stafide, tătăneasă, zmeur. Se pot face spălături şi clisme şi de asemenea se pot consuma ceaiuri din plantele medicinale sau din fructe se vor consuma sucuri sau crude.
În principal se va evita constipaţia preferându-se un scaun mai moale. Este bine să se facă un orar zilnic pentru defecaţie pentru ca organismul să se înveţe cu acesta.
Se vor face tratamentele constipaţiei dacă există această problemă, sau a diareei, dacă de asemenea există. În rest se va exclude din alimentaţie untura şi uleiul prăjite, afumăturile, carnea roşie, conservele, mezelurile şi se vor consuma multe legume şi fructe care furnizează organismului suficient balast pentru a ajuta defecaţia. Se vor prefera în cazurile în care există probleme cu defecaţia să se ia tărâţe de grâu de mai multe ori pe zi. Acestea furnizează organismului materie primă pentru a se putea reface, deoarece conţin foarte multe vitamine, aminoacizi şi o serie întreagă de minerale.
Pentru distrugerea infecţiilor se va prefera tinctura de propolis care are un spectru foarte larg de acţiune şi în plus este utilă şi în refacerea celulară şi pentru calmarea durerii.
Se vor consuma suficiente lichide sub formă de ceaiuri din plante medicinale care ajută să nu se deshidrateze corpul şi contribuie la vindecare. Se pot consuma până la 1-1,5 litri de ceai pe zi din una sau mai multe din plantele medicinale de mai sus. Ceaiurile se vor consuma călduţe.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment