-->

Anginele acute


Orice angina este expresia unui fenomen de aparare din partea organismului.


Trebuie reamintit faptul ca in mod normal mediul orofaringian este populat cu o flora microbiana polimorfa care traieste in stare de echilibru cu formatiunile limfoide de aparare buco-faringiene. Dintre acesti germeni unii sunt potential patogeni, adica devin agresivi si virulenti in conditiile scaderii capacitatii de aparare ale gazdei.

Formele uşoare fără febră vor trece foarte repede cu ajutorul următoarelor plante:

aloe (gel sau tinctură intern), angelică (infuzie, decoct, tinctură din plantă rădăcină, seminţe), anghinare (plantă-infuzie), buberic (plantă- infuzie), ceapă (decoct din bulb sau crudă în alimentaţie în special mai multă tăiată pusă pe o felie cu unt), chimen (seminţe- decoct sau se ia praf sub limbă un vârf de cuţit se ţine 10 minute apoi se înghite), cimbru (plantă- infuzie), cârcel (plantă- infuzie), coacăz negru (decoct din fructe sau frunze, sirop, suc sau diferite preparate alimentare), coada şoricelului (flori- infuzie), ienupăr (bace- decoct sau cură), isop (plantă- infuzie), lămâi (suc din fruct proaspăt), lemn căinesc (plantă-infuzie),
lichen de piatră (decoct), limba boului (infuzie din plantă-2-3 ceaiuri pe zi), mătreaţa bradului (decoct-2-3 căni pe zi), mur (decoct- frunze), nap (decoct din rădăcină), năprasnic (infuzie-plantă), nuc (frunze-decoct mai ales aplicate extern dar şi intern), obligeană (rădăcină-decoct sau praf ţinut sub limbă), păducel (frunze şi flori-infuzie, sau fructe-decoct, sau din ambele tinctură), pin (decoct din muguri, conuri proaspete sau sirop), plop negru (decoct din muguri), priboi (plantă-infuzie), rapiţă (plantă-infuzie), roiniţă (plantă-infuzie), rostopască (infuzie din plantă 1 linguriţă la 500 ml în cursul întregii zile- nu se depăşeşte), secară (decoct din seminţe), sulfină (plantă-infuzie), traista ciobanului (infuzie din plantă), turiţă mare (plantă-infuzie), vineriţă (plantă-infuzie).
Se vor consuma 2-3 ceaiuri calde cu lămâie multă îndulcite cu miere şi se va sta la căldură până la trecerea afecţiunii. Tincturile se vor lua în funcţie de caz, vârstă, etc între 5 picături-1 linguriţă, care se va dilua cu 100 ml apă. Se iau înainte de mesele principale.
În formele mai supărătoare cu temperatură se va recomanda:
1. repaus la pat, evitarea frigului, alimentaţie ne iritantă, caldă lichide multe sub formă de sucuri din legume şi fructe sau ceaiuri medicinale.
2. Gargară cu infuzie de ceaiuri medicinale din: asmăţui, amăreală, călţunaşi coada-şoricelului, fenicul, hrean, ienupăr, isop, jneapăn, lichen de piatră, lingurea, lumânărică, nalbă, năprasnic, sulfină, tătăneasă, trei fraţi pătaţi, unguraş.
3.Inhalaţii cu propolis-10%
4, Spălături nazale cu apă cu sare. Se va pune 1 linguriţă de sare la 1 litru de apă. Se fierbe apoi se lasă să se răcească. Se trage alternativ pe o nară apoi pe cealaltă şi se face cu un litru de apă la o spălătură, pentru a se curăţii foarte bine nările.
5. Sugerea proposeptului de mai multe ori pe zi.
6. Comprese alcoolizate în jurul gâtului schimbate la 3-4 ore, iar în cursul nopţii se va pune un fular de lână care să menţină căldura în jurul gâtului.
Profilaxie- se poate face prin tratament pentru ridicarea imunităţii organismului şi călirea corpului faţă de intemperii.
De asemenea se poate lua tinctura de Echinaceea (aşa cum scrie în prospectul care însoţeşte produsul). Mai sunt însă şi multe alte produse ale Plantextract Cluj făcute din muguri de plante care ajută şi ele la întărirea organismului.
Se mai poate de asemenea consuma:

polen (20 g zilnic), păstură (3-6 linguri pe zi), lăptişor de matcă (o fiolă pe zi sau 3 capsule), apilarnil (3 tablete pe zi). Toate acestea se vor lua zilnic o perioadă de minimum 30 zile fără întrerupere. Se mai pot lua şi alte produse ale Apiterapiei care de asemenea se pot folosi cu succes.
Nap- pentru tratarea cistitelor, în litiaza urică, gută, bronşite, tuse, angină, enterite, folosiţi infuzia dintr-o lingură de pubere de rădăcină la 500 ml apă clocotită. Lăsaţi vasul acoperit 15-20 minute, apoi strecuraţi. Beţi întreaga cantitate în 2-3 reprize pe parcursul unei zile.

Angina difterică. span class="fullpost">
Angina difterică sau difteria este o laringită caracterizată prin formarea de pieliţe şi false membrane ce obturează laringele până la sufocare. Este o maladie foarte gravă, necesitând intervenţia urgentă a unui medic singurul capabil să rezolve această afecţiune.
Până la venirea medicului se poate cu un beţişor de vată să se badijoneze suprafeţele afectate cu un beţişor de vată îmbibat în suc de lămâie. Mucozităţile se adună cu grijă într-o bucată de pânză şi se vor arunca.
Boala este foarte contagioasă şi se tratează numai în spitalele de specialitate.
Există în prezent şi un vaccin pentru această afecţiune cu care sunt vaccinaţi toţi copiii.

Angina streptococică.
Se preferă tratamentul medicamentos în această afecţiune.
Are ca manifestări durere acută în gât, mai ales la înghiţit; inflamarea ganglionilor la nivelul gâtu-lui şi febră. Netratată, infecţia cu streptococi poate conduce la reumatism, afecţiuni cardiace sau renale. Este bine să se stabilească foarte clar în urma examenelor de laborator dacă este vorba despre o infecţie cu streptococi sau altă afecţiune. În toate cazurile cu streptococi se va trata cu medicamentele indicate de medicul specialist în urma analizelor care se vor face.

ANGINA ULCERO-MEMBRANOASĂ.

Tratamentul este cel de la angine cu modificarea că se va lua neapărat tinctură de propolis câte 10 picături puse pe o bucată de pâine de mai multe ori pe zi. Aceasta este bine să fie mestecată bine în gură apoi se înghite cu salivă. Se face o dată la 2 ore sau mai exact din 2 în 2 ore ziua. Noaptea nu se va face însă se impune să se sugă o cantitate înainte de culcare şi ulterior să nu se mai consume nimic, pentru a rămâne mai mult timp în contact cu această substanţă organismul şi să-şi facă mai bine efectul.
Se poate da o cană de lapte fierbinte cu untură de gâscă (o linguriţă) de 2-3 ori pe zi.
De asemenea se mai poate lua câte o bucată de zahăr pe care se pune puţin petrol şi se suge în gură de 2-3 ori pe zi.
Gâtul se va înveli în fular de lână. Se pot adăuga în toate cazurile ceaiurile de la angine.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment