-->

Anexita macrolezionala



Anexita este initiata de o infectie care urca de la vagin si cervix pana la tractul genital superior, fiind cauzata de diverse organisme patogene (se pare ca in procent de 30-40% este vorba de o cauza polimicrobiana).


De multe ori afectiunea este dificil de identificat deoarece se asemana cu apendicita, infectiile de tract urinar, chisturile ovariene si endometrioza.
Trebuie sa retineti ca bolile cu transmitere sexuala ce au cauzat anexita sunt foarte contagioase si necesita tratamentul cu antibiotic al tuturor partenerilor sexuali ai persoanei diagnosticate (mai ales cu Chlamydia sau gonoree), chiar daca acestia nu prezinta niciun simptom.

Diagnosticul diferential include apendicita, cervicita, infectie de tract urinar, endometrioza si tumori anexiale, dar chiar si sarcina ectopica (cel mai adesea), prin urmare efectuarea unui test de sarcina reprezinta un prim pas in excluderea sarcinii.

Intarzierea diagnosticului sau a tratamentului adecvat pot conduce la sechele pe termen lung, cum sunt durere pelvina cronica si infertilitate tubara.

Se va feri de frig şi umezeli, la fel se va feri de băile locale reci. De asemenea se recomandă să nu se stea mult în picioare.
-Coada şoricelului-2 linguriţe de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pen-tru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, îndulcite cu miere.
-Tărâţe de grâu- se macină cu râşniţa de cafea apoi se amestecă cu miere şi se iau de mai multe ori pe zi, câte 1 linguriţă.

-Băi locale şi spălături cu coada şoricelului- 2 linguriţe de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se mai pot face băi locale cu coada calu-lui, paie de ovăz, flori de fân, etc.
-Coada şoricelului, gălbenele, iasomie- se pun toate aceste plante în părţi egale. Se va pune câte 1 lingură din fiecare plantă într-un litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu irigatorul de 2 ori pe zi.
-Mărul lupului-2 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Când ajunge la temperatura corpului se va pune în irigator şi se fac spălături cu irigatorul în fiecare zi.
-Capricon- supozitoare pe bază de răşină de conifere. Se găseşte la magazinele naturiste. Se pune intra rectal câte 2 supozitoare pe zi. Este bine să se înceapă tratamentul din a 5-a zi a ciclului menstrual, timp de 19 zile. Se poate face mai multe luni la rând.
-Supozitoare de propolis se pun intra-rectal câte 1 pe zi, după defecaţie. Se începe tot din a 5-a zi de menstruaţie şi ţine tot 19 zile. În vagin se pot pune şi ovule de propolis.
-Se pun tărâţe calde pe o bucată de pânză şi se aplică pe locul dureros. Se poate face de mai multe ori pe zi.
-Iaurt- se pune pe un tampon de vată şi se introduce apoi tamponul în vagin. Cele care pot este bine să facă acest lucru o dată pe săptămână şi să ţină eventual tamponul peste noapte. Dacă produce usturimi sau jenă înseamnă că aveţi în plus candida sau o altă infecţie care se poate trata cu iaurt. Ideal ar fi să se ţină peste noapte o dată la 7 zile.
Tincturi- se pot folosi 1 linguriţă de tinctură pusă la 1 litru de apă fiartă şi apoi răcită la tempera-tura corpului. Se pune în irigator şi se fac spălături în fiecare seară. Se poate folosi tinctura de: afin, angelică, cimbru, coada şoricelului, echinacea, gălbenele, guarana, lucernă, păducel, rosto-pască, salvie, sunătoare, tătăneasă, traista ciobanului, trei fraţi pătaţi, urzică. Toate aceste tincturi se pot găsi la magazinele naturiste şi sunt produse de „Plantextract” Cluj-Napoca.
În toate cazurile se evită constipaţia.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment