-->

Anexitele


Sunt inflamaţii ale trompelor şi ovarelor. Se mai numesc şi salpingo- ovarite sau metroanexite, deoarece de cele mai multe ori inflamaţia se întinde la uter, trompe, ovare.
Leziunile predominante sunt la trompă (salpingă), ovarul fiind mai rar afectat. Leziunile de obicei sunt bilaterale, dar cu acutizare mai mare într-o parte. În formele acute prezintă dureri în abdomen şi regiunea şalelor,
febră, secreţie vaginală abundentă sau în unele cazuri chiar cu pierderi de sânge. Intensitatea durerilor depinde de constituţie, etc şi de obicei este variabilă. Uneori dureri surde dar în puseuri de dureri acute în abdomen şi regiunea şalelor, uneori cu febră sau chiar cu pierderi de sânge de cantitate mică. În cele mai multe cazuri sunt dureri persistente în bazin, raporturi sexuale dureroase, tulburări menstruale, etc. Acestea în formele acute. În forma cronică acestea sunt diminuate.
În unele cazuri însă pot fi dureri vii la urinare, scaun sau chiar la cel mai mic efort.
Anexita acută: repaus la pat până la dispariţia febrei, durerilor şi disconfortului local. Suprimarea raporturilor sexuale.
Regim alimentar redus, hidric în cazul vărsăturilor (se dau în acest caz sucuri din legume şi fruc-te). Se va evita în toate cazurile constipaţia preferându-se un scaun moale.
Durerile se calmează punând pungă de gheaţă sau comprese cu tincturi din plante pe abdomen. De asemenea se mai pot folosi ovule cu propolis care este un bun anesteziant şi scapă de durere.
Dacă durerile sunt foarte vii se va face tratament numai la spitalele de specialitate.
Se pot folosi în aceste cazuri spălături vaginale cu:


afin, bătrâniş, brânca ursului, cătină, cerenţel, cimbru, coada şoricelului, gălbenele, ghimpe, iarbă neagră, in, jneapăn, levănţică, limba mielului, măceş, merişor de munte, nalbă, nap, năprasnic, osul iepurelui, pătrunjel, pin, pir, plămânărică, porumb, pufuliţă cu flori mici, roibă, schinduf, straşnic, sunătoare, toporaş, ţintaură, zămoşiţă, zmeur. Se vor face la temperatura corpului sau foarte apropiată spălături cu una sau mai multe din plantele de mai sus, dar se face ceaiul mai concentrat puţin decât scrie pe pachetul cu plante.
-Rădăcină de Cerenţel- se pun 2 linguriţe de pulbere de rădăcină în 250 ml apă rece. Se fierb apoi timp de 20 minute. Se strecoară. Se consumă intern câte 2 căni pe zi. Cura începe cu 7 zile înaintea menstruaţiei. Sunt utile mai ales atunci când aveţi menstruaţie abundentă.
-Gălbenele- flori- 2 linguriţe de flori se pun cu 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma intern 2 căni de ceai pe zi. Se consumă înainte de mese. Cura începe cu 7 zile înaintea menstruaţiei. Se indică pentru efectul antibiotic destul de puternic pe care-l au.
Băi cu plante:
Se fierbe la 10 litri de apă un pumn de plante timp de 5 minute. Se vor pune următoarele plante medicinale: usturoi zdrobit, flori de păducel, flori şi tulpini de rostopască, flori de nalbă mare, frunze de mur, frunze de salvie. În cazurile mai grave se pune câte un pumn din fiecare din aceste plante. Se strecoară apoi în cada de baie unde se va sta timp de 20 minute. Se pot de asemenea face băi vaginale cu acest decoct adăugând 250 ml din decoctul de mai sus la 2 litri de apă. Instilaţiile în acest caz se fac cu irigatorul seara la culcare, timp de o săptămână în fiecare zi.
Se mai pot folosi de asemenea flori de fân o mână cel puţin la 2 litri de apă fierte 10 minute, apoi strecurate. Sunt şi acestea foarte eficiente.
În toate cazurile ovulele cu propolis (0,5 g la un ovul) sunt foarte indicate.
Se va feri de frig, de ridicat şi chiar de eforturi fizice de ori ce natură, până la vindecare.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment