-->

Anevrismul arterial



Anevrismul arterial este denumit si "ucigasul tacut" deoarece de multe ori aceasta boala, uneori fatala, nu are nici un simptom pana in momentul rupturii anevrismului.

Ce este anevrismul arterial?


Anevrismul arterial este reprezentat de dilatarea (balonizarea) unei artere sau a unui segment de artera.

DIn cauza balonizarii (cresterii diametrului arterei la nivelul anevrismului), tensiunea parietala este mai mare decat in mod normal si poate depasi rezistenta peretelui producand astfel ruptura arterei anevrismale.

Anevrismul este un punct slab in peretele unui vas de sange, cauzat de ingustarea vaselor sau a arterelor.
Cand peretele unui vas de sange slabeste pe o portiune, indiferent de motiv, zona respectiva se poate dilata si proemina in afara. "Umflatura" a fost denumita anevrism.
Anevrismul poate fi mortal. Daca nu e tratat, anevrismul se poate rupe, cauzand hemoragii interne de dimensiuni proportionale cu marimea lui.
Alte elemente vinovate sunt traumele, infectiile si problemele congenitale.

Anevrismul are loc in diferite vase ale corpului asa ca simptomele variaza. Dar oricand simtiti o durere constanta, interna, localizata adanc, consultati medicul dvs.

Se recomanda viaţă foarte cumpătată, se evită eforturile fizice. Se va face tratamentul de la ateroscleroză.Dacă anevrismul bombează, pansament de protecţie compresiv. Se va face tratamentul şi medical sau în cazuri mai grave chiar chirurgical. Se indică viaţă liniştită psihic, eventual chiar ceaiuri sedative care ar putea să ajute foarte mult la liniştirea bolnavului.

Se vor consuma zilnic ceaiuri de urzică care sunt foarte eficiente. Se vor pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se consumă 2-3 căni pe zi. Este mai util dacă puteţi să faceţi suc de urzică cu storcătorul de fructe şi să consumaţi suc de urzică câte 20 ml de 3 ori pe zi, împreună cu alte sucuri de legume sau fructe, în cure de 20-30 zile.
Usturoi în alimentaţie se poate consuma cât mai mult dar minimum 3-4 căţei zilnic.
-Se mai poate consuma ceai de sulfină, unguraş, vâsc, păducel, etc. se pot consuma câte 3-4 căni de ceai pe zi, sau se poate lua tinctură din una sau mai multe dintre plantele de mai sus, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi diluată în 100 ml apă.
În cazul în care aceste tratamente nu dau rezultate se va opta pentru tratamentul chirurgical.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment