-->

Astenia neurocirculatorie


Astenia neurocirculatorie, nevroza cardiacă, sindromul Da Costa.

Nu constituie o boală bine definită, ci un grup de simptome produse de tulburări funcţionale cardio-vasculare rezultate dintr-un dezechilibru vegetativ vagosimpatic.

Cauza tulburărilor vegetative o constituie alterarea controlului cortical asupra centrilor vegetativi hipotalamici. Agresiuni psihice din afară sau fondul psihic al pacientului care nu-i permite o adaptare corespunzătoare la problemele vieţii curente, constituie cauzele primare ale tulburărilor.

Simptomatologia este variată: dispnee, dureri precordiale, astenie, transpiraţii, ameţeli, tulburări care pot fi continue sau apar în crize. Anxietatea produsă de presupusa cardiopatie sau de pericolul morţii. Diagnosticul se stabileşte în general după excluderea unei cardiopatii organice. Uneori astenia neurocirculatorie însoţeşte o afecţiune cardiacă şi poate produce tulburări mai mari decât cardiopatia.
Tratament.


În acest caz doar tratamentul la psiholog este suficient.
Se pot face tratamentele naturiste de la astenie.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment