Astenia neurocirculatorie


Astenia neurocirculatorie, nevroza cardiacă, sindromul Da Costa.

Nu constituie o boală bine definită, ci un grup de simptome produse de tulburări funcţionale cardio-vasculare rezultate dintr-un dezechilibru vegetativ vagosimpatic.

Cauza tulburărilor vegetative o constituie alterarea controlului cortical asupra centrilor vegetativi hipotalamici. Agresiuni psihice din afară sau fondul psihic al pacientului care nu-i permite o adaptare corespunzătoare la problemele vieţii curente, constituie cauzele primare ale tulburărilor.

Simptomatologia este variată: dispnee, dureri precordiale, astenie, transpiraţii, ameţeli, tulburări care pot fi continue sau apar în crize. Anxietatea produsă de presupusa cardiopatie sau de pericolul morţii. Diagnosticul se stabileşte în general după excluderea unei cardiopatii organice. Uneori astenia neurocirculatorie însoţeşte o afecţiune cardiacă şi poate produce tulburări mai mari decât cardiopatia.
Tratament.


În acest caz doar tratamentul la psiholog este suficient.
Se pot face tratamentele naturiste de la astenie.
ViralNews
ViralNews

Sa râzi mult si des; sa câstigi respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor; sa obtii aprecierea criticilor corecti si sa înduri tradarea prietenilor ipocriti; sa apreciezi ceea ce este frumos si sa descoperi ce este mai bun în fiecare; sa lasi în urma ta o lume un pic mai buna, fie printr-un copil sanatos, fie printr-o bucata de gradina, sau printr-o conditie sociala îmbunatatita; sa stii ca macar un suflet a respirat mai usor pentru ca ai trait tu. Asta înseamna ca ai reusit. — Ralph Waldo Emerson

No comments:

Post a Comment