-->

Anemia

Alimentația este principalul element în tratamentul împotriva majorității formelor de anemie (mai ales cea feriprivă).
 Trebuie să fie bogată în alimente neprocesate și nerafinate, cât mai aproape posibil de starea lor naturală. în funcție de sezon și posibilități, căutați să consumați unele din următoarele sucuri de fructe, legume și verdețuri (sunt cele mai eficiente)

Toate formele de anemie se tratează identic. În primul rând se va depista care este cauza care a produs anemia şi se va îndepărta cauza după care se va administra un tratament naturist care poate rezolva această afecţiune.


Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: cais, cartof, cătină, cicoare, cimbrişor, cimbru, coacăz negru, coada calului, coada racului, creţişoară, lămâi, lemnul Domnului, lemn dulce, mazăre, măceş, măslin, mur, nuc, orz, ovăz, paltin, păpădie, pătrunjel, pătlăgeaua vânătă, pelin, portocala, prun, revent, roiniţă, rozmarin, schinduf, sfeclă roşie, sorbestrea, spanac, troscot, turtă, urzică, urzică mică, varză, viţa de vie, zmeur.
Se vor da sucuri de legume şi fructe cât mai multe obţinute atunci şi consumate foarte proaspete, înainte de a se oxida. Se va lua de asemenea polen de albine câte 20 g pe zi în 3 reprize. Se va avea grijă ca acesta să fie foarte bine mestecat în gură pentru că în caz că nu s-a mestecat se va elimina din organism prin fecale aşa cum s-a luat, pentru că organismul nu are cum să-l digere.
Se vor consuma de asemenea proteine animale care au acizi organici esenţiali foarte necesari organismului.
-Suc de orz verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.
-O cură cu ouă de prepeliţă poate să ajute la redresarea organismului.
-Ouă cu miere şi lapte zilnic.
-Mierea de mană. Este de culoare mai închisă, conţine de 4 ori mai mult fier, de 2 ori mai mult cupru şi de 14 ori mai mult mangan decât cea deschisă la culoare. Se pot consuma zilnic 100-150 g în cure de 20-30 zile.
-Lapte nefiert ci proaspăt muls în special de capră. Se poate consuma în orice cantitate.
-Ficat de diferite animale prăjit sau la cuptor. Se va consuma minimum 100 g pe zi, mai multe zile la rând. Se mai poate de asemenea folosi fiert.
Alimentaţia va fi pe lângă multe sucuri care dau suficiente vitamine şi oligoelemente şi suficientă cantitativ şi cu proteine suficiente. Se poate adăuga chiar grâu încolţit zilnic câte 100 g.
Tărâţe de grâu: se pune la fiecare cană de apă câte 2 linguri de tărâţe (ar fi bine să se pună în 2 litri de apă. Se pune seara şi dimineaţa se poate consuma această apă de pe tărâţe. Se poate consuma în cursul zilei până la 2 litri de asemenea apă. Se poate face cură timp de luni de zile cu beneficii foarte multe pentru organism, pentru că această apă conţine foarte multe vitamine şi o serie întreagă de minerale foarte utile organismului. Cine doreşte şi nu are contra indicaţii poate să adauge miere după gust.
Sunt doar câteva cele care le poate oferi pentru redresarea anemiei. Se mai notează şi

mişcarea în aer curat, sport, linişte interioară şi dacă se poate mulţumire sufletească.
-Rozmarin- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se indică să se ia câte 3 căni până la rezolvarea problemei.
-Schinduf (Trigonela foenum graecum) este indicat să se folosească seminţele care au o vastă arie de activitate în foarte multe afecţiuni, astenii nervoase, afrodiziac, etc. Se pune 1 linguriţă de pulbere de seminţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea călduţ în cursul zilei. Se poate prepara un vin din 20 g de seminţe măcinate, puse într-un litru de vin roşu. Se lasă timp de 10 zile agitând des, apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere după gust. Se poate folosi şi acesta ca afrodiziac sau antiinflamator, la tulburări digestive sau anemie.
-Sfeclă roşie. Sucul de sfeclă roşie este foarte bogat în săruri minerale, fosfor, fier şi vitaminele B1,B2 şi C. Se bea zilnic 100 ml de suc proaspăt după micul dejun şi cină.
-Troscot- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Reţeta 1: 2 linguriţe de troscot, 3 linguriţe de coada calului, 3 linguriţe de rizomi de pir, 2 linguriţe de cimbrişor şi 2 linguriţe de rizomi de obligeană. Se mărunţesc toate acestea şi se ia apoi 2 linguriţe din amestec şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi se bea fracţionat în 3 reprize înaintea meselor principale. Ceaiul exercită o puternică acţiune remineralizantă, creşte secreţiile gastro-intestinale, mărind apetitul şi secreţia biliară, ameliorând digestia. Este foarte util mai ales pentru refacerea după o boală infecţioasă.

Reţeta 2. Se va consuma mult ficat de vită sau pui făcut la grătar. Se consumă cu multă salată verde pentru că este foarte eficientă în acest caz. O dată la 2 zile luaţi spanac sub diferite forme şi zilnic praf de urzici. Acestea se macină şi se iau câte 1 linguriţă de praf. Se ţine în gură şi apoi se înghite după câteva minute cu apă. Se face zilnic acest lucru până la redresare. Se mai poate consuma suc de sfeclă roşie cu morcov în diferite cantităţi ca să vă placă la gust mai puneţi şi puţin suc de lămâie sau miere. Înlocuiţi zahărul din alimentaţie cu miere.

Reţeta 3. se pune 500 g de nucă măcinată (miez) într-un litru de alcool de 40 grade. Se lasă la temperatura camerei şi se agită des. După cele 15 zile strecuraţi şi ceea ce obţineţi se pune cu 3 litri de vin de bună calitate. Se adaugă 500 g de miere. Se agită bine şi se mai lasă timp de 5 zile. Se toarnă apoi în sticle de capacitate mai mică. Se păstrează sticlele bine închise. Se ia câte 50 ml dimineaţa la trezire, până la terminarea preparatului.

Plante bogate în fier: angelică, cătină, creţişoară, iarba şarpelui pelin. Se pot face ceaiuri.
Legume: pătrunjel, salata verde, spanac, sparanghel, ştevia, urzici.
Dintre fructe: caise, căpşuni, coacăze negre, piersici, prune, smochine.
Dintre produsele stupului: Apilarnilul, lăptişorul de matcă, mierea de albine, păstura, Propolis.

Preparat pentru astenie, anemie, surmenaj. Se pune 500 g stafide cu 100 g coji verzi de nucă şi 100g de zahăr. Se acopere apoi cu alcool alimentar de 40 grade. Se ţine timp de 30 zile fără să se umble la el. Se strecoară. Se poate lua zilnic câte 25 ml.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment