-->

Anchiloze

ANCHILOZE.

Prezente la cei cu afecţiuni cronice în mai mare sau mai mică măsură şi constau în imposibilitatea mişcărilor unui segment ale unei articulaţii. Mişcarea poate fi uneori foarte dureroasă sau în cazurile mai grave poate lipsi omul ne mai putând să mişte articulaţia respectivă.


Tratament (se va alege unul din cele de mai jos):
Pentru calmarea durerii:

-Apireven (venin de albine sub formă de unguent) care se găseşte la Apicola şi se aplică conform prospectului.
-Boicil forte (un preparat pe bază de spânz) cu care se va unge local. Se poate alege soluţia lichidă sau unguentul.
-Pell Amar (unguent) un unguent foarte util cu care se va putea unge local.
-Cataplasme locale cu foi de varză, de brusture, de nap, etc. acestea se vor aplica local şi în funcţie de rezultatele obţinute se lasă între 2-6 ore.
-Se va fierbe un ou tare apoi se taie pe lung şi se aplică cu tăietura pe locul dureros cât este fierbinte. De regulă o dată cu răcirea acestuia dispare şi durerea.
-Tinctură de untul pământului cu care se unge local.
-Băi calde cu diferite plante medicinale.

Pentru tratarea afecţiunii:
-Cataplasme cu oţet de mere cu sare, se aplică cel puţin pentru 4 ore în fiecare seară.
-Cataplasme cu foi de brusture local apoi se stă la soare pentru a transpira. Înainte se unge cu apă cu oţet de mere în proporţii egale.
-Cataplasme cu mămăliguţă fierbinte. Aceasta se va pune pe o bucată de pânză de mărimea necesară. Se pune în strat de 3-4 centimetri pe o bucată de pânză, iar pe partea pe care se aplică pe piele nu se pune decât tămâie pisată foarte fin şi aplicată în strat foarte fin sau mai bine aşa cum se pune sare pe o bucată de pâine cu unt. Se pune apoi cu partea cu tămâie pe piele, cât mai fierbinte se suportă (să nu ardă) şi se acopere cu ceva de lână pentru a menţine mai mult timp temperatura locală ridicată. Se face mai multe seri la rând.
O dată cu unul din cele de mai sus este bine să se facă şi gimnastică în măsura posibilităţilor. Nu trebuie forţat, dar se va face zilnic mişcare, pentru că fără mişcare nu se poate reface articulaţia.
De asemenea este foarte util masajul mai ales dacă acesta este făcut de către un bun profesionist.
Băile cu: paie de ovăz, coada calului, flori de fân sau alte plante medicinale aplicate zilnic pentru 30 minute sunt de mare ajutor în vindecarea mai rapidă a afecţiunii.
Se pot folosi de asemenea cataplasme cu argilă caldă care se aplică atât pe locul afectat cât şi pe coloana vertebrală. Sunt foarte eficiente mai ales dacă se moaie argila cu ceai mai concentrat din cimbru (ramuri înflorite- 4 linguri de flori mărunţite fierte timp de 2 minute în 500 ml apă)
Este bine ca în toate cazurile să se respecte regimul alimentar instituit pentru că în cazurile în care nu se respectă acesta se vor ivi foarte multe complicaţii, mai ales în cazul în care se iau şi medicamente concomitent cu tratamentele acestea.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment