-->

Amnezia

Amnezia.

Tulburarea de memorie caracterizată prin incapacitatea fixării şi evocării faptelor trăite: pierderea totală sau parţială a memoriei.

-Anterogradă sau de fixare este forma cea mai frecventă şi mai înseamnă pierderea posibilităţii de a reţine faptele noi.
-Retrogradă sau de evocare, caracterizată prin lipsa capacităţii de reproducere sau de recunoaştere a faptelor anterioare.
Sunt în majoritatea lor mixte adică antero-retrograde.
Amnezia lacunară se caracterizează prin imposibilitatea bolnavului de a-şi aminti unele perioade din viaţă.
Amnezia apare în traumatisme cranio-cerebrale, epilepsie, arterioscleroză cerebrală, demenţă, isterie, stări tensionale, abuz de alcool, etc.

Tratament:
La această afecţiune de un real ajutor este suplimentarea alimentaţiei cu vitamine naturale în primul rând. Se indică:
-Cura de grâu încolţit.
-Cura de suc de orz verde.
-Cura de polen.
-Cura cu lăptişor de matcă.
-Sucuri naturale din legume şi fructe zilnic.
Plante medicinale utile: angelică, cicoare, ciuboţica cucului, coada calului, coada şoricelului, ginko-biloba, ginseng, leurdă, păducel, roiniţă, rozmarin, usturoi, vâsc, veronică.
Angelică- se poate folosi orice parte a plantei dar cea mai puternică este rădăcina- 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se vor pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte utilă în tratarea oricărei forme de amnezie. Se poate lua o perioadă foarte lungă de timp.
Tinctură- 10 picături de 3 ori pe zi puse în 250 ml apă.
Păducel- frunzele şi florile sunt mai puternice ca fructele. 2 linguriţe de frunze şi flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară, Se vor consuma 3 căni pe zi. Fructe- 4 linguriţe se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute apoi se strecoară. Se vor putea consuma câte 3 căni pe zi.
Ambele sunt foarte utile în tratarea lapsusurilor de memorie.
Mai puternică este însă tinctura care se va putea lua câte 10-20 picături de 3 ori pe zi diluată la 100 ml apă.
Vâsc- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă şi se lasă peste noapte (12 ore) la macerat în apa la temperatura camerei. Dimineaţa se strecoară fără să se încălzească. Se pot consuma 2-3 căni de ceai. Este foarte indicat datorită faptului că ajută la refacerea circulaţiei sângelui la nivelul capilarelor.
Se poate folosi şi tinctura câte 10-20 picături de 3 ori pe zi, puse în 100 ml apă.
Veronica- 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se strecoară după ce a fost acoperit timp de 10 minute apoi se consumă seara la culcare 1 cană.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment