-->

Amigdalita acuta

AMIGDALITA ACUTĂ.

Inflamaţia acută a amigdalelor, de cele mai multe ori cauzată de microbi, viruşi, ciuperci, dar şi de banale expuneri la frig sau de consumul unei îngheţate mai reci şi cu poftă.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: brad (conuri sau muguri-decoct sau sirop), buberic (infuzie din plantă), busuioc (infuzie din plantă), cartof (extern se aplică cartof fiert pasat şi pus pe o pânză compresă), căpşun (indicat pentru că acesta conţine acid acetilosalicilic şi este foarte uşor acceptat de către copii- se poate folosi la fel de bine sirop sau dulceaţă din căpşuni), ceapă( se consumă crudă intern şi extern se aplică ceapă coaptă în cuptor caldă), cerenţel (este indicat intern 2-3 decocturi din rădăcină pe zi), coacăz negru (fructe ca atare, suc, sirop, gem, etc), coada calului (intern pentru remineralizare şi extern se aplică cataplasmă caldă), creţuşcă(infuzie din plantă), crin alb (decoct- se poate aplica şi extern şi de asemenea se poate consuma şi intern), gălbenele(flori-intern infuzie), iarbă neagră (intern- plantă infuzie), iasomie(flori-intern infuzie), lămâi (suc introdus în orice alt lichid şi este mai eficient cu miere), lichen( decoct din plantă), măr( intern sub orice formă şi extern măr pasat fiert aplicat pe amigdale cu ajutorul unui pansament), mur (decoct din frunze atât intern cât şi extern iar intern se mai pot adăuga fructele sub ori ce formă), muşeţel (decoct -din flori atât intern cât şi extern), năprasnic (plantă -infuzie intern), nuc (frunze-decoct intern şi extern), pătlagină (plantă- infuzie sau sirop intern şi extern infuzie), pătrunjelul câmpului (plantă sau rădăcină-decoct intern), porumb (decoct din mătase intern şi extern aplicată o mămăliguţă făcută din făină aplicată caldă), secară (intern decoct din seminţe şi extern sub formă de cataplasme din făină), smochin (fruct intern şi extern), sorbestrea (infuzie din plantă intern), tei ( infuzie din flori intern), toporaş(decoct din rădăcină intern şi extern), turiţă mare(plantă infuzie-extern şi intern), vulturică (decoct din plantă intern), zmeur (fructe intern şi frunze decoct extern).
Se pot lua 2-3 ceaiuri intern pe zi. De asemenea se poate face inhalaţie.
Dintre cele mai utile notăm următoarele tratamente:


Coajă de salcie gargară. Se vor pune 2 linguriţe de coajă de salcie măcinată la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se face gargară de 2-3 ori pe zi.
Se mai poate folosi ceai de troscot. Câte 2 ceaiuri pe zi.
Extern comprese calde sau cataplasme cu una din plante. Foarte util este cataplasma cu cartof fiert transformat în pastă ca la pireul de cartofi care se aplică extern.
Se mai poate pune petrol pe o bucată de zahăr cubic şi se va suge în gură apoi se înghite.
În cazurile infectate se va aplica tratamentul cu tinctură de propolis 30 %. Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai mici de teren.
Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.
Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment