Alcoolismul cronic
ALCOOLISMUL CRONIC.
Putem spune ca o persoana sufera de alcoolism, atunci cand aceasta nu poate sa renunte la consumul de alcool, chiar daca doreste acest lucru. Alcoolismul are o componenta emotionala puternica, in sensul ca in aceasta afectiune exista o dependenta fizica dar si psihica legata de consumul de alcool.
Alcoolismul este caracterizat printr-o dorinta exacerbata de a consuma alcool, care poate fi extrem de puternica si care poate avea un impact negativ asupra vietii in general. In timp, sunt necesare cantitati tot mai mari de alcool pentru a satisface aceste pofte (pentru ca acesta sa-si faca efectul). Persoanele care sufera de alcoolism, pot prezenta iritabilitate, tremor sau alte simptome (de sevraj), in momentul in care incearca sa renunte la consumul de alcool.
Plante ce se pot folosi: anghinare, ardei iute, ceapă, cimbru, luminiţa nopţii, mentă, pătrunjel, pedicuţă, praz, revent, salcie, varză.
Trebuie cunoscut faptul că alcoolul este un solvent care curăţă arterele şi venele, consumat în cantităţi mari acesta tinde să dizolve inflamaţiile din vene, dar totodată produce leziuni ale inimii, ajută la mărirea inimii şi la producerea de cicatrice ale inimii. În plus este vasoconstrictor ceea ce face ca vasele de sânge mai mici să se spargă- din această cauză cei care consumă mult alcool au nasul roşu, pentru că li se sparg vasele de sânge capilare.
Consumul exagerat de alcool este cel mai nociv pentru ficat pe care-l distruge şi prin aceasta contribuie la dereglarea întregului organism.
Se pun 1 lingură de frunze de salcie şi 1 lingură de mâţişori de salcie albă (Salix alba) la 200 ml lapte. Se fierbe 5 minute apoi se strecoară. Se dă se bea în cazul intoxicaţiei etilice.
Se va căuta să se ia ceaiuri din pedicuţă 2 linguriţe de plantă mărunţită se va pune la 250 ml de apă. Se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi . Se poate îndulci cu miere. După o perioadă nu va mai putea consuma nici o băutură alcoolică. Se poate face şi o infuzie dintr-o linguriţă de plantă care se pune la 125 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă întreaga cantitate la 1 oră de la micul dejun. Se face timp de 6-8 zile.
-O altă metodă constă în prepararea unei tincturi de ardei iute care se va injecta prin dop (este foarte important ca cel care va folosi să constate că dopul este intact) în prima sticlă doar 2 cm de tinctură la 500 ml de ţuică. A doua zi se va face acelaşi lucru dar de data aceasta se va mări doza la 3 cm, apoi zilnic se va mări cu câte un cm până când cel care obişnuia să consume alcool nu mai poate consuma. Este una dintre metodele destul de sigure.
-Se va consuma varză roşie tocată mărunt sau chiar suc de varză roşie, câte 100ml de 3 ori pe zi cu puţin ulei de floarea soarelui.
-Dimineaţa se face un ceai de Pedicuţă din 2 linguriţe de plantă mărunţite puse la 250 ml apă clocotită. Se consumă imediat la trezire şi la 7-10 zile dacă se consumă zilnic doar o cană pe zi omul respectiv nu va mai putea consuma alcool.
-Infuzie de ameţi de salcie 1 linguriţă pus la 250 ml apă clocotită, acoperită apoi 10 minute, strecurată. Se beau 3 căni pe zi.
-Câteva linguri de miere date des de mai multe ori pe zi, fac ca omul respectiv să nu mai poată consuma alcool.
-Cătina (Hippophae rhamnoides)- 2 linguri de fructe zdrobite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute. Se strecoară. Se bea toată cantitatea în cursul zilei.
-O cafea caldă-tare şi ne îndulcită trezeşte din beţie.
-Cimbru- ceai de cimbru băut câte 3 căni pe zi.
-Revent- ajută prin faptul că după câteva zile de consum al acestuia nu mai suportă omul alcoolul.
-Varza în special crudă sau suc, dar şi salată în amestec cu alte ingrediente ajută la dezobişnuirea de alcool.
-Se mai poate prepara un ceai din: 50 g de rădăcină rasă de pătrunjel, 1 g coajă de grepfruit, 1 g coajă de portocală. Se adaugă 1 litru de apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se îndulceşte cu miere şi se bea câte o linguriţă dimineaţa pe ne mâncate: Se mai poate da infuzie de pătrunjel 50 g la un litru de apă. Se iau 2-3 căni pe zi.
-Ceai din: anghinare, mentă, albăstrele, coada şoricelului, fructe coriandru, fructe cătină. Se pun în părţi egale. Se ia 1 lingură care se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi din acest ceai.
-Un pumn de cimbrişor se va pune peste 250 ml apă clocotită. Se lasă 10 minute. Se strecoară. Se poate consuma zilnic câte o lingură din 15 în 15 minute.
-Decoct de praz- 6 tije de praz se pun la 1 litru de apă. Se fierb timp de 1 oră. Se beau 3 căni pe zi în tratamente de lungă durată.
Există la orice magazin care vinde produse naturiste sau plante medicinale o serie de ceaiuri sau tincturi care sunt special făcute pentru a nu se mai putea consuma alcool.
Fito-Antialcool Forte- tot de la magazinele naturiste
Antialcool- 30 picături seara şi 30 dimineaţa.
În momentul în care nu se mai consumă alcool se va face un examen medical complex pentru a se vedea ce afecţiuni mai sunt în organism (nervi, ficat, etc).
În cazul alcoolismului cronic se urmăreşte restabilirea funcţionării organismului şi deci se impune să se verifice ce anume din organism nu funcţionează la parametrii normali şi se vor lua măsuri de tratament în aceste cazuri.
În primul rând este vorba despre sistemul digestiv şi mai ales despre funcţionarea corectă a ficatului. Se poate interveni cu foarte multe ceaiuri din plante medicinale.(anghinare, armurariu, etc).
Se recomandă deci un regim sărac în grăsimi şi colesterol în care vor trebui să predomine în special se indică pastele făinoase şi vitaminele.
Tulburările nervoase vor fi şi ele combătute dacă există în funcţie de simptomele prezente.
Polinevrita alcoolică, sindromul Korsakov, poliencefalita hemoragică, stările neurotice, în special iritabilitatea crescută şi se va trata ca o nevroză. De asemenea sistemul neuro-vegetativ va fi şi el verificat şi se vor lua măsuri pentru redresare. Psihozele alcoolice care sunt susceptibile tratamentului psihiatric. Stările confuzionale, onirice, paranoide au parte de asemenea de un tratament de specialitate. În formele delirante singurul tratament care se poate face este cel care se face în spitalele de specialitate, pentru că trebuie ca bolnavul să fie în permanenţă sub supraveghere medicală severă, în caz contrar se poate ca tratamentul să nu fie eficient, pentru că în general aceşti bolnavi nu sunt deloc cooperanţi şi au tendinţa de a consuma alcool.
Există în comerţ gelule de Luminiţa nopţii. Se vor lua 4-6 pe zi în cure zilnice până la vindecarea de dependenţa de alcool.
Preparaţi în casă:
-1 linguriţă de ardei iute mărunţit sau chiar dat prin râşniţa de cafea pentru a-l transforma în praf (din ardei iute uscat) se amestecă cu 2 linguriţe de Pedicuţă, 2 linguriţe de cimbru, 2 linguriţe de rădăcină de pătrunjel mărunţit, 1g coajă de grepfruit şi 1 g coajă de portocală. Se pun în 200 ml alcool de 40 grade. Se ţin 15 zile. Se strecoară şi se vor lua câte 10 picături de 3 ori pe zi. Se poate pune şi în mâncare.
-Se fierbe într-un litru de apă, până ce lichidul se reduce la jumătate 50 g de pătrunjel cu 1 g coajă de grep şi 1 g coajă de portocală şi înainte de a se stinge focul se pune şi o linguriţă de Pedicuţă. Se strecoară. Se îndulceşte cu miere polifloră şi se ia în fiecare dimineaţă pe ne mâncate câte 1 linguriţă. Se poate face acest lucru cât este nevoie.
0 comentários:
Post a Comment