Albuminurie
ALBUMINURIE.
Urină tulbure (albuminurie). Urina tulbure sau albuminurie este o afecțiune patologică în care în urină există un exces de proteine (albumina). Albumina este un tip de proteină din plasmă găsită în urină, însă aceasta se găsește în cantitate mai mare la pacienții cu boală renală.
Persistența urinei tulbure (albuminuriei) indică faptul că rinichii nu mai funcționează cum trebuie și din cauza aceasta albumina ajunge în urină. Așadar, două teste pozitive pentru albumină în urină pe parcursul mai multor săptămâni, indică albuminurie persistentă, acesta fiind un prim semn al bolii renale diabetice. Alte cauze ale albuminuriei sunt tensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă, sindrom metabolic sau leziuni renale de sindrom nefrotic. Chiar și fără aceste boli, având în urină valori mai mari de albumină decât cele normale, arată că exisă un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.
In mod normal urina nu este cu albumină, decât în cazurile de boală. In acest caz în funcţie de starea bolnavului, la început se va consuma exclusiv doar lapte ca hrană 2-3 zile. Este bine să notăm aici faptul că nu tot laptele este la fel de util. Cel mai util este laptele de capră, dar în lipsa lui se poate consuma orice alt lapte. Important este însă faptul că este foarte bine ca acesta să fie consumat nefiert. Adică aşa cum se mulge şi cât mai aproape de data când s-a muls.
Spunem faptul că laptele prin fierbere rămâne fără enzime şi în organism vor rămâne o serie de mucozităţi, care nu vor putea fi asimilate pentru că toate enzimele din lapte sunt distruse la peste 50 de grade. Laptele care este în alimentară şi scrie pe el pasteurizat, înseamnă că a fost supus unui tratament termic, dar odată cu acesta s-au distrus şi enzimele care există în el. Ne mai existând enzime nu se mai poate asimila în totalitate şi in loc să ajute organismul mai rău îl afectează prin multele mucozităţi care vor rămâne în organism.
Se mai poate consuma de asemenea lapte prins. Acesta se va face din lapte nefiert în care se va pune sucul de la o lămâie. Se va lăsa timp de 24 ore, după care se va agita, (amesteca) şi se poate consuma. Acesta este mult mai activ şi util totodată pentru că are în componenţă o serie de bacterii foarte utile pentru refacerea florei intestinale necesare unei bune funcţionări a organismului.
După primele zile, se vor putea consuma: pâine, carne albă- preferabil fiartă, orez, fructe preparate cu lapte şi alte alimente în funcţie de starea de sănătate a fiecărui bolnav în parte.
Plantele medicinale care se indică sunt: brustur, coada calului, fasole, feciorică, morcov, porumb, ridiche, troscot, ţelină, varză, vâsc.
· Fasole (teci) acestea se mărunţesc sau chiar se macină cu râşniţa de cafea. Se va lua un vârf de cuţit sub limbă şi se va ţine pentru 10 minute apoi se va înghiţi cu puţină apă. Sau se va pune o linguriţă de praf, la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se poate consuma de trei ori pe zi câte un astfel de ceai.
· Feciorică (Herniaria glabra), conţine saponine, cumarine, etc. Se va pune o linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml de apă. Se va fierbe timp de 5 minute, se strecoară. Se poate consuma 3 ceaiuri pe zi.
· Ridiche, se va consuma la orice masă, indiferent de ce soi este pentru că toate sunt utile.
· Brusture (Arctium lappa) se indică celor care au lipsă de poftă de mâncare pe lângă afecţiunea de bază şi au şi suferinţe cu plămânii sau alte afecţiuni. Se va lua o cantitate de 2 linguriţe de rădăcină de brusture care se va fierbe timp de 10 minute în 500 ml de apă. Se strecoară şi se consumă în cursul unei zile.
Sunt indicate sucurile de morcov împreună cu varză zilnic minimum 600 ml, consumate în trei reprize înainte de mesele principale, câte 200ml o dată.
Este interzis consumul alcoolului, vin, etc.
După ce situaţia va reveni la normal este bine ca din când în când să se mai facă un control pentru a evalua starea de sănătate şi a nu mai avea surprize.
Dintre produsele stupului aici menţionăm apilarnilul cu care este foarte bine dacă se va face o cură de 20 de zile. Se vor lua câte 2 tablete la fiecare masă.
De asemenea păstura este şi ea foarte indicată să se consume 20-30 zile zilnic.
La fel de bine se poate administra polen de albine, care se va lua câte 1 linguriţă dimineaţa, la trezire şi una înainte de masa de seara cu 15 minute înainte. Se va mesteca foarte bine în gură înainte de a se înghiţi pentru că organismul uman nu are posibilitatea să digere echina care înveleşte acest produs. Se va putea lua şi acesta sub formă de cură de 20 de zile zilnic.
Se va respecta în toate cazurile dieta alimentară impusă de medicul specialist. Fără a respecta această dietă este imposibil să se vindece sau cel puţin să se amelioreze situaţia.
0 comentários:
Post a Comment