-->

Afrodisiace

Afrodisiace.

Un medicament afrodisiac este o substanță care crește libidoul atunci când este consumat.
Afrodisiacele sunt distincte de substanțele care abordează problemele legate de fertilitate sau funcțiile sexuale secundare (disfuncții sexuale), cum ar fi disfuncția erectilă .



Numele provine din limba greacă ἀφροδισιακόν, aphrodisiakon , adică „sexuale, afrodisiac“ din aphrodisios , adică „referitoare la Aphrodite “, zeița dragostei. Substanța opusă este un anafrodisiac .

Se pot folosi următoarele plante medicinale: angelică, avocado, banane, cafea, ceapă, cimbru, ciocolată, coriandru, cuişoare, fistic, fructe de mare, ghimber, ginseng, lemnul Domnului, leuştean, linte, măcriş, menta, miere, morcov, năsturel,nuci, nucşoară, ouă, pere, piper, roşii, rozmarin, salvie, schinduf, sparanghel, şampanie, ţelină, usturoi, vanilie, vin roşu, .

-Angelica- este indicată în special pentru faptul că ajută la dispariţia anxietăţii şi durerilor în special în zona genitală, în plus mai conţine o serie de substanţe care ajută la desfăşurarea actului sexual, deoarece această plantă contribuie la producerea de hormoni. Se poate lua sub formă de praf fin măcinat cu râşniţa de cafea. Se indică câte un vârf de cuţit de 3 ori pe zi. Cele mai eficiente sunt prafurile produse din rădăcină sau chiar seminţe. Se poate de asemenea da sub formă de ceai făcut din 1 linguriţă de plantă mărunţi-tă pusă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate de asemenea pune într-un litru de vin 10-20 g de plantă. Se ţine apoi timp de 10 zile şi se strecoară. Se poate apoi consuma câte 50 ml de 3 ori pe zi înainte de mese.
-Avocado- este socotit fructul iubirii, pentru că acesta conţine o substanţă numită bromocriptină care este considerat un puternic tonic sexual. Se poate consuma ca orice fruct. Se poate însă pune în alcool alimentar de 70 grade 100 g de fruct mărunţit la 500 ml alcool. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând des. Se strecoară şi se pune în sticle mici. Se poate lua câte 1 linguriţă diluată în 100 ml apă. Se poate însă pune tot 1 linguriţă din această tinctură la 1 pahar de vin roşu. Efectul este foarte puternic şi se menţine în timp de 24 ore. Poate că este cea mai eficientă metodă.
-Bananele- sunt extrem de bogate în potasiu şi acesta este necesar pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi muscular. Fără aceste sisteme nu se poate desfăşura actul sexual. Deci este indicat să funcţioneze foarte bine ambele sisteme. Se consumă fructul.
-Cafeaua- se crede că cinci căni de cafea sunt unul dintre cele mai puternice afrodisiace, dar din păcate nu poate fi folosit şi de cei care au tensiunea mare. Nu este de asemenea indicat să se depăşească această doză. (Au stabilit în urma unui studiu Suedezii).
-Ceapa- este folosită încă din antichitate pentru a îmbunătăţii performanţele sexuale. Această legumă face să crească nivelul colesterolului „bun”. Acest lucru este foarte util pentru că dacă se consumă ceapă se fereşte de boli de inimă şi inima funcţionează mai bine şi de asemenea circulaţia sângelui poate să se facă mult mai uşor dacă arterele sunt mai curate şi actul sexual poate fi produs. În cazul obturării vaselor de sânge nu se mai produce nici un act sexual. Potenţa este strâns legată de circulaţia corectă a sângelui.
Se poate face suc de ceapă 200 ml cu 100 g miere şi din acest amestec (ţinut la rece în vas închis) să se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi înainte de mesele principale. Ajută şi la cei cu afecţiuni la inimă sau tensiune ridicată, ca şi tuturor care au afecţiuni ale vaselor de sânge.
-Cimbru- este o plantă cu miros plăcut care se poate pune în orice alimente şi să se gătească fiind socotit unul dintre cele mai inofensive şi eficiente afrodisiace. Se poate face şi vin cu cimbru (10-20 g la litru- se ţine 10 zile) se va servi în acest caz câte 50 ml o dată maximum.
-Ciocolata- este unul dintre cele mai folosite afrodisiace. S-a folosit şi ea de sute de ani. Montezuma înainte de a-şi vizita haremul consuma ciocolată( de fapt cacao). Se poate consuma o dată 100 g de ciocolată, preferabil cea amară.
-Coriandru- se pune la vinuri pentru a le transforma în vinurile dragostei. Nu se foloseşte numai pentru aroma deosebită ci şi pentru efectul său euforizant. Se pune 20 g de boabe mărunţite la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml seara sau când aveţi nevoie.
-Cuişoarele- sunt indicate ca aromatice şi pentru calmarea durerii. Stimulează de asemenea la nivelul glandelor senzitive percepţia şi aduc anestezierea în cazul în care este nevoie de calmarea durerii. De asemenea sunt indicate pentru stimulează o serie de procese la nivel celular. Se pun în vin roşu 20 de cuişoare şi o nucşoară la 1 litru de vin. Se ţin apoi timp de 10 zile şi se strecoară. Se bea câte 50 ml de vin pe zi. Se poate face cu o serie de alte plante combinaţii.
-Dovleac- Se indică în special pulpa de dovleac turcesc fiartă sau coaptă şi servită cu miere. Se poate consuma în orice cantitate se doreşte. De asemenea se pot face o serie de preparate culinare cu el fiert sau copt, în funcţie de preferinţă.
-Fistic- la arabi acesta era şi mai este încă folosit în cazurile de impotenţă. Se folosesc seminţe ca desert şi se pot consuma în diferite preparate chiar cu miere fiind mai eficiente cu miere, căreia îi dă o aromă deosebită. De asemenea se poate pune în vin 20 g la 1 litru. Se ţine 10 zile, apoi se strecoară. Ca orice vin este indicat 50-100 ml o dată. Nu este bine să se depăşească această doză.
-Fructele de mare-(scoici, crabi, etc) este cunoscut încă din antichitate efectul acestora asupra aparatului sexual pe care-l stimulează şi conţine foarte mult iod care ajută stimulând glanda tiroidă să producă tiroxină, care este necesar pentru reglarea metabolismului şi dorinţa sexuală. Scoica conţine de asemenea zinc care combate impotenţa. Se pot consuma ca aliment în diferite moduri de preparare.
-Ghimber- este socotit în orient drept planta virilităţii şi este folosită foarte mult ca afrodisiac, încă din cele mai vechi timpuri. Se poate pune 10 g la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile şi apoi se strecoară. Se consumă apoi 50-100 ml o dată. Se poate folosi şi în alte combinaţii.
-Ginseng- este nu numai un tonic general al organismului ci şi un stimulent sexual, un afrodisiac şi un promotor al fertilităţii. Se indică să se ia 3 capsule pe zi vreme mai lungă pentru efectele de refacere şi ca tonic al aparatului sexual. Se poate face şi din rădăcină pusă în ţuică şi apoi băută ţuica (50 ml o dată).
-Lemnul Domnului- se poate pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Este util în cazurile când este diminuată dorinţa şi se doreşte stimularea ei.
-Leuştean- se pune 50 g de rădăcină mărunţită la 1 litru de vin. Se lasă timp de 10 zile apoi se strecoară şi se poate pune şi 200 g de miere. Este indicat femeilor care doresc să-şi amplifice dorinţa. Se consumă câte 50 ml de asemenea vin. Se poate combina şi cu puţină nucşoară, caz în care este mai eficient.
-Linte- a fost socotit de secole ca alimentul erotic prin excelenţă. Acesta îmbunătăţeşte tonusul la nivelul organelor genitale. Conţine din abundenţă vitamina E, care este esenţială, pentru că are proprietatea de a reface energia sexuală şi de a stimula potenţa. Se poate consuma ca aliment în diferite reţete culinare.
-Măcriş- se consumă doar proaspăt ca să aibă efect, prin fierbere are efect mult mai mic, probabil şi datorită faptului că se distrug multe vitamine. În vin sau ţuică de asemenea efectul este minor.
-Menta- La greci era considerată unul dintre cele mai puternice afrodisiace mai ales în combinaţie cu cimbru. Se fierbe şi se dă sub formă de infuzie cu efect afrodisiac.
- Mierea- în special amestecată cu nucşoară trezeşte dorinţele. Se poate consuma 2-3 linguri.
-Morcovii- sunt sursa cea mai utilă pentru complectarea organismului cu vitamina A care îmbunătăţeşte activitatea sexuală. În plus poate preveni cancerul de prostată. Cel mai indicat este să se folosească sub formă de suc în orice cantitate. Notăm aici faptul că frunzele şi seminţele morcovilor se pot pune în vin. La 1 litru de vin se pun 20-50 g de frunze mărunţite şi seminţe. Se lasă apoi timp de 10 zile şi se strecoa-ră. Se îndulceşte cu miere. Este foarte eficient. Să nu uităm că foarte multe plante cu numele de sculătoare sunt asemănătoare cu morcovul şi de asemenea morcovul sălbatec este unul dintre cele mai puternice afrodisiace bărbăteşti.
-Năsturel- din plantă proaspătă se stoarce sucul şi se amestecă cu lapte pentru stimularea funcţiei sexuale.


-Nuca- ca şi alunele sunt asociate cu abundenţa şi fecunditatea şi este un aliment cu o serie de proprietăţi, atât prin conţinutul bogat în vitamine cât şi datorită faptului că conţine iod care ajută la glanda tiroidă şi prin aceasta măreşte pasiunea. Se poate consuma simplă aşa cum este sau în diferite preparate culinare.
-Nucşoara- era socotită încă din cele mai vechi timpuri ca unul din componentele licorilor afrodisiace. Este singurul care nu lipseşte din nici o reţetă. Cu vin roşu este excepţional. Se pune 10-20 g de nucşoară măcinată la 1 litru de vin şi se lasă timp de 10 zile, timp în care se agită puternic de mai multe ori pe zi. Se strecoară şi apoi se poate consuma câte 50 ml de vin de câte ori aveţi nevoie. Se poate face şi cu puţine cuişoare 2-5 g şi 5 g de scorţişoară fiind cel mai puternic. Sau se poate face cu ghimber în părţi egale.
-Ouăle- contribuie la buna funcţionare a aparatului sexual datorită marii bogăţii în proteine şi aminoacizi esenţiali. O cură de ouă este un lucru care poate să contribuie la dispariţia diferitelor tulburări sexuale şi se poate face foarte uşor. Acestea influenţează tonusul organelor sexuale. Se poate face o cură însă în acest caz trebuie să discutaţi cu medicul curant să nu aveţi cumva o afecţiune a ficatului care ar putea să fie contraindicată o asemenea cură, indiferent că sunt ouă de prepeliţă, de găină sau alte păsări.
-Pere- sunt unele dintre afrodisiacele simple care nu produc nici un efect secundar şi se pot lua în orice cantitate suportă organismul. Se poate însă folosi şi în diferite preparate culinare fierte, coapte sau în alte moduri în funcţie de ingeniozitatea gospodinelor.
-Piersicile- au un puternic efect afrodisiac, pentru că acestea conţin vitamina A care stimulează funcţia tiroidei şi producerea progesteronului şi în felul acesta ajută la viaţa sexuală. Se pot consuma ca fructe crude sau în diferite preparate.
-Piperul- este un stimulent imediat. Se pisează câteva boabe (2 linguri la litru) şi se pun la 1 litru de vin alb. Se ţin 8 zile. Se bea 50 ml pentru a pune sângele în mişcare. Este interzis la cei cu varice, hemoroizi şi stomac sensibil.
-Roşiile- au fost numite deseori merele dragostei deoarece sunt foarte bogate în vitamina C care ajută la formarea hormonilor sexuali. Conţine însă şi pectine care ajută la senzaţie de saţietate şi nu vă lasă să vă îngrăşaţi. Vitamina C mai este şi în ardei graşi, brocoli, germeni de varză de Bruxelles, portocale, lămâi, fructe de pădure, zmeură, etc. sunt indicate numai crude sau sub formă de suc proaspăt stors, nu bulion, când nu mai sunt aşa de eficiente.
-Rozmarin- tonic şi afrodisiac. Se indică să se facă băi. Se poate pune şi 20 g de plantă pentru 10 zile la 1 litru de vin. Se va da în acest caz câte 50 ml o dată. În cantitate mare această plantă produce ameţeli şi spasme, deci nu consumaţi mai mult.


-Salvia(Salvia officinalis)- se pune 8-10 linguri de plantă măcinată la 1 litru de vin alb. Se ţin timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se bea după fiecare masă câte 2 linguri.
-Schinduf (Trigonela foenum graecum) este indicat să se folosească seminţele care au o vastă arie de activitate în foarte multe afecţiuni, astenii nervoase, afrodisiac, etc. Se pune 1 linguriţă de pulbere de seminţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea călduţ în cursul zilei. Se poate prepara un vin din 20 g de seminţe măcinate, puse într-un litru de vin roşu. Se lasă timp de 10 zile agitând des, apoi se strecoară şi se îndulceşte cu miere după gust. Se poate folosi şi acesta ca afrodisiac sau antiinflamator, la tulburări digestive sau anemie.
-Sparanghelul- este o sursă de potasiu, fosfor, calciu şi tonifică organismul contribuind la o bună funcţionare a rinichilor şi a tractului urinar şi prin aceasta şi la o viaţă sexuală activă. Se poate folosi în diferite preparate culinare sau sub formă de infuzie, caz în care se va pune 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi.
-Salvie- se foloseşte sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Se poate pune 10-20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi. Se indică în special la femei, dar şi bărbaţii pot beneficia de acest vin.
-Scorţişoară- se foloseşte sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Se poate pune 10-20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi.
-Struguri- se indică folosirea lor sub formă de cură, în special din must câte 200 ml de 3 ori pe zi.

-Şampania- este indicat ca un bun stimulent atât fizic cât şi psihic şi tradiţional.
-Ţelina- a fost considerată leguma virilităţii. De fapt în urma studiilor s-a stabilit că are mai mare efect asupra fertilităţii. Este însă o adevărată mină de vitamine care nu ar trebui să lipsească. se foloseşte sub formă de infuzie din 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se acopera pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate folosi îndulcit cu miere. Se beau 2-3 căni pe zi. Se poate pune 10-20 g de plantă mărunţită la 1 litru de vin. Se ţine timp de 10 zile, apoi se strecoară. Se poate folosi câte 50 ml de vin de 3 ori pe zi. Se poate folosi atât rădăcina, frunzele, cât şi seminţele. Proaspăt sau în diferite combinaţii sau preparate aceasta stimulează libidoul şi intervine favorabil în creşterea potenţei.
-Usturoiul- se cunoaşte valoarea afrodisiacă a acestuia, încă din cele mai vechi timpuri, dar astăzi nu mai este la modă, pentru mirosul puternic care-l are. Este deosebit de activ mai ales folosit în cure de lungă durată, care dau întotdeauna rezultate, nu imediat dar de durată.
-Vanilia- se poate pune în diferite preparate culinare. Este în special aici vorba despre simţul olfactiv. Dar se pare totuşi că este un afrodisiac foarte eficient.
-Vinul roşu- consumat în cantităţi moderate acesta este un excelent afrodisiac. Ceea ce este foarte important este faptul că efectul acestui vin ţine 24 ore şi deci nu este de neglijat. Condiţia este însă să fie de bună calitate şi să nu se depăşească cantitativ.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

2 comentários:

  1. Mutumesc pentru informatii. Mi-a fost de folos acest articol.Astept si alte comentarii despre acest subiect.

    ReplyDelete
  2. EXTRAORDINAR DE BUNE SI EFICIENTE RETETE. MULTE DINTRE ELE INCERCATE SI CU REZULTATE FOARTE BUNE. m-AR INTERESA O RETETA PENTRU FISTULA PERIANALA. MULTA SANATATE.

    ReplyDelete