-->

Afonia functionala

AFONIA FUNCŢIONALĂ.
Poate fi produsă involuntar, printr-un proces de inhibiţie corticală (isterie sau în urma unei spaime puternice) sau voluntar (pentru a inspira milă sau a realiza un interes oarecare).

Pentru prima categorie se întrebuinţează metode de sugestie care pot rezolva afecţiunea.
O pot face părinţii sau un cadru specializat în aceste probleme.
Se poate de asemenea spune bolnavului că se va vindeca cu ajutorul unei intervenţii, chiar un anumit tratament fără importanţă care, dar care să fie prezentat ca un tratament foarte eficient.
O altă metodă valabilă, atât pentru afoniile involuntare cât şi pentru cele voluntare constă în asurzirea ambilor urechi, în timp ce bolnavul este pus să citească sau să numere.
Când este complect asurzit, vocea redevine normală: asurzirea scade apoi treptat până ce bolnavul însuşi îşi aude glasul. Constatarea de către bolnav a propriei voci timbrate asigură vindecarea.
Înainte însă de orice tratament se va consulta medicul specialist ORL care va pune diagnosticul corect şi unde este cazul va trebui să intervină pentru redresarea situaţiei. Se va verifica dacă nu există modificări fiziologice, care vor fi redresate de medicul specialist).

Se poate încerca un tratament cu următoarele plante medicinale: ardei iute (în alimentaţie), brâncuţă (ceai 2-3 căni pe zi-infuzie din 2 linguriţe la 250 ml apă), cais (se pot consuma fructe proaspete, sirop, compot, etc), hrean (se poate da rădăcină rasă cu miere în părţi egale.
Se va da câte 1 linguriţă o dată, de mai multe ori pe zi), turiţă mare (ceai infuzie-2-3 căni pe zi), ţelină (suc din rădăcină sau frunze şi de asemenea se poate folosi la orice mâncare), valeriană (se dă tinctură 5 picături-1 linguriţă), varză (sub orice formă-suc din varză proaspătă în amestec cu alte sucuri-în special cu morcov, varză salată sau chiar în mâncare). Acestea se vor da sub diferite forme în funcţie de toleranţa bolnavului, fără a produce durere sau repulsie sau chiar să se facă tratament forţat. Se va face doar ce se poate face cu acordul bolnavului.
Profilaxia afoniei funcţionale constă în corectarea tulburărilor de ordin general organic şi a condiţiilor de viaţă ale bolnavului.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment