-->

Aerofagie

Aerofagie-
(Vezi balonările.)

Înghiţirea de aer care se acumulează în stomac, presând prin dilatarea acestuia pe diafragmă şi inimă. Aerofagia survine mai ales la fumători care înghit aer cu fumul de ţigară sau la băutorii de sifon. Aerofagia e mai mult un simptom decât o boală şi survine mai ales la oamenii nervoşi. Se tratează nervozitatea, se ia cărbune medicinal activ care absoarbe gazele şi se bea cu paiul orice lichid pentru a nu mai înghiţi aer.
Se indică seminţe de mărar, de anason verde, de angelică, de coriandru, de chimen, fructe de badian, flori de muşeţel, frunze de tarhon, de mentă, rădăcini de lemn dulce.
Se vor lua mese la ore fixe, compuse din alimente cât mai puţine şi bine mestecate în gură.
Alimente permise: carne slabă fiartă, pâine albă, fasole verde, salată, spanac, băuturi ne îndulcite, peşte slab.
Alimente de evitat: pâine neagră, brânzeturi fermentate, miere, fasole boabe, linte, ridichi, băuturi reci sau gazoase, lichide în exces.
Alimente interzise: mazăre, linte, făinoase, produse de patiserie, băuturi dulci sau alcoolice, cafea, ceai, băuturi fermentate (bere, cidru) condimente, sifon, ape minerale.

-Busuioc-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se bea câte 1-3 căni pe zi preferabil după mese.
-Coada şoricelului flori-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se bea câte 1-3 căni pe zi preferabil după mese.
-Măghiran-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se bea câte 1-3 căni pe zi preferabil după mese.
-Mentă- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se bea câte 1-3 căni pe zi preferabil după mese.
-Muşeţel flori- 2 linguriţe de flori se vor pune la 250 ml apă şi se fierb 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi câte una după fiecare masă.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

1 comentários:

  1. cel mai sanatos tratament este obisnuirea (educarea) si practica ragaitului. elimina aerul din stomac in cantitati mari cu gura larg deschisa si putin efort de contractie a nuschilor stomacali, efecte adverse nu exista.

    ReplyDelete