-->

Adenomul de prostata

Adenomul de prostată.

Intern se pot folosi următoarele plante medicinale sub formă de ceaiuri: bostan, ceapă, coada calului, dovleac, ghimpe, ginseng, grâu (tărâţe pentru baie, ulei din germeni de grâu, seminţe încolţite), mei păsăresc, nalbă, palmier pitic american, pătrunjel (rădăcină), porumb (mătase sau ulei din germeni), pufuliţă cu flori mici, strugurii ursului, urzică moartă albă, soia(ulei), talpa gâştei.
Se pot consuma câte 2-3 căni în fiecare zi din una sau mai multe plante în amestec. Se îndulcesc cu miere dacă nu există diabet.
Se poate consuma polen, lăptişor de matcă, miere, de asemenea suplimente de zinc, siliciu, mangan sau chiar se pot adăuga ceaiuri din coada calului sau se va lua zilnic coada calului sub formă de praf, câte 1 linguriţă înainte de fiecare masă. Coacăz negru, muguri de zmeur, tincturi de ţelină , rădăcină de ghimber câte 2-3 ceaiuri, etc.
Tinctura de propolis se ia în toate cazurile.
Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai mici de teren.
Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.
Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.
Tot odată se va putea folosi şi supozitoare de propolis (există la Apicola). Se va introduce în fund 1 supozitor seara. Se face 10-15 zile.
Băi de şezut cu flori de fân sau paie de ovăz sau coada calului. Acestea se vor face cât mai calde şi se aplică în fiecare seară.
Se mai pot face


băi de şezut cu tărâţe de grâu. Acestea (500g) se pun într-un săculeţ de pânză şi peste acestea se va turna apă clocotită. Se aşteaptă apoi să se ajungă la temperatura corpului (o temperatură care se poate suporta) şi se stă timp de 20-30 minute cu şezutul în baie. Se poate face acest lucru zilnic seara şi după această baie de şezut se va introduce omul în pat.
Se aplică cataplasme cu ceapă tăiată pe abdomenul inferior seara. Se ţin timp de 30 minute.
Clismă cu ceai de nalbă (rădăcină) 4 linguri de plantă fiartă în 1 litru apă timp de 10 minute, apoi strecurat. Când se ajunge la temperatura corpului se vor face clisme, care se fac cu jet încet, de la mică înălţime. Se fac zilnic cel puţin primele 10 zile de tratament.
Se evită în toate cazurile constipaţia, preferându-se să se obţină un scaun moale cu ajutorul alimentaţiei. În cazul în care nu se reuşeşte acest lucru se va lua seara ulei de dovleac (1 lingură) în plus sau se va introduce în zilele cu probleme câte 1 lingură de ulei de parafină.
Se consumă zilnic o felie de pâine neagră cu unt de vacă (fără sare, preferabil de la producători) care se pune pe felie de pâine cu ceapă roşie tăiată mărunt (cât mai multă). Se consumă în fiecare dimineaţă mai multe zile la rând.
Se evită conservanţii, aditivii alimentari, afumăturile, sarea, acriturile, grăsimile animale, alcoolul, cafeaua, cacao şi orice alte excitante inclusiv piper, ardei iute, hrean, scorţişoară şi muştar, de asemenea ori ce acrituri se vor evita.
Ceapa se poate consuma zilnic sub orice formă. Se pot tăia 3-4 cepe care se vor pune peste noapte în 250 ml apă (tăiate) şi dimineaţa se va bea apa aceasta în cazul urinării dificile.
Se poate face un vin foarte bun: 100g de ceapă tăiată, 50 g de urzică măcinată şi 20 g miere se pun la 1 litru de vin pentru 8 zile şi se va strecura apoi. Se va lua câte 50 ml de 3 ori pe zi înainte de mese. Cei care urinează mai greu pot să adauge la acest vin şi 50 g de rădăcină de pătrunjel.
Nu se vor face eforturi fizice (nici măcar la defecaţie) şi nici nu se va sta la frig. Nu se stă pe scaun mai mult timp şi nici nu se reţine urina mai mult timp. Urinarea se va face stând de scaunul de la Wc-u şi nu în picioare.
Se vor lua


polen de albine câte 20 g de polen pe zi în cure de 30 zile.
Se mai poate lua Apilarnil sau Apilarnil potent, în cure de 30 zile cu 7 zile pauză, apoi se repetă.
Se mai poate face o cură de lămâie zilnic. Pentru aceasta se va stoarce sucul din lămâie, într-un pahar. Separat se va tăia lămâia în feliuţe şi apoi se fierbe în 250 ml apă, până se moaie coaja aceasta. Se strecoară după răcire peste sucul obţinut anterior şi dacă nu aveţi diabet îndulciţi cu miere după gust. Se face zilnic.
Se mai poate adăuga un ceai foarte util care poate fi preparat de către toţi cei bolnavi. Pentru aceasta se vor lua 4 linguri de seminţe de bostan care se vor tăia mărunt. Se pun în 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute cu coajă cu tot. Se strecoară apoi şi se consumă câte un astfel de ceai în fiecare zi preferabil cu 2-3 ore înainte de culcare.
În toate cazurile polenul de albine, câte 20 g pe zi ajută foarte mult, la fel şi lăptişorul de matcă din care se va lua 0,2 g zilnic câte 20 zile, împreună cu miere, în special polifloră. Se face o cură de minimum 30 zile în acest caz.

-Castan (Aesculus hippocastanum)- se pune 1 linguriţă de coajă de castan sălbatec la 100 ml apă. Se lasă să dea în clocot. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pune într-o cană şi se umple cana cu apă. Se poate îndulci cu miere. Se ia o dată la fiecare 2 ore ziua câte 1 lingură din acest lichid. Se face acest lucru timp de 20 zile, apoi 10 zile pauză şi se poate relua. Este foarte util în combaterea hipertrofiei de prostată.
-Conopida- este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acnei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari (hipertensiune). Acţionează de asemenea în bolile prostatei şi în ulcerele gastro-duodenale.
-Ghimpele (Xantium spinosum)- are proprietăţi decongestionante, cicatrizante, dezinfectante. Ajută la diminuarea severităţii crizelor. Nevoia de a urinase reduce şi este totodată un distrugător ar microorganismelor patogene. Se pot consuma 2-3 căni. Este bine să se prepare conform indicaţiilor producătorului.
-Palmier pitic american (Serenoa repens)- doza zilnică 160-320 mg pe zi. Este un excelent remediu pentru hiperplazia benignă a prostatei- conţine 85-95% acizi graşi şi steroli. Este unul dintre bunele remedii pentru prostată mărită. Efectul maxim se produce după 6 luni.
-Strugurii ursului (Arctostaphylos uwa-ursi.)- sunt un bun antiseptic urinar şi intestinal, diuretic şi se poate folosi în toate afecţiunile urinare în special la prostatită. Se pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.
-Urzica moartă albă (Laminum album)în asociere cu iarbă neagră făcut ceai câte 1 linguriţă din fiecare din plantele de mai sus puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Acestea cresc volumul urinei eliminate la o micţiune, deci se diminuează numărul micţiunilor şi totodată senzaţia neplăcută cauzată de golirea incomplectă a vezicii.

Alimentaţia: se recomandă să se urmeze un regim vegetarian sărac în proteine. Este bine să se reducă sau chiar să se anuleze complet consumul sării din alimentaţie. Se exclude de asemenea condimentele, alcoolul şi cafeaua. Se vor consuma multe sucuri naturale proaspăt preparate din legume şi fructe: struguri, morcovi, castraveţi, sfeclă roşie, ţelină, puţin pătrunjel fiind cele mai indicate. Se recomandă alimente ce conţin zinc: stridii, germeni de grâu, drojdie de bere, ouă. O cură cu polen câte 20 g pe zi, mestecat foarte bine înainte de a fi înghiţit ajută foarte mult.
Ceaiul verde- protejează prostata de malignizare. În urma unor studii efectuate înItalia s-a stabilit de către biochimistul Saverio Bettuzzi de la Universitatea din Parma că extractul de ceai verde care conţine 200 mg de catechine (substanţe antioxidante cărora li se atribuie un rol anticancerigen), ajută la dispariţia sau la prevenirea cancerului de prostată. Este recomandabilă folosirea de capsule pentru că altfel cantitatea de ceai ar fi de 20 de ceşti pe zi.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

2 comentários:

  1. Sunt recunoscator pentru informatiile pe care mi le-ati furnizat. Astept si alte pareri. Mersi mult :)

    ReplyDelete
  2. Se mai fabrica produsul Apilarnil Potent

    ReplyDelete