-->

Adenomul de col uterin

ADENOMUL DE COL UTERIN.

Formă de cervicită cronică cunoscută şi sub numele de metrită adenomatoidă: este o hiperplazie glandulară a colului, considerată ca stare precanceroasă.

Se poate face tratament cu: brad, coada şoricelului, echinaceea, gălbenele, trifoi roşu. Bradul- se va pune ramuri tinere sau ace de brad o mănă la fiert timp de 30 minute în 1 litru de apă. Se strecoară şi cu acesta se va face spălături vaginale de 2 ori pe zi.
Coada şoricelului (flori)- se pune o mână de flori la 1 litru de apă. Se fierbe apoi 15 minute şi se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi.
Echinaceea- se va lua tinctură gata preparată din care se va consuma conform prospectului intern.
Gălbenele (flori)- se va pune o mână de flori la 1 litru de apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se fac 2 spălături vaginale pe zi.
Trifoi roşu- o mână de plante mărunţite se va pune la 1 litru de apă timp de 5 minute fierte. Se strecoară. Se fac spălături vaginale de 2 ori pe zi.
Se mai poate introduce intravaginal ovule de propolis de la Apicola- 1 pe zi. Se va proteja cu un tampon de vată pentru a nu murdări lenjeria.
Intern se va putea consuma tinctură de propolis 30% câte 2 picături la fiecare 5 kg corp. Se pun pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură apoi se înghit. Se face zilnic de 3 ori până la trecerea afecţiunii.
Pe toată perioada tratamentului se va evita constipaţia şi expunerea la temperaturi scăzute
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment