Adenoidita acuta a copilului mare
Pentru desfundarea nasului se va învăţa copilul să-şi sufle nasul. Întâi o nară ţinând astupată cealaltă cu batista şi suflând, apoi cealaltă.
Se va spăla de asemenea nasul cu apă cu sare.
Pentru aceasta se va pune o linguriţă de sare la 1 litru de apă. Se trage pe o nară apă din aceasta care este pusă în prealabil în palmă. Se trage mai multă până va ajunge în gură unde se va elimina apoi. Se face alternativ când pe o nară, când pe cealaltă, trăgându-se apa cu putere.
În mod normal la o spălătură trebuie 1 litru de apă. Se practică şi dimineaţa şi seara.
După spălare se va pune în fiecare nară apă cu suc de lămâie 1\1 câte 3-4 picături în fiecare nară.
Nu este grea această procedură, pentru că japonezii sau chinezii îşi învaţă copii să facă acest lucru zilnic de 2 ori încă de la vârste foarte fragede şi adulţii fac acest lucru zilnic fiind socotit o igienă necesară.
Singurul lucru de care se va avea grijă este să nu se iasă la aer decât după uscarea nărilor mai ales în anotimpul rece în rest nu aduce decât beneficii organismului.
Se pot face de asemenea la copii mai mari inhalaţii cu aburi din ceaiuri medicinale de: brad, cimbru, ciuboţica cucului, ienupăr, isop, jneapăn, muşeţel, plop negru, sulfină.
Se va avea grijă să nu se opărească sau să nu afecteze ochii. Nu se va sta la distanţă mai mică de 40-50 cm de vasul cu aburi, lucru care fereşte de accidente.
De asemenea copii trebuie atent supravegheaţi pentru că uneori pot să ameţească în timpul acestor proceduri.
este foarte interesant
ReplyDelete