Acufene(Tinnitus)

ACUFENE.(Tinnitus)

Prezenţa unor senzaţii auditive anormale, uneori cu caracter distinct, ca zgomotul de fond al unor motoare în funcţiune, ţiuituri şi fluierături înalte, permanente, alteori greu de diferenţiat, penibile prin persistenţa lor, generate obişnuit de afecţiunile urechii: otoscleroza în special, infecţii otice, etc. De nevrite acustice şi labirinte toxice, prin alcool, chinină, salicilat, streptomicină, inflamator, sau traumatice.
Ele pot apare şi în anumite afecţiuni endocrine ca: malformaţii vasculare, etc. Se poate de asemenea să fie vorba doar de o afecţiune a sistemului nervos vegetativ. Se poate însă să provină şi de la o spondiloză cervicală.
Tratament:
Se pot folosi următoarele plante medicinale: anason, cătină, ceapă, coada calului, floarea soarelui, gălbenele, ginko-biloba, ghimber, hydrastis, măsline, păducel, roiniţă, schinduf, soia, spanac, susan, urechelniţă, vâsc.
Se indică o alimentaţie bogată în vitamine, săruri minerale şi oligoelemente. Adică să vă hrăniţi cât mai natural cu putinţă şi eventual să vă ridicaţi imunitatea organismului şi în acest fel veţi reuşi să luptaţi mai eficient cu boala şi chiar s-o învingeţi. Trebuie însă depistată cauza care duce la acest simptom şi atunci este mult mai simplu de tratat.


-Anason –2 linguriţe de plantă se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate face şi ţinând plantele mărunţite timp de 8 ore (de seara până dimineaţa sau de dimineaţa până seara) în apă la temperatura camerei, după care se vor fierbe până dau în clocot. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară.
-Coada calului- 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi pentru ameliorarea zgomotelor din urechi. În plus această plantă este foarte bogată în minerale.
-Ginko-biloba- se va lua conform indicaţilor producătorului. În general se recomandă 40 mg de frunze mărunţite sau 1-2 linguriţe de extract lichid pe zi. Efectele încep să apară după 15 zile de tratament. Această plantă ajută la combaterea afecţiunilor bătrâneţii, ameţeli, pierderi de memorie, insuficienţă circulatorie, stres, etc. Este una dintre plantele cele mai eficiente.
-Hydrastis canadensis- se va administra conform prospectului producătorului. Această plantă americană ajută foarte mult în această afecţiune. Nu se recomandă femeilor gravide.
-Păducel frunze şi flori- 1 linguriţă de plante mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate folosi şi tinctura 15 picături de 3 ori pe zi.
-Roiniţă- se indică în cazurile în care este vorba şi despre o implicare nervoasă. Se va pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.
-Schinduf- 1 linguriţă de pulbere de seminţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Este indicat să se consume 3 căni pe zi.
-Spanac şi alte plante care conţin zinc- consumaţi spanac şi alte alimente care conţin zinc (varză, castraveţi, prune, sparanghel) pentru că deficienţa zincului este foarte des asociată cu prezenţa zgomotelor în urechi.


-Susan-seminţele de susan sunt indicate de medicina chinezească ca una dintre plantele cele mai indicate pentru această afecţiune, dar şi pentru tulburările de vedere şi ameţeli. Se consumă la salate aşa cum sunt proaspete sau la diferite alimente pe care le aromează.
-Vâsc- se face dintr-o linguriţă de plantă mărunţită care se va pune peste 250 ml apă la temperatura camerei. Se ţine timp de 8 ore apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.
-Vâsc sub formă de tinctură- se pot lua 20 de picături de 3 ori pe zi, diluate cu puţină apă.
-Din toate plante de mai sus se poate face tinctură sau se cumpără gata preparată de la magazinele de profil. Se amestecă şi se va lua în acest caz 20 picături-1 linguriţă din amestec diluate cu apă. Se ia de 3 ori pe zi. Se poate face din una sau mai multe din aceste plante.
-Apilarnil 6-8 tablete pe zi.

Local:
-Ulei de cătină 2-3 picături în fiecare ureche de 2-3 ori pe zi.
-Suc de ceapă se va putea introduce în fiecare ureche câte 3-4 picături călduţe de 2 ori pe zi. Se va face acest lucru de 2-3 ori pe săptămână în cazurile cronice, apoi după dispariţia simptomelor doar câte 1 picătură pe săptămână pentru prevenirea recidivei.
-Gălbenele. Ştergeţi regulat urechile cu infuzie de gălbenele. Uscaţi urechile apoi cu beţişoare cu vată şi purtaţi câteva ore vată în urechi.
-Urechelniţă- suc- se introduc în fiecare ureche câte 3-4 picături de suc proaspăt obţinut din frunze de Urechelniţă.
-Se va pune în ureche propolis tinctură în amestec cu ulei (în părţi egale). Se pune de 2 ori pe zi câteva picături după ce se agită bine sticluţa şi se încălzeşte în prealabil. Se mai poate pune pe fâşie de tifon îmbibată în această soluţie. Se face acest lucru cel puţin de 2 ori pe zi, până la vindecare.
În toate cazurile se va reface circulaţia periferică dacă este perturbată şi se va căuta să nu se facă abuzuri alimentare.
Se vor evita mesele copioase.
Se va evita să se stea la soare sau la temperaturi mari.
Se consumă zilnic sucuri de legume şi fructe proaspete.

2 comments:

Anonymous said...

Sufar de aceasta boala de trei ani si am facut numeroase tratamente medicamentoase,dar nimeni nu mi-a indicat si acest tratament homeopat.
Va doresc multa putere de munca ,multa sanatate si
sa faca cale intoarsa macar un strop din bucuria si speranta ce mi-o redati.

Anonymous said...

ajutati ma sunt disperata acufenele nu mi dau pace si am numai 29 ani
mentionez nu am probleme cu tensiunea

Google translate

Popular Posts

Subscribe Now

Contact Form

Name

Email *

Message *