-->

Actinomicoza(boala Rivolta)

Actinomicoza(boala Rivolta).
Se întâlneşte atât la oameni cât şi la animale, aceasta fiind provocată de o ciupercă „Actinomyces bovis”, care pătrunde în cavitatea bucală, localizându-se pe osul maxilarului inferior de obicei, dar pătrunde şi în ţesuturile învecinate.
De obicei are nodozităţi care ulcerează şi se scurg din ulceraţie nişte grăunţe gălbui caracteristice acestei boli, diferenţiindu-se prin aceasta de candidoză.

Se poate folosi la tratament una sau mai multe din următoarele plante medicinale: afin, busuioc, cimbru, ghiocei, levănţică, mărul lupului, molid, plop negru, salvie, scumpie, traista ciobanului, usturoi.

Exemple de tratament:
Muguri de plop negru zdrobiţi 2 linguriţe se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se face gargară în gură şi se pun comprese cu acest ceai.
Propolis tinctură 30% se va lua câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Se pun pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghit, de 3 ori pe zi.
Consumul oţetului de mere şi miere. Se pune câte 2 linguri la fiecare cană de apă în care se va pune miere după gust dacă nu există conta indicaţii. Se consumă zilnic 4-6 căni.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment