-->

Tratamentul cu sucuri proaspete de legume

Tratamentul cu sucuri proaspete de legume
Hreanul ca remediu
Este deosebit de iute. Din aceasta cauza, nu se foloseste sucul, ci hreanul ras foarte fin, se amesteca cu zeama de la 2-3 lamii. Din aceasta compozitie se iau de doua ori pe zi cite o jumatate de lingurita. Hreanul mareste pofta de mincare, imbunatateste digestia, previne formarea calculilor renali si edemul, anemia si reumatismul.


Hreanul lichideaza procesele congestive. Cu ajutorul hreanului se trateaza si chiar se vindeca afectiunile cardio-vasculare si vederea slabita. De asemenea, hreanul este si un bun remediu cosmetic - inlatura petele de pigmentare si chiar alunitele sau nesuferitii pistrui.

ATENTIE! Dupa ce se bea preparatul din hrean si lamiie, nu trebuie sa se bea imediat apa, deoarece anuleaza efectul preparatului!

Usturoiul un antibiotic verde
Usturoiul, care mai este numit antibiotic verde, panaceu etc., abunda in uleiuri eterice, compusi de zot si vitamina C. Usturoiul verde aduce organismului un aport insemnat de vitamina C, provitamina A (caroteu), iar usturoiul matur (capatina) este mai bogat in vitaminele B1, B2, PP.

Calitatile curative ale usturoiului sint intarite si de continutul ridicat de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier si fosfor. Efectele benefice ale usturoiului sint numeroase: reduce tensiunea arteriala, sporeste pofta de mincare, previne bolile infectioase, gripa si chiar tuberculoza. S-a demonstrat ca persoanele care consuma mult usturoi (mai ales in mod frecvent) sint foarte rar atinse de ateroscleroza, infarct sau congestie cerebrala.

Usturoiul este un puternic mijloc profilactic impotriva cancerului cavitatii bucale, tubului digestiv si intestinului. Bolnavii de ulcer gastro-duodenal si de gastrite trebuie sa fie atenti la utilizarea usturoiului.

Ceapa are o actiune antibacteriana

Ceapa are o actiune antibacteriana foarte puternica si este extrem de bogata in vitaminele A, B1, B2, K si PP. Ceapa verde (frunzele) contine o mare cantitate de vitamina C. Necesarul zilnic de vitamina C al unui om poate fi acoperit cu 80-100 g ceapa verde.

Ceapa uscata contine pina la 66 la suta carbohidrati, precum si compusi de sulf si hormoni de crestere, care reduc nivelul de glucide din singe. Calitatile pretioase ale cepei se datoreaza substantelor bioactive. Sucul de ceapa proaspat preparat stimuleaza functionarea vezicii biliare, a inimii, reduce tensiunea arteriala si este un excelent mijloc pentru combaterea aterosclerozei (normalizeaza continutul de colesterol in singe), combate gazele din tubul digestiv si, de asemenea, intareste parul si unghiile. In plus, albeste si curata petele de pe piele.

Medicina populara considera ceapa drept remediu sigur pentru problemele tipic barbatesti (stimulator al activitatii sexuale masculine).

Iata citeva sugestii pentru utilizarea cepei ca remediu:

- in ateroscleroza, se va lua de trei ori pe zi cite o lingura din amestecul preparat din suc de ceapa si miere, in parti egale;

- in hipertrofia prostatei se va minca la cina cite o ceapa mica;

- in guturai, se inmoaie tampoane de vata in suc de ceapa si se introduc, cite unul, in fiecare nara.

Prazul este bogat in polizaharide

Prazul este bogat in polizaharide, fitoncide, vitaminele B, C, PP, potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu. Sucul de praz are calitati mai putin evidente decit cel de ceapa sau usturoi. Persoanele sanatoase pot consuma praz in orice cantitate.

Inainte de orice, prazul este recomandat ca diuretic. De asemenea, este foarte potrivit pentru a fi introdus in dieta diabeticilor. Se va bea, in acest caz, cite un pahar (cca 80-100 ml) de suc de praz, de trei ori pe zi, inaintea meselor.

Sucul de praz, usor incalzit, este un usor laxativ. In acest scop se bea seara, la culcare cca 100 ml suc de praz incalzit.
Share on Google Plus

About Admin

Sa ne indreptam atentia mai mult la sanatatea noastra, folosind arta traiului sanatos, care presupune disciplinarea mintii si a corpului nostru, neuitand ca de hrana si de bautura ce o inghitim, ca si de aerul pe care il respiram depinde sanatatea noastra.

0 comentários:

Post a Comment